D3'lerdeki disk atma sorunu çözüldü

mygokhan

Daimi Üye
Uzun süredir D3'lerde yaşanan sürekli disk atması problemi çözülmüştür. Servis ile (bursa çalışkanel) görüşmeler neticesinde test aracı olarak benim şirket aracımı seçtiler ve alt takımla ilgili tablayı iyileştirdiler. Sonucunda 3000 km geçmesine rağmen disk atma sorunu yaşamadım. Bu sorun ile ilgili Fabrikaya bilgi verildi, ve sorun yaşayan araçlarda düzeltme işlemi yapılacak.
İlgili yaklaşımlarından dolayı Çalışkanel servisten, Hüsnü bey, Kamuran bey ve Bülent beye teşekkürler..

Sorun yaşayan arkadaşlar servisten bilgi alabilirler.

Disk atması nedir? Fren diskinin aşırı ısınması sonucunda yeterli soğumama neticesinde yüzeyinde oluşan bir hatadan dolayı (teknik ayrıntısını bilgili arkadaşlar verecektir) Frene basıldığında direksiyonun titremesidir.

Benimkinde de aşırı aşırı ısınma var.Ayrıca ileri ve geri Fren yapınca gıcılama da oluyor.

Benimkinde de aşırı ısınma var hatta arada tütüyorda..

ayarlarına bir baktır berat.tütme işi sakat.

Disk ve balataları yeni değiştik abi... Çok fren yapmıştım tüttüğü zaman acayip yani..

Bazi kullanicilarda duydum 60 bin kmyi devirdik disk ile ilgili sorun yasamadim

Frenleme esnasında bende de direksiyon titremesi oluyodu ben disklerin eğilmiş olabilceğini düşünmüştüm peki bütün servislerin bu durumdan haberi var mı gidip inceletip gerekli iyileştirmeyi yaptırabiliyormuyuz her serviste? birde garantisi bitmiş araçlarda bir bedel talep ediliyormu?

Benim maxide de bu sorun vardı. Aşırı titreme yapıyordu frene basınca. Bende 2 ay kadar öne disk ve balataları değiştirdim. Kronik bir sorun mu var şimdi bizim araçlarda. Benim maxinin fren diski kısa şasilere göre daha büyük daha çok ısınıyordur heralde benim diskim.

Benim şirkette kullandığım araçtata titreme var titremeden de öte disk Ler ses yapıyor fena şekilde servis Balatayı değiştirene kadar bir şey yoktu sonradan başladı geçenlerde şikayet edince tekrar garantinden balata Değişti ilk 1000 kilometrede sıkıntınyoktu şimdi yine ses ve titreme var ne yapcaz bilmiyorum

Arkadaşlar servise hiç gidip bu konuyu sorup yaptıran oldumu,olduysa ne kadar ucret istiyorlar.

Aracım 58binde ben disk ile ilgili sorun yasamadim simdiya kadar

bende aynen.

Bizim 60.000 bakimda diskler degisti eğilmiş suan guzel bi sıkıntı yok ama iyilestirme gelmis suan 68.716 da 70.000 de bi soralim bakalim

Back