D3 Orjinal teyiple ses kalitesini iyileştirme

mustafa200295

Saygın Üye
Adı
Mustafa
Renk
bordo
Merhabalar,

2 ay önce 2011 model premio alarak bende aranıza katıldım, herkes gibi bende ses sisteminden memnun değilim. Sesi iyileştirmek için arkalara "Pioneer TS-G1022i 190 W 2 Yollu Hoparlör" baslar hariç diğer seslerden memnunum. Şimdi önler için "Jbl Gto-6508c 16cm Companent Hoparlör" aldım henüz takamadım (İstanbul kardan geçilmiyor, havalarda soğuk) Araştırmalarımda (forumlar, tesisatçılar) bu yaptığım/yapacağım iyileştirmenin yeterli olmayacağı yönde. Henüz önlere hoparlör takamadım ama benim anlayamadığım ve merak ettiğim soru şu

Neden önlere 16,5cm hoparlor taktığımda bas sesi alamıyorum? Evde sinema sistemim var 13 cm hoparlörle(bufferi bu ölçü, diğer uydu hoparlörler daha küçük) her yeri titretiyor, ayrıca 2011 model polo, corsa, fluance, caddy araçlara bindim ses benim çin yeterli ve o arabalarda internetten öğrendiğim kadarıyla hoparlörler 13-16 cm civarlarında. O arabalarda bu çaplarda ses alınabiliyorda dobloda neden alınamıyor?

Eğer bu sorunun cevabı kapı içi akustik ise, bunu düzeltmek için ne yapılabilir? Bagajımda orada burada extra bir şeyler görmek ve arabanın fonksiyonelliğinden ödün vermek istemiyorum.

Konu hakkında değerli yorumlarınızı ve yardımlarınızı rica ederim.

hoşgeldiniz öncelikle

bende bitane 20cm lik mini akustik bass jbl birtane amfi ve ön araka hoporleri jbl ile değişti çok tatlı bi ses elde ettim

20cm lik mini bas nasil oluyor internette 30 cm alti gormedim. Birde bufferi ve amfiyi nereye koydurdunuz

vallahi sistemi babam yaptırdı ben gidemedim biz öyle bagır bangır olsun istmedik sadece kaliteli ve net olsun dedik akustik mini bass taktılar ama muhteşem bi sesi var

amfiyi sol ön koltuğun altına koyduk mileri kapılrın içine koyduk arabanın hiçbir yerini kestirip bozdurmadık orjinal şekilde oldu

aynı problemi bende yaşıyorum. bagajda bass görmek çok çirkin bi görüntü, bende hoparlörleri değiştirerek azda olsa bassları düzeltmek istiyorum ama heryerde illa subwoofer olacak diyolar. Ama son araçtırmalarıma göre 4 kanal sağlam kaliteli bir anfi ve önlere ve arkalara 2 takım komponent mid bass takımı aldımmı hem basslar hemde ses düzelecek gibi.

bişekilde yapıcam kafaya koydum bende ama asla bagajıma o koca subwoofer ı sokmayacağım 😀

Basi nereye koydular

bass bagajda sol köşede duruyor bana bi engeli yok 750 lt bagajda bi zararı olmaz zaten birlşey koymuyorz

Cok tesekkur ederim. Benim bagaj da bebek Arabası ve cantasi var yer kalmiyor anlayacaginama cok faydali oldu

Link görünürmü bilmiyorum ama şu multimedya cihazının ses çıkışı bizim orjinalinkinden çok daha iyi. Fiat ın şu şekilde bi multimedya sistemi koymaması da saçma ayrıca. Hem görüntüsü güzel olurdu hemde yaralı olurdu
http://wideroad.en.alibaba.com/product/1545014503-219508488/abc.html?err_biz_type=null&url_type=pro_mini_pic_url_1&biz_type=Ta_latest_info&crm_mtn_tracelog_plan_id=1125776218&crm_mtn_tracelog_task_id=55957062&crm_mtn_tracelog_log_id=7393634190

Link görünürmü bilmiyorum ama şu multimedya cihazının ses çıkışı bizim orjinalinkinden çok daha iyi. Fiat ın şu şekilde bi multimedya sistemi koymaması da saçma ayrıca. Hem görüntüsü güzel olurdu hemde yaralı olurdu
http://wideroad.en.alibaba.com/product/1545014503-219508488/abc.html?err_biz_type=null&url_type=pro_mini_pic_url_1&biz_type=Ta_latest_info&crm_mtn_tracelog_plan_id=1125776218&crm_mtn_tracelog_task_id=55957062&crm_mtn_tracelog_log_id=7393634190

aynısını bu sitenin sponsoru oplan navimedi de satıyor zaten 1200tl

Elimde iki takım hoparlör var.pioneer ts g-1614r 16cm ve pioneer ts f-1034r 10 cm.Bunları dobloma takmak istiyorum acaba nasıl ses alabilirmiyim orjinallerinden daha kaliteli ve biraz daha basslı olur mu?

mehmet olur ama aşırıda bi fark olmaz

peki önleri component yapsak anfisiz nasıl olur.

Ben amfisiz olarak orj teyp e arkalara pioner ortada twiter li hoparlor taktim. Onlere jbl component set dedikleri mid bass takimi alip kendim taktim. Seste bass harici orta sesler bu terimleri tam bilmiyorum dilim döndüğünce anlatirsam zil sesi tiz yani, darbuka sesleri, zurna sesleri, insan sesleri mukemmel oldu bas larda da ufak bir iyilesme var ben arka sol hoparlor den evdeki sinema sistminin buffer ine kablo cektim baslar idare eder oldu. Ama sana eger paran varsa internette 300 tl civarinda satilan amfili bufferli hazir setlerden almani ve uygun bir fiyata birine taktirmani oneririm. Ben onlere hoparlorleri baglarken elimden bu islerin gelmesine ragmen cok yoruldum. Bu isler icin tum takimlarin elinin altinda oldugu bir garaj olmasi gerekiyor

arkalara taktığım hoparlörler

http://www.hepsiburada.com/liste/pioneer-ts-g1022i-190-w-2-yollu-hoparlor/productDetails.aspx?productId=otpiotsg1022i&categoryId=26090&SKU=OTPIOTSG1022I&navq=fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-max_actual_price_pl%26sc%3d4%26fh_secondid%3dotpiotsg1022i%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dhoparl%255cu00f6r%252f240_dp%253d%257bhoparlf6rler%257d%252fbrand%253d%257bpioneer%257d%252f111_dp%253d%257b1020cm%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705%257d%26fh_refview%3dsearch

önlere taktığım hoparlörler

http://www.hepsiburada.com/liste/jbl-gto-6508c-16cm-companent-hoparlor/productDetails.aspx?productId=otaytjblgto6508c&categoryId=26090&SKU=OTAYTJBLGTO6508C&navq=fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-max_actual_price_pl%26sc%3d4%26fh_secondid%3dotaytjblgto6508c%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dhoparl%255cu00f6r%252f240_dp%253d%257bhoparlf6rler%257d%252fbrand%253d%257bjbl%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705%257d%26fh_refview%3dsearch

sol arka hoparlörden kablo çekip taktığım ev sinema sisteminin bufferı bunun aynısı

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-hoparlor-guclu-hoparlor-141169995/detay

almanı önerdiğim set bunu gibi, markalar kalitesiz olabilir ama hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum (bunun gibi bir set fiyatı dışarıda çok pahalı oto ses sistemi yapan yerler benim buralarda soyguncu olmuş fahiş fiyat çekiyorlar.)

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-paket-sistem-daha-iyi-bir-set-kampanyasi-yooooooookkk-141563958/detay

önlere hoparlörler direk sığmıyor, kasnak denilen mdf çember almak gerekiyor, aşağıdaki linkten önlere hoparlörlerin takılmış halini görebilirsin. Ben bu şekilde kasnaklı taktığımda kapı döşemesine denk gelen yerler oldu, önemsiz çıkıntılar olduğu için falçata ile kestim, kapı döşemesini taktıktan sonra kapı tutamağını takarken altı sürttü o kısmı da kasnağı falçata yardımıyla keserek oydum sıkıntı çıkmadı. ama benim kasnak şnt nin taktığından daha kalın gibi görünüyor, belkide kasnağın döşemeye ve tutamağa çarpmasının sebebi kalınlık olabilir. Ben komponent setin tweter ini kapı üst tarafındaki orjinal tweter yuvalarına taktım,( orj. twet. i yuvasında 3 adet plastik tırnak tutuyorbu benim twet.ler sığmadığı için bu tırnakları kestim, benim twet.leri silikon yardımıyla yapıştırdım. Döşemeyi kapattıktan sonra orjinal görüntü bozulmadı.
https://www.teamdoblo.com/forum/viewthread.php?thread_id=4675

Ben genelde türkü dinliyorum türkülerdeki baslar davul sesi olduğu için ve ara ara davul sesi olduğu için çok tatlı bas sesleri alıyorum ama pop müziği açtığımda hoparlörler çok sık dum tıs dum tıs ses vermeye kalkınca, teyip hoparlörleri besleyemiyor ve bas sesleri patlıyor

Şunuda söylemeliyim, hem önlerde hem arka hoparlörlerde tweter olduğu için ses çok tiz li geliyor bu nedenle tizleri ayarlardan 0 a basları da +4 ile +6 arası kullanıyorum ses beni tatmin ediyor.

Elinize sağlık güzel iş çıkarmışsınız. Orjinali tam anlamıyla vasat :|

Back