debriyaj problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hun
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hun

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. 2007 1.9 premio aracım 54 .000 km de ve zannedersem arabanın önünü kardan çıkarmaya çalışırken debriyajı yedim.Aracımı 2.el 20000 km de satın almıştım.Sormak istediğim 1.9 premio su olan arkadaşlara uzun süre trafikte dur kalk yaptıkları zaman kalkarken araçlarında titreme meydana geliyormu.Zira debriyaj balatam zarar görmeden önce uzun durkalklarda böyle bi sıkıntı hem kendi aracımda hemde aynı model arkadaşımın aracında yaşamaktaydık. Birde orjinal balatasından daha iyi balata fikri kullanmışlığı olan arkadaşlar fikir verirse sevinirim.Teşekkür ederim

arkadaşım benim 2006 premio var 85.000 de aldım şimdi 112.000 de.

106.000 de baskı balata bitti ve 300 tlye değiştirdim.

titreme olayını multijet motorların hepsinde görebilirsin. Turbo motor kendini toplarken ilk kalkışlarda filan titrer..Normal bişi yani..

Debriyaj için özelliklerde lamba da beklerken ayağımız üstünde durur ve debriyejı yeriz.. 54.000 normal km ama yine bir baktır derim..

ben de de 2004 kasa 1,9 Jtd var bende 40 bin km de baskı balata bitti ve bu benden kaynaklanıyor rüzgar egsoz var dı ve 2-3 kez battım ve pati çekmesin die sürekli debriyajlı cıkarmaya çalıştım 🙂

Ancak bende baskı plaka bittiği halde titreme gelmiyordu kalkışlar da felan

Sadece şunu söyleyebilirim mesela 40 km/h ile gidiosun 3 vitese atınca gaza sonuna kadar bastıgında aracın devri 3,500 civarı yükseliyor du ama arac yavas yavas hızlanıyordu devir 3,500 te kalıyordu !

Bende karda takıldım işte.Benim arabada da tam tersi kalkışta titreme oluştu normal yürüyüşünde hiç bir değişiklik yok.

JTD motorda titreme olacağını sanmıyorum kalkışlarda yalnız multijetlerin hepsinde bu var..

evet titreme normal bu bende de var heleki arac yeterli ısınmadıgı zamanlarda daha cok olur.

normaldir

hun tarafından yazılan metin:
Bende karda takıldım işte.Benim arabada da tam tersi kalkışta titreme oluştu normal yürüyüşünde hiç bir değişiklik yok.

sn herhalde kışın motor soğukken felan çok zorladın herhalde ondan olmuştur 🙂bide karlı hava yani...

Back