D3 YAKIT

kursatakc

Daimi Üye
arkadaslar 50 liralık mazot ile ( mazot litre fiyatı 4,30 tl ) 120 km yaptım hepsi sehir içi sizce bu yakıt değeri normalmidir arabanın km 13500 de

gidilen mesafeler hep kısa mesafe mi? yokuş mu? lastik havaları normal mi? aracın bakımı düzenli mi? kullanım sert mi? yük var mı? rüzgar genelde karşıdan mı esiyordu? bu soruları artırmak mümkün. mesela hemen bir örnek daha bir defaya mahsus mu olsu? mazotu başka yerden alıp denedin mi? vs. vs.

fullemeden ölçtüyseniz yanılma payı artıyor.

vs. vs. diye uzatmak istemediğim sorulardan birisiydi bu 🙂

km de 41 kuruş yakmış yol bilgisayarında 100 km de 9.5 litre yakmış.Biraz fazla gibi ama sürüşe, trafiğe vs. birçok nedene bağlı değişebilir.

o zaman normaldir kürşat. tek sefere mahsus mu oldu bu tüketim değeri?

e tabi motor soğukken daha fazla tüketim yapar. biraz daha yumuşak kullanmaya gayret göster aracı. o zaman biraz daha gidersin aynı miktar mazotla. ama tüketim değerini tam dolu depoyla öğrenebilirsin. her seferinde aynı tüketimi yapmayacağı için 50 liralık mazotla tüketim değeri elde edemezsin.

mazot işıği yandıktan hemen sonra yakıy alıoyrum ve aylık km yi sifırlıyorum daha sonra tekrak mazot işığı yandığı zamam hemem km bakoyorum ve kaç liralık mazotla kaç km yaptıgımı ögreniyorım

doğru bir yöntem değil. aracın yakıt lambasının yanması o anki yolun eğimiyle bile değişir.

onu baya bi düşürürsün kürşat bende ilk başlarda araba açılsın kendini bulsun diyordum şimdi baya düşük kullanıyorum viteste yürürken bile 2000 lerde gidiyorum.mesela şehir içinde 3.viteste bile 40ı geçmiyorum zaman zaman 55 te 4 e attıgım oluyor düz yolda.birde hep sabit gazla git sonra anlıgı takip et arada farkı burda paylaş.araba surekli vites istiyo bırak devir yapmasın 2000 2500 arası vitesi salla zaten motor açma muhabbeti hep uzun yolda oluyor.valla senin araba bide 90 hp şehir dışı 5.0 ı geçmemeli.şehir içi 7.5 i geçmemeli bence.

Tüketimin şehir içinde yüksek çıkmasının en büyük sebebi motor soğukken kısa mesafe kullanmak. İkincisi dur kalk yaparken sert hızlanmalar, sakin kullanıldığı zaman hemen fark ediyor. Bir de yaklaşık 1.5 ton ağırlık söz konusu, bu da ister istemez yakıtı arttırıyor.

Ben hep 50 tl alırım 🙂 fuel save ile 180 km de ışık yanıyor

aslında çok yüksek değer ama çok kısa mesafe küçük vites düşük hız bu etkenlere göre normal

araba 3 vitesi görmüyor gittigim mesafeler hep 5 6 km motor ısınmıyor belkide bu yüzzden çok yakıyordur

mazot işıği yandıktan hemen sonra yakıy alıoyrum ve aylık km yi sifırlıyorum daha sonra tekrak mazot işığı yandığı zamam hemem km bakoyorum ve kaç liralık mazotla kaç km yaptıgımı ögreniyorım

Yakıt pompasını sağlığı ve soğutma gereği , depo dibi pisliğinin filitreyi tıkamaması pompada sorun çıkarmaması, acil bidurumda yakıtsız kalmamamk için çeyreğe gelemeden 100 lük yakıt almaya çalışırım. en güzeli en az yarım depo ile gezmek.

benim şu anda şehir içi 7.2 gösteriyor hemde kışlık ve 205 ebat.ama havaları 40 bastım.tatilde istanbula giderken bile uzun yolda daha fazla gösteriyordu.meğer havalar az imiş.d3 lerde lastik havaları çok önemli.39 dan aşağısı fazla yaktırıyor araca.

benim şu anda şehir içi 7.2 gösteriyor hemde kışlık ve 205 ebat.ama havaları 40 bastım.tatilde istanbula giderken bile uzun yolda daha fazla gösteriyordu.meğer havalar az imiş.d3 lerde lastik havaları çok önemli.39 dan aşağısı fazla yaktırıyor araca.

arkadaşım benimde lastikleri 32 yaptılar bende çok diye düşünüyordum eminmisin 40 bastığına peki arabayı hoplatmıyormu okadar fazla hava birde benimkinde orjinal lastikleri takılı sence ben kaç yapmalıyım havaları benim yakıt ta berbat oyüzden soruyorum

Back