Debiyaj sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan muttley
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

muttley

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba .
bizde iki adet doblo var

birtanesi yeni 2012 model begendiğmzden aldık
diğeri de 2003 model 1.9 jtd. 2003 model aracta debriyaj sorunu var. arabanın çekişte sorun yok.fakat araba 1. ve 2. vitese gecerken sorun yasıyorum.
geri viteste gırç diye bir ses yapıyo. debriyaja basarken alttan tık diye ses gliyo. tahminen debriyaj alt merkezinden mi yoksa dişliden mi
geldiğini hala çözemedim. 2003 model aracımız da 102 binde sürekli kapalı garajda yatan ve üç dört günde bir yol yapan araç.

bu konuda görüşleriniz bekliyorum. ustalar sürekli bilmedik sorunlar cıkartıyo. arabanın bozulmamış yerlerini bile bozuyolar
tesekkür ederim

geçmiş olsun.
maalesef ustalar hiç kendilerini geliştirmek için uğraşmıyorlar. geçenlerde hazır muayeneye gitmişken 8 yıllık soğutma suyunu da değiştireyim dedim. gitmeden evvel de aracın kullanıcı el kitabında soğutma suyu ile ilgili yerleri inceledim, internetten ve forumdan da araştırmalar yaptım. bendeki 1,2 motor araç 4,2 litre soğutma suyu alıyor ve tüm tavsiyelerde de yarı yarıya su ile karıştırarak en iyi korumayı sağladığı belirtiliyor.
neyse gel gelelim usta 'kitapta yazılanlara boşver, madem 3 litre almışsın, antifirizin tamamını koyup geri kalanına su ekleyelim yoksa motor donabilir' demez mi? yok usta, sen bidonun dibinde yarım litreden fazla bırak, lazım bana dedim de zorla ikna edebildim.
bu mekanik konuyla tam olarak alakalı değil ama, en basit bir soğutma suyu değiştirmesinde bile böyle bilgisizliklerle yanlışta ısrar eden ustalar oldukça siz siz olun aracınıza yapılması gerekenleri önceden araştırıp, sökme takma işi sırasında da aracınızın başında durun.
aracı lifte kaldıramam ama adamı izleye izleye artık bujileri de, filtreleri de, soğutma suyunu da, fren hidroliğini de... değiştire bilirim Allahın izni ile. zaten adam da artık bu tür işler için gelmeyeceğimi anladıgı için sağlam bi işçilik almıştı o zaman benden..

O sorunu baskı balata değişimden sonra bende yaşamıştım. Ben artık geri vitesi unuttum zaten itekleyerek yanaştırıyordum aracı ve stop halindeyken 2 ye takıp öyle gidiyordum o kadar büyük bi sorun haline gelmişti. Debriyajın alt üst merkezlerinin ikisinide değiştirince olay çözüldü sıkıntı alt merkezde büyük ihtimal ama ben ikisinide değiştirmiştim

geri vitese geçerken ses gelmesi fiat larda kronik gibi bişey. aslında çözümü çok basit. durduğunuzda vitesi hemen geri atmayın önce bire sonra geriye takın o ses gelmez yada. durduktan 2 sn sonra geriye atın yine ses gelmez

senkromeçtende olabilir.geri vites için arabanın tam durması gerekir.

geri vitese geçerken ses gelmesi fiat larda kronik gibi bişey. aslında çözümü çok basit. durduğunuzda vitesi hemen geri atmayın önce bire sonra geriye takın o ses gelmez yada. durduktan 2 sn sonra geriye atın yine ses gelmez

*clap2* *lol*

profil bilgilerinizi de tam-eksiksiz-doğru doldurursanız daha memnun olacağız.

ustalarım simdi debriyaja basıyorum. birinci ve ikinci vitese zorlanıyorum. geri viteste ses geliyo.
Taminimce debriyaj ayırmayı engelliyo. buda alt merkez yada üst merkezden gelen bir problem olabilrmi . debriyajda basınca kırttt diye bir ses geliyo.

geçmiş olsun.
maalesef ustalar hiç kendilerini geliştirmek için uğraşmıyorlar. geçenlerde hazır muayeneye gitmişken 8 yıllık soğutma suyunu da değiştireyim dedim. gitmeden evvel de aracın kullanıcı el kitabında soğutma suyu ile ilgili yerleri inceledim, internetten ve forumdan da araştırmalar yaptım. bendeki 1,2 motor araç 4,2 litre soğutma suyu alıyor ve tüm tavsiyelerde de yarı yarıya su ile karıştırarak en iyi korumayı sağladığı belirtiliyor.
neyse gel gelelim usta 'kitapta yazılanlara boşver, madem 3 litre almışsın, antifirizin tamamını koyup geri kalanına su ekleyelim yoksa motor donabilir' demez mi? yok usta, sen bidonun dibinde yarım litreden fazla bırak, lazım bana dedim de zorla ikna edebildim.
bu mekanik konuyla tam olarak alakalı değil ama, en basit bir soğutma suyu değiştirmesinde bile böyle bilgisizliklerle yanlışta ısrar eden ustalar oldukça siz siz olun aracınıza yapılması gerekenleri önceden araştırıp, sökme takma işi sırasında da aracınızın başında durun.
aracı lifte kaldıramam ama adamı izleye izleye artık bujileri de, filtreleri de, soğutma suyunu da, fren hidroliğini de... değiştire bilirim Allahın izni ile. zaten adam da artık bu tür işler için gelmeyeceğimi anladıgı için sağlam bi işçilik almıştı o zaman benden..

Merhaba Adaş, inan ki aynı şeyler benim başımada geldi. Kendime küçük bir atölye kurdum. Çoğu şeyi kendim yapıyorum. Ustaya gidiyorsun inan senin kadar anlamıyor üstünede bide para veriyorsun arabanın başka aksamını bozduğu için. Kötü usta adamı usta yapar derler inan usta oldum çıktım.

Back