Benim araç günde 150 km yapıyorum ve 50 tl yakıyorum yaklaşık 35 kuruş oda yaklaşık 9 litre yapar ankara şehir içinde....hem 1.3 hantal araca binip hemde 9 litre yakıyoruz maalesef
Bı sikintiyi bir ben yaşamadıgıma sevinmiyo degilim eski nesil araçlarda silindir ve pistonlar kurum tutana kadar cok yakardı rektefeye sokarkende usta bu şekilde anlardı ustalar şimdiki araçlarda yol bilgisarı var anlık tüketim 4 litreye sabitlesemde 6.3 ilk defa görüyorum istanbul ankara 120 km hizla 175 tl yakıyodu bakımdan sonra 120 tl kadar düşmesi baya sevidirdi 930 km yolda 230 tl yakıt aldı
Euro4 motor ile euro5 motor yakıt ve çekişi farkettiriyor.
benim araç euro5 1.3 iş ile ev arası yakın bebeyi babamlara bıraktığım için kısa mesafe gidiyorum araç ısınmadan işteyim ama ona rağmen 0.28 ile 0.30 kuruşu geçmiyor.
Forumdaki Hasan arkadaşımız var onda euro4 motor aynı mesafe ile 0.35 ile 0.40 kuruş diyor.
Arkadaslar 5 aydir ben de D4 1,6 kullanıyorum ilk baslarda biraz yuksekti ama su an km de 25 kurus civari yakiyorum şehir ici kullanimda.Aracim da 14 bin km de.Ben memnunum yani.Merak ettigim hisus ecufast yaptirirsam daha da duser mi acaba🙂
Dün akşam hatay istanbul toplam 1200 km yol yaptım 25 krş net yakıtımız 6.4 km hız 90 130 arası bi ara eco driveki tün ışıkları yeşil bile oldu ama gene ne fayda 6.4 bunada şükür