Doblo D4 Doblo yüksekliğini azaltma

mysmys

Yeni Üye
Adı
mysmys
Merhaba arkadaşlar. Yeni üye oldum ve sorumun cevabini burada bulabileceğini düşünüyorum.. 2005 model doblom var ve yeni kasa maxi tipi ile değiştirmeyi düşünüyorum. Ancak problem su ki yeni Doblo garaja 2 cm farkla girmiyor. Garaj 1.86 cm, suanki aracım 1.84 cm ve yeni maxi 1.88 cm. Spor helezonlar ile yuksekligi yaklaşık 4-5 cm azaltabilir miyiz? Bu tip helezonlar D4 tipleri için mevcut mudur? Araçta konfor kaybı olur mu?
Cevaplarinizi bekliyorum.

Foruma hoşgeldin,
Sorunun cevabını arkadaşlar cevaplayacaklardır
Fakat benim düşüncem
Aracın ölçüleriyle oynamak yerine garaj kapısının yüksekliğiyle oynasan daha iyi olur diye düşünüyorum.

ailemize hoşgeldiniz...

spor yay takanlar konforda azalma olduğunu söylüyolar hatta sonradan çıkartıyorlar, size en uygun coilover, istediğiniz zaman aracınızı 7 cm indirip kaldırabilirsiniz.

@www.akdenizelektronik.org

Teşekkürler.
Sıkıntı garaj kapısı olsa kesinlikle.. Ama siteye ait kapalı garajin yerden kiriş ölçüsü sorun oluyor.

@cAn 3436

Bu coiloverlarin konforsuzluk oluşturma durumu var midir? Onereceginiz marka var mi?

O garaj kapısını yapan adam düşüncesizmiş. Tavsiyem voglant yada eibach spor yay almandır. Coil orijinal bulursan al yoksa yay a devam. Yay almayı düşünürsen fiyatta yardımcı olurum.

@mysmys
coilover takanlar çok memnun oluyor hatta eskisinden bile konfor un iyi olduğunu söyleyen var sekme vs yapmıyor.... İstanbulda olsaydınız önerebiliceğim yerler vardı, Ankara da ne yazık ki bilmiyorum.

@cAn 3436

İstanbul olması sorun değil uygun zamanda gelmeye calisirim.. Önerebilirseniz sevinirim. Peki bu coilover, hidrolik süspansiyondan farklı bisey midir? Otomatik olarak inip cikma olayından. Malum garaja hergun girip cikiliyor. Doblolarin arka tarafına da bu sistemleri adepte etmede herhangi bir sorun olur mu?

yeri indirebilme ihtimalin yok mu?

bence bu sıkıntıyı site yönetimine dile getirseniz en azından yer kısmını biraz açarak sorun çözülür gibi

Maalesef. Binanin üzerinde durdugu kolon ve kirisler oldugu için müdahale etmek yanlış olur.. Zemin ise komple beton.
Alternatiflerim, mevcut yayları bastırma, 5 cm spor helezon takma, coilover ve hidrolik suspansiyon görünüyor ama net bilgim olmadığı için bunların uygunluğunu öğrenmek istiyorum.. Aracin arka tarafindaki yüksekliği acaltmamiz daha onemli.

Eğer bütçeni zorlamasa air yaptır.

Lastik ve jantlarla ebat olarak 2 cm birşeyler yapılabilirmi.

tavan raylarıyla berabermi 1,88 geliyor

Ah şu garaj kapıları... Bizimki de çok alcak ya..

@duhan13

Maxi lerin yüksekliği katalogda 1.88 yazıyor.. Tavan rayları hariç oluyor katalog değerlerinde..

@mysmys
coilover aracı krikoya alarak özel bir anahtarla indirip kaldırabiliyorsunuz

air süspansiyon kumandayla önler ve arkalar bağımsızlık olarak indirip kaldırırsınız

Eğer İstanbula gelecekseniz Ümraniye ve maslak oto sanayide işlerinin ehli kişiler var tavsiye ederim.

@mysmys
coiloverdan genelde insanlar hep memundur...birkaç marka olmakla beraber BAŞARANLAR marka Doblolara çok uygulandı ve sorun göstermedi,şikayetçi yok gibi..Kefil olmamakla beraber en sık duyduğumuz marka olduğunu söyleyebilirim..

Back