D3 ön fren disk sorunu

@Ultralion

aslında usta söylüyor.mesela benim o zaman ki ustam iki takım diski değiştikten sonra söyledi.aklına gelmediyse demek...

bide araba sert kullanılırsa,yani ani fren ani hızlanma olayı da diski çok çabuk bozuyor.

Bir ilginç bilgi daha. Isınan diskler be tazyikli su. Yağmurlu havalarda ve ıslak zeminde bu sorun yaşanmıyor o zaman?

@BISMARCK

yok olay öyle değil.

normalde yoldan gelen araba hemen yıkanmaz.bi yarım saat-45 dakka sonra yıkanır ki balata sıcaksa su tutulmasın diye.ani ısı değişimi metallerde düzensiz hacimsel değişiklikler oluşturur.bunun sonucu oluşan gerilmeler diski büker.

yolda giderken sürekli su alan balata belli seviyede ısınır.ama kuru havada diski ısıtıp sonra suyu verince...geçmiş olsun!

geçmiş olsun. bende hiç sıkıntı olmadı daha.

Şimdiye kadar 3 araba değiştirdim hiç başıma gelmedi ancak yıkama konusuna dikkat ederim

Selamun aleykum 6 ay once disk balata degistirdim frene basinca titreme yapıyordu şimdi gene aynisi oldu bu disklerin hemen yamulmayani yokmu sicakken araci kesinlikle yikamam ama 6 ayda bozuldu

@mehmet.64100
Yetkili servismi taktı abi keşke Lancia alsaydın.

@mehmet.64100
Japonya ile italya kıyaslanamaz

Son düzenleme:
@yunus0635
Kiyaslama degil baskanim en azından 2 yil dayansa iyiydi

@mehmet.64100
Sende Lancia alaydın diski başkanım

@mehmet.64100
Yetkili servis ise sıkıntı olmaz değişimi olur eğer opar taktılarsa fark öde Lancia taktır.

@mehmet.64100
İyi geceler başkanım

@mehmet.64100koskoca
Dobloya linea diski takarlarsa böyle olur ben d3 te 5 kere torna yaptırdım 2 kerede değiştirdim satarkende titreme yapıyordu yine.... Kısacası Yani ne yaparsan yap kronik problem d3 lerde.D4 maxi aldım diskler büyük şu an iyi ama daha konuşmak için erken ilerde anlaşılır

@doblo3535
Bi opar varr bi Lancia var biri a kalite biri b kalite misali fiat araçların disklerini tornaya vermek zaten büyük risk.

@yunus0635
5 kere torna gördü o konuda sıkıntı yok ama 500 km sonra yine titreme yapıyordu değiştirirken lancia taktım zaten oda 1.000 km sonra başladı,sonra ise satana kadar kafaya takmadım alıştım

Back