D3 Sol Önden Lak Luk Ses Gelmesi

@uFuk1164
Benim d3 de de var lak luk sesi. Kasis ve dirwksiyon çevrilince çıkıyor. Bugün muayeneden geçtim ama ses sinir bozucu. Bana bir usta 2 takoz 180+120 işçilik 300 olur ama boşver devam et muayeneden de geçer demişti. Parçalanma vs görünüyor muydu, oraya bir bakayım bende... Görünen biryerde mi?

@uFuk1164
geçmiş olsun.

@MEHMET78
Tesekkur ederim ucuz atlattık

D3 D4 Sol üst takoz rulmanı.
Kronik soruna bugün önlem aldım far kapağı ile silikonladım artık su görmez
amortisör takoz rulmanı değişti süper oldu bakalım.
received_1552424178161100.jpeg
received_1552433571493494.png
received_1552424024827782.jpeg
received_1552423874827797.jpeg
received_1552433551493496.png
received_1552424108161107.jpeg
received_1552423811494470.jpeg
received_1552423621494489.jpeg
received_1552423601494491-1.jpg

Son düzenleme:
@Abdullah313
inşallah

@yunus0635
hayırlı olsun yunusum. bende üzerine plastik paspas koydum.şimdilik iyi bakalım.

@MEHMET78
ama oo olmaz başkanım terletir

@yunus0635
ben yapıştırmadım yunusum. sadece üzerine koydum. yukarıdan akan su üstüne akmıyor.

@MEHMET78
🤐👍

amörtüsörü söküp baktı usta bişey yok çalışmasında dedi geri taktı.viraj demir lastiklerinde sorun olmadığı halde değiştirttim geçmedi, alttaki motor kulağı sanırım o kopmuştu değiştirttim gene geçmedi, en son arabayı 2-3 kişi salladık hafif hafif ses geliyodu amortisörden, amortisörcüye görütdüler körüğün içinde bi kakoz varmış onun sökülmesi lazım dedi, söktük ses kesildi ama ne kadar sağlıklı bi çözüm oldu şüpheliyim.

bayram arefesinde lastik değiştirdim arabam asfaltta sessiz ama arnavut kaldırımı veya kilitli taş yolda takırdıyordu rot çu çukura girip arabayı sallayınca z rot dedi değiştirdi tamam ses yok.🙂

@omertuncer
gözünaydın abii

sorma ya mitsubişiden dobloya hanımı zor ikna ettim birde bu
takırtı çıkınca başımın etini yiyordu.

@Salacık taksi
Üstadım merhaba.Ben aracın ilk sahibiyim gayet temiz kullanırım aracı hor kullanmam buna rağmen 28 bin km'ye yeni geldim 2014 model 1.3 doblo aracım bendede başladı bu ses.Tamircim Takozu değişti ses kesilmedi bunun üzerine dedim deneme yanılma yolu ile çok para harcayacağız dedim tanıdığı yedek parçacıdan amortisör,tabla vs.alıp denedi yine ses kesilmedi parçaları geri iade ettik en son viraj demirinin lastiğini değiştirelim kesilmezse demir değişecek dedi.Lastik değişimi yapılırken viraj demirine baktım yeni duruyor ve herhangi bir sorun görünmüyor.Şimdi boşu boşuna viraj demirini de değiştirmekten çekiniyorum.Viraj demirini söktürüp 5-10 gün viraj demiri olmadan aracı virajlarda zorlamadan kullansam ses gelmezse o zaman viraj demirinden kaynaklandığına emin olabilir miyim?

@Salacık taksi
Ustam merhaba.Ben aracın ilk sahibiyim gayet temiz kullanırım aracı hor kullanmam buna rağmen 28 bin km'ye yeni geldim 2014 model 1.3 doblo aracım bendede başladı bu ses.Tamircim Takozu değişti ses kesilmedi bunun üzerine dedim deneme yanılma yolu ile çok para harcayacağız dedim tanıdığı yedek parçacıdan amortisör,tabla vs.alıp denedi yine ses kesilmedi parçaları geri iade ettik en son viraj demirinin lastiğini değiştirelim kesilmezse demir değişecek dedi.Lastik değişimi yapılırken viraj demirine baktım yeni duruyor ve herhangi bir sorun görünmüyor.Şimdi boşu boşuna viraj demirini de değiştirmekten çekiniyorum.Viraj demirini söktürüp 5-10 gün viraj demiri olmadan aracı virajlarda zorlamadan kullansam ses gelmezse o zaman viraj demirinden kaynaklandığına emin olabilir miyim?

Bu sorunu netten aratınca ön takım ve diğer elemanlarla ilgili fiat gurubundan çok şikayet var.Geçen gün bizim doblolar ile paliolarda aynı tablanın kullanıldığını öğrendiğimde ön takımın neden sorun çıkardığını anladım biri ticari diğeri binek otomobil aynı parça randıman verir mi?

@Dobloo46
Nasil bi ses anlatirmisin detayli hafif cukurlardan gecerken lok lok seklinde sesmi
Ayrica sadece z rot lari sokup bosa cikartirsaniz viraj demiride bosa cikmia.olacaktir

Back