debriyaj müşiri

htezyal

Aktif Üye
bundan yaklaşık 3 yıl önce 2003 model 1,9 jtd aracımın debriyaj pedalı nın basılı kalması nedeni ile debriyal merkezi denilen parçayı değiştirttim.1 hafta sonra falan farkettimki eskiden 2. viteste kavşaklarda dönerken gazdan ayağımı çekince araç silkeleme yapıyordu.tamircime sordum mazot sıkıntısı veya enjektörden olabilir dedi.bende merkez değişiminden sonra olduğu için debriyaj pedalı üstündeki müşiri söküp inceledim.pedala dokunan uc içeride takılı kalmış beyin devamlı pedala basılı algılıyor.söküp esisi gibi çalışır hale getirip monte ettim düzeldi.
böyle bir arızayla karşılacaklara bilgi olur inşallah.

htezyal tarafından yazılan metin:
bundan yaklaşık 3 yıl önce 2003 model 1,9 jtd aracımın debriyaj pedalı nın basılı kalması nedeni ile debriyal merkezi denilen parçayı değiştirttim.1 hafta sonra falan farkettimki eskiden 2. viteste kavşaklarda dönerken gazdan ayağımı çekince araç silkeleme yapıyordu.tamircime sordum mazot sıkıntısı veya enjektörden olabilir dedi.bende merkez değişiminden sonra olduğu için debriyaj pedalı üstündeki müşiri söküp inceledim.pedala dokunan uc içeride takılı kalmış beyin devamlı pedala basılı algılıyor.söküp esisi gibi çalışır hale getirip monte ettim düzeldi.
böyle bir arızayla karşılacaklara bilgi olur inşallah.

paylaşım için teşekkürler...böyle ince işleri sıkça paylaşmak lazım...aramayla bulunamayacak bişey!

faydalı bilgi teşekkürler..

Bilgi için teşekkürler.

Benimde gecen hafta fren musurunu ararken debriyaj musuru ile oynamam sonucu kirildi . Tamirci yolunu tuttuk tamircimde vardi taktik , devam ediyorum. fakat sabah soğukken ince bir silkeleme yapıyor. 2.viteste 3
Viteste 1500 2000 arası. Sonra ısınınca hiç yapmıyor .

Dosyalar

• 20211118_101207.jpg
    20211118_101207.jpg
    1,3 MB · Okunma: 30
  • 20211115_235033.jpg
    20211115_235033.jpg
    2,1 MB · Okunma: 29
Bilgi için teşekkürler

Back