d3 premio1,6 ve d2 premio 1.9 karşılaştırma

Abd-ullah

Saygın Üye
Doblo
Adı
ABDULLAH
Kan Grubu
0 +
Meslek
serbest
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio Plus
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2018
Renk
beyaz
Arkadaşlar bugün d4 1.6 premio plus için test sürüşü randevum vardı. Gittim fakat d4 ün anahtarı yokmuş pazar günleri test olmuyomuş adam yokmuş gibi 3 tane bahane dinledim. Halbuki 15 gün önceden form doldurdum ve beni 4-5 defa aradılar test sürüşü için. Neyse D3 var onu kullanın hepsi de aynı zaten dediler. Mecburen tamam dedik. Bitmedi 1 kilometre sonra u dönüşü yapalım daha sonra tofaş fabrikanın (bayiye 4 km mesefe) önünden döneriz dedi. Ben de olmaz rampaları çıkıcaz dedim çıktık.Neyse altta kıyaslanabilecek noktaları kıyasladım sadece çünkü d3 ün bariz teknik üstünlüğü var.

arka diz mesdafesi:
hayret edici şekilde d2 daha iyi.

motor-performans-yakıt
D2 daha seri.1.6 ben de hayal kırıklığı yarattı. tabi 1.9 a göre. yokuş yukarı 140 ı test etttim. orta sertlikte kullandım. yakıt 6,8 di. aynıyolu d2 yle gitsem aynı şartlarda 6,5 civarı olurdu.

yoltutuş:
tabiki d3

Abdullah Abi d3 ile d2 arasinda yenilik olarak cag atlamis gibi bence

her konuda d3 cok dah a iyi araba hic dusunmeden d3 e gec performansta ekonomik olsun diye klasik multijet alt devirlerde bi nebze cansizlik olabilir ama 1.6 istekli hizlaniyor ve 210 km gibi hizlara cikabiliyor ayrica aerodinamik yapi olarak yol tutus stabilite olarak buyuk fark atar 1.9 hacminden dolayi kalkista gecer ama 200nm torka karsi 290 nm tork bunuda dikkate almak gerekir

hayirlisi olsun

Son düzenleme:
1.6 multijetin torku 290 nm dir

Dogru Fethi Abi nedden 250 yazmisim anlamadim 290nm tork

Araç 20.000 km deydi belki test aracında problem vardı belki bakıma girmedi daha bilmiyorum ama benim aracım test aracına göre daha seri.Bu arada Fabrika değerleri son hız 1.6 için 164 , 1.9 için 168. Gerçekte ne kadar orantılı bilemem.1,6 0-100 ü 13,4 sn 1.9 13.3 sn.
2000 devirde 105 le gitmesi de ayrı bir hayal kırıklığı oldu. Lineada aynı motor 115 le gidiyordu bu da ekonomi demek tabiki. Linea ile 2000 devirde sabit gidersem 4-4,5 arası ortalama tutturuyordum.
Tabiki farklı sınıfta araçlar ve farklı şanzımanlar kullanılıyor ama ümit dünyası işte🙁

Son düzenleme:
@Abd-ullah
Linea ve doblo aynı motora sahip olabilir ama ağırlık;kasa farkı yani aerodinamik yapısı ile alakalı olarak aynı devirde aynı hızlara ulaşamıyabilirsiniz

devir-hız ilişkisi şanzıman-motor ilişkisi ile ilgilidir. ağırlık farkı bir değişim yapmaz.

@Fethi KORKUT
Sadece ağırlık yazmadım dikkat ederseniz aracın kasa ve aerodinamik yapısıda bu durumda etkili olabilir dedim

test süresi kısa olduysa size öyle gelmiş olabilir kalkışta 1.9 iyidir motor hacim avantajını kullanır ancak diğer koşullarda uzun menzilde hele hele rampalarda 1.6 yı tek geçerim çünkü 290 nm tork göz ardı edilebilecek bir değer değildir... yeni nesil araçlarda motor hacminden çok beygir ve tork gücüne önem verilmiştir ve şu durumda da hız,beygir ve tork gücüyle daha fazla ilişkilidir eğer motor hacimleri arasında çok uçuk bir fark yoksa. eğer 1.9 dada 290 tork olsa tabiki 1.9 1.6 ya şans tanımaz........

Back