D3 Turbo Ve Hız Sorunu .

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Smpo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Smpo

Saygın Üye
Adı
Hakan
Kan Grubu
A RH +
Modeli
Araç Yılı
2010
Renk
Türk Kahvesi
Arkadaslar 2010 Model D3 Kasa 105 Beygir 6 ileri Premio Doblom 170 Den Baska Girmiyor Devir Saatide 30bini geçmiyor . Ne Yapmam Lazim ? Ve Turbom Tamir Gormustu Suan Turbomdan Cok Daha Fazla Islik Gibi Ses Geliyor. 1 2 3 De Araba Hep Yapistiriyor Ama 4 5 6 Da Gaz Yemiyor Ne Yapmam Lazim ?

tamir ettirdiğiniz yere bir gösterin bence.ben 180 yaptım daha fazla basmadım arkadaş yeter dedi.ama hava ve yol şartlarıda uygun olmalı.

ben 1.3 ile düzde 170 hafif eğimde 180 gördüm 1.6 için 170 km çok az aracınızın e yakıt sistemini kontrol ettirin

@doblo vip premio
peki ben maxiyi yeni aldim şuan 6000km oda 170km hızdan sonrasını basmıyor ve yakıt tüketimi 8,5

@yunus0635

yunus kardesim ayni sorun bendede var isde arama artik gitmiyor bayir asagi en fazla 175 felan yapiyor . mazot filtresi felan deisti bisi yok ve enjektor temizleyici felanda kattim yakita pislikmo var felan die ustada bakdi sikinti yok diyor

Benim Araç 1.6 Triptronik Vitesli Doblo Namı Diğer Otomatik Doblo , 170 Rahat Oluyor Ama 190-200 Görmek Ölüm Gibi Geliyor Bas Bas Gitmiyor Devirde Yerim Var Fakat Gidemiyor Araç , Rampa İnişinde Rahatlıyor Biraz Olsun Ama Yinede 190-200 Görmek Çokta Mümkün Olmuyor...

@Smpo
en son manifold temizliğini ne zaman yaptınız ?ben yaptırdıktan sonra canlanmıştı araç..her 20 binde periyodik bakımları yapılıyor mu, hava filtresi değişiyor mu?birde ucuz bilinmedik mazot alıyorsanız çekişten düşmesi normal.

yagsini filtreleri her bakimda deistiriyoruz ama manifol temizligini hic yaptirmadik ne kasara patliyor manifold temizligi ? opetin euro dizel den baska hic yakit kullanmadi 5 yildir arabaya

@yenidoblocu
@Smpo

Bence vakit kaybetmeden hemen yaptır.çekiş farkını göreceksin.manifold temizliği ucuz 60 tl civarı enjektör temizliğiyle beraber yetkili servisinde yaptırmıştım.Özel bir spreyle temizliyorlar.bütün pislikleri gidiyor gaz verdikçe simsiyah kurum çıkmıştı adeta benim egzozdan.Araba ok gibi oldu..servisin söyledğine göre 40 bin km'de bir yapılması gerekiyormuş ayrıca.

bizim araçlar yüksek olduğundan 160 dan sonra hızlanma yavaş oluyor maalesef.rüzgar direncinden dolayı.o yüzden hava ve yol şartları çok fark ettiriyor.

Araç hiç zorlanmadan 3.500 devirde 190 diyor.benimki kadranın sonuna kadar iniyor

DSC_0177.JPG

Dosyalar

• DSC_0177.JPG
    DSC_0177.JPG
    66,8 KB · Okunma: 26
@Trendy7559
3500 de 180 diyor.🙂🙂🙂

Bende de Ayni dert. nedenini hala bulmadim. bulan olursa bana da soylesin.

Konu kapanmış ama 1.6 multijet 6 ileri 2011 d3 çoktan beri basıyorum arabayı hep aynı 3000 devir 160 165 170 göremiyorum bu gün de 1.5 dizel dacia ile yarıştım adam 10 km yolda yaklaşık 1 km fark koydu devamlı shel euro dizel arabanın tüm bakımları zamanında yapılıyor ama yine de gitmiyor dacia gibi bi arabayı geçmedi içime yer oldu

Back