D4 radyatör fanı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Seloo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
17000 oldu aracım yuksek ses yapıp hemen devreye giriyor koruma modundan dolayi dedi servis

@Salimcans
partikül temizliği sırasında çalışıyor fan...

Benim araç 1000 km,kış olmasına ragmen fan açıyor.?????

demek ki öyle ayarlamışlar.benimki de yazın bile açmıyor fan. brodvaylere özendirmişler dobloyu demek ki.

@Seloo

Aynı durum söz konusu ne yapmalıyım son bilgiler nedir?

@Tahsinkaplan

12 dakika kapatmadım fan durmuyor. Soğukta daha fazla bekleyemedim kapattım gittim eve... Ne kadar sürer bilmem.

@Seloo

birbir aynı durum aracım beyaz sadece🙂))

@doblo3535
daha ayrıntılı bilgi verirmisiniz.

@haydar06
Merhaba arkadaşım 1.3 doblo mu

@Seloo
Merhaba
Bütün araçlar rolantide çalışınca belli bir süre sonra hararet yükseliyor ve fan açıyor açında bir anormallik yok rahat ol kardeşim

d4 leri öyle ayarlamışlar sanırım.

@MEHMET78
Hayırlı d3 ve d4 ler erken fan açıyor

@Salacık taksi
Ve bütün araçlar durduğu yerde çalışırken hararet yükselir fan açar

@MEHMET78
Mehmet abi çok saçma ama. O fan niye çalışırki. Motor sıcak bile değil radyötördeki suyu iyice soğutacak termostat açıncade 90 derece su ile 0 derece su karışacak birden... garip bir durum... 🙁

@beyaz24kartal
bende aynı fikirdeyim.

Partikül temizliği sırasında motora fazla yakıt basıyo fazla yakıt fazla basınç demek. Tabi bu olaylar olurken ısı aniden artıyo yada artmaya başlıyo. Isıyla alakalı sıkıntı olmasın diye fanı son devirde açıp bi nevi kendini koruyor motor.

@Seloo
işte tamda orada mantık hatası var. Fanı açacağına biraz dursa termostat açacak ve soğuk olan radyatör suyu devreye girerek motoru soğutacak. gene ısı yükselmeye devam ederse o zaman fanı açması gerekmiyor mu ? Neyse vardır mühendislerin bir bildiği. bizimki acizane yorum. Bir sıkıntı yoksa doblo keyfine devam... 🙂)

@beyaz24kartal

Normal fan açtığı zaman anlaşılmıyor bile. Bugün açmış baktım fan dönüyor ama ses yok. Araci aldığınızdan bu yana bir kere rolantide çok sesli çalıştı bizde fan mi bozuk acaba diye dusunmustuk meğer diltre temizliğiymis bitmeden arabayi durdurduk. Ilki acemilige geldi.

Doblo Panorama 2011aracım motoru kontrol ettirin yazıyor fan açıyor hemen müşüre soketine baktırdım yardımcı olursanız sevinirim

Fan açıyorsa müşüründe sıkıntı olmadığını düşünüyorsanız hararet sisteminde bir anormallik vardır örneğin termostat açık kalıp hararet dibe vurduğunda yada tam tersi yükseldiğinde fan açar

Back