D4 Kasa 12 V Enerji Soketi Sigortası (çakmaklık)

gaslihak

Aktif Üye
Doblo
Adı
GÖKHAN ASLIHAK
Kan Grubu
A RH +
Meslek
Gaz yakıcı Cihazlar Uzmanı
Aracınız
Doblo
Modeli
Trekking
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2016
Renk
İNCİK GRİSİ
Arkadaşlar yeni kasa doblolarda 12 v çakmaklık yok enerji soketi var kısa devreden dolayı sigortası attı sigorta tabla kutusunda söküp tek tek baktım ama hepsi sağlam gözüküyor acaba sigortası başka yerde olabailirmi

d4 sigorta kutusu

Dosyalar

• IMG_20170320_123112.jpg
    IMG_20170320_123112.jpg
    65,9 KB · Okunma: 1.271
2 Tane Sigorta Kutusu Var Diye Biliyorum Başkan. Direksiyon Altında solda ve diğeri Akünün Sağında.

@Furkan.41
aküye bakmadım bir söküyüm

@gaslihak
Selamlar.Akunun yanindaki kutuda.ben degistirdim.kucuk soketli.saglam gibi gorunebilir...

@saadetözlemi
tam yerini tarif edebilirmisin söküp bakdım hepsini sağlam gibi

Dosyalar

• IMG_20170321_123334.jpg
    IMG_20170321_123334.jpg
    94,1 KB · Okunma: 735
  • IMG_20170321_123338.jpg
    IMG_20170321_123338.jpg
    82,6 KB · Okunma: 620
Kitapçıkta yazması lazım hangi sigortanın ne olduğu göz atın derim

@gaslihak
Yokmu kullanma kitapçığı aracın

kullanım kitapçığı tamam f 85 ön f86 arka enerji soketi atan sigortayı takdım ama gene çalışmadı arka enerji soketide çalımıyor kendini korumaya falanmı aldı anlamadım servis yolu gözüktü

@gaslihak
Aynen servis şart

@gaslihak
Ne taktınız sokete acaba ?

15 amper sigorta

@gaslihak

Demek istediğim 12V çıkış soketine ne taktınız da çalışmadı ? başka bir şey takıp denediniz mi taktığınız sigorta sağlam mı ?

enerji soketi denendi 3 faklı cihaz şarj cihazı, araç kamerası, oto elektrik süpürgesi ön ve arka 2 si bir arada çalışmıyor servise götürcem garantiye girermi acaba ?

Dün servise götürdüm araç garantili dedik uğraşmayalım yarım saatte bulamadılar sorunu sigortadan değil tesisata bakacaz dediler servis yoğun araç kalması lazım deyince benim sigortalarda attı ve kendi sorunumu kendim çözdüm ilk önce aracın motor bölümünde bulunan sigorta tablasından kontrol ettim avometre ile elektiği ölçdüm daha sonra çakmaklık tarafını söktüm ve çakmaklık ile soket arasındaki bağlantının gevşek olduğunu gördüm soketi yerine oturtunca olay çözüldü toplayan arkadaş yerine oturtamamış

Geçmiş olsun

Sayenizde bende de olan bir problemi çözdüm. Teşekkürler

Arkadaşlar yeni kasa doblolarda 12 v çakmaklık yok enerji soketi var kısa devreden dolayı sigortası attı sigorta tabla kutusunda söküp tek tek baktım ama hepsi sağlam gözüküyor acaba sigortası başka yerde olabailirmi
Aynı problemi yaşadım sigortasını değiştirdim fakat park yardımcısı devre dışı airbag devre dışı uyarısı oluştu ön panelde de aydınlatma yok ve hala elektrik enerjisi gelmiyor cakmakliga yardımcı olabilir misiniz

Aynı problemi yaşadım sigortasını değiştirdim fakat park yardımcısı devre dışı airbag devre dışı uyarısı oluştu ön panelde de aydınlatma yok ve hala elektrik enerjisi gelmiyor cakmakliga yardımcı olabilir misiniz
Merhaba Ata bey sorunun nasıl çözdünüz bilgi verebilir misiniz?

Back