D3 turbo 1.3

Kardeşim şişirme bi yapıp bi yapmamazlık olmaz turboya tam kafaya giren birde alt hortum var onlara bak iğne deliği kadar delikte olsa düşürüyor intercooler a da bak
Abi cozdum olayi ama yeterli ekipman yok vakumdan turboya giden demir boruda tikaniklik var araba vakum yapiyo ama turboya gelmiyo yani wesgate acmiyo araba boruyu sokemedim yoksa hallederdim 100 bindeki araba bunlari cikarmasi can sıkıyo acikcasi ticari icin cok dusuk bir km

Abi cozdum olayi ama yeterli ekipman yok vakumdan turboya giden demir boruda tikaniklik var araba vakum yapiyo ama turboya gelmiyo yani wesgate acmiyo araba boruyu sokemedim yoksa hallederdim 100 bindeki araba bunlari cikarmasi can sıkıyo acikcasi ticari icin cok dusuk bir km
İki ucunu sök hava tutsana kompresörle

Abi hava tutabilicegim biyer yok avometreyle butun sensorleru orçtüm kendim barometre yaptim wasgate ve selenoidi ortum kacak yok o boru mecbur degisicek tahminen

Atsana şu borunun fotosunu bana bi

F4D6E5C9-227B-4E46-BE94-358553802833.jpeg

Bu şekilde abi demir boru olarak işaretledigim yerde problem yani hava filtresinin altından geçiyor çıkış olarak belirttigim yerde hava akış metrenin altında kaliyor yani vakum girişinde vakumlama var ama çıkışta çok az bir vakum var vasgate yeterli vakum gelmiyor

Abi bugun turbocuya gittim wasgate ayari yapti basincini yukselttim dedi suan araba harika hizlaniyo 2 devirde turbo basiyo baya zarari varmidir acaba bu ayari acmanin
O ne kadar avans verirse versin ecu belirli bir hava yakıt karışımı turbo beslemesi yapıyor ecu nun verilerine istinaden wastgate açılıyor onun yaptığı ayar peekleme ile alakalı ayar aşırı verilen bir ayar yok yalnız şöyle bir durum var o wastgate ayarı turbo pcye bağlanarak tezgahta pc ile yapılıyor çok ince bir ayarı var şuan alt devirlerin iyidir ama üst devirlerde ölü devir problemi yaşayacaksın kardeşim 3. Viteste ya da 5.de anlarsın üst devir toparlaması yapmazsa da tekrar aynı işlemi uygulama bu sefer daha da sorun yaşarsın

O ne kadar avans verirse versin ecu belirli bir hava yakıt karışımı turbo beslemesi yapıyor ecu nun verilerine istinaden wastgate açılıyor onun yaptığı ayar peekleme ile alakalı ayar aşırı verilen bir ayar yok yalnız şöyle bir durum var o wastgate ayarı turbo pcye bağlanarak tezgahta pc ile yapılıyor çok ince bir ayarı var şuan alt devirlerin iyidir ama üst devirlerde ölü devir problemi yaşayacaksın kardeşim 3. Viteste ya da 5.de anlarsın üst devir toparlaması yapmazsa da tekrar aynı işlemi uygulama bu sefer daha da sorun yaşarsın
Abi bugun denedim baya iyidi ust viteslerde ama umarim sorun olmaz anlamadigim sey hic el surmeden neden o hale geldi araba onu çözemedim abi

Abi bugun denedim baya iyidi ust viteslerde ama umarim sorun olmaz anlamadigim sey hic el surmeden neden o hale geldi araba onu çözemedim abi
Bilemedim ben de umarım sorun çıkartmaz ben de aynı şeyleri yaşadım sonunda 3. Motoru yaparken turboyu değiştirdim şuan iyi

Bilemedim ben de umarım sorun çıkartmaz ben de aynı şeyleri yaşadım sonunda 3. Motoru yaparken turboyu değiştirdim şuan iyi
Abi insallah ya korkuttun vallahi beni ariza isigi yakarmi acaba turbocu yapti bide sordum sorun cikarirmi dedim neden cikarsin hic bisey olmaz basinc dusuk senin onu actim biraz dedi

Back