D3 lastik

yunusscinar

Yeni Üye
Arkadaslar selamlar aracımda fabrikasyon chrono lastik bulunuyor. Yeni lastik almayı düşünüyorum yardımcı olurmusunuz

dostum hepsi burada.com da dunlop 205/55/16 lastikler var çok hesaplı bende ondan düşünüyorum tek kaygım lastikler biraz geniş yakıtı etkilermi DUNLOP 205/55 R16 91V Direzza DZ101 Oto Lastik fiyatı 129,98 tl inanılmaz bi fiyat hatta bedava gibi

Ben kışlık lastik olarak 205/55/R16 lastik takmıştım, gerçi kış olması ve Bolunun soğuk olması sebebiyle yakıt azımsanmıyacak kadar arttı. Bunda her ne kadar soğuk havanın etkisi olsa da geniş lastiğinde etkisi oldu. Bu noktada ölçü değiştirirken dikkat et bence. Kendim her zaman orjinalciyimdir dolayısı ile ben üzerindeki pirelliler bitse bile yine aynı ölçüde C kodlu kamyonet lastiği alıcam. GT Radial ve Lassa marka 195/60/R16C lastik takmış 2 farklı yeni doblo ile Tokat Niksar'dan Ordu merkeze kadar 150 kmsi ful viraj ve tek gidiş geliş olan 200 kmlik bir yol gittim ve ist.-bolu arası yaptım. Bence pirellinin tek sorunu hamurunun sert olması. Aynı ölçüde daha yumuşak hamurlu lastiklere bakabilirsin.

yazlıkta yakıtı o kadar fazla etkileyeceğini sanmam.bende orjinalciyimdir fakat bu sefer bende lastiği değiştirirken 205 55 16 yapmayı düşünüyorum.kışlıklarım öyle idi.

hadi arkadaşlar d3 ler için lastik tercihlerinizi veya kullandığınız yakıtından memnun olduğunuz lastik markalarını yazın lütfen bizde kararsız kalıyoruz

ben pirelli P1 aldım.
Gayet memnunum. Tavsiye ederim.

lastik ölçülerini öğrenebilirmiyim 195/60/16 bulması zor hemde pahalı bende 205/55/16 lara bakıyorum ama bana 205 çok yakar 55 olunca teker küçülür felan diyorlar bilgi veren olursa sevinirim arkadaşlar

ben pirelli P1 aldım.

lastik ölçülerini öğrenebilirmiyim 195/60/16 bulması zor hemde pahalı bende 205/55/16 lara bakıyorum ama bana 205 çok yakar 55 olunca teker küçülür felan diyorlar bilgi veren olursa sevinirim arkadaşlar

lastik ölçüleri 205/55/16.
çok yakar diyenleri dikkate almayın. Yere basan kısım genişliyor ama o kadar yakıtı etki edecek kadar değil.
dün izmite gittim geldim 180 km yol yaptım yol bilgisayarından aldığım sonuç 5,4 LT. bundan 2 ay evvel fabrikanın verdiği lastiklerle adapazarına daha sonrasında sapancaya gittim geldim 5,4 5,6 lt arasında yakıt değerleri elde etmiştim. Şehir içi 6,2 6,3 LT arası yakıyorum değişen bişi yok.

Bu arada aracım 1,3.

Ben tavsiye ederim yumuşak hamurlu ve inan fabrikanın verdiği yük için üretilmiş lastikleri değiştirince aracın yolda gidişi frenlemesi kasislerden geçici esnasında ki esnemesi herşeyi değişti.

ben pirelli P1 aldım.

çok yakar diyenleri dikkate almayın. Yere basan kısım genişliyor ama o kadar yakıtı etki edecek kadar değil.
dün izmite gittim geldim 180 km yol yaptım yol bilgisayarından aldığım sonuç 5,4 LT. bundan 2 ay evvel fabrikanın verdiği lastiklerle adapazarına daha sonrasında sapancaya gittim geldim 5,4 5,6 lt arasında yakıt değerleri elde etmiştim. Şehir içi 6,2 6,3 LT arası yakıyorum değişen bişi yok.

Bu arada aracım 1,3.

Ben tavsiye ederim yumuşak hamurlu ve inan fabrikanın verdiği yük için üretilmiş lastikleri değiştirince aracın yolda gidişi frenlemesi kasislerden geçici esnasında ki esnemesi herşeyi değişti.

Kesinlikle katılıyorum. Ben orjinal lastikleri değişim 205/55/16 Dunlop aldım. yakıtta fark eden birşey yok.
ayrıca aracın yeri tutuşu konforu ve yol sesi baya etkiledi.

ben pirelli P1 aldım.

Bu arada aracım 1,3.

Kesinlikle katılıyorum. Ben orjinal lastikleri değişim 205/55/16 Dunlop aldım. yakıtta fark eden birşey yok.
ayrıca aracın yeri tutuşu konforu ve yol sesi baya etkiledi.

arkadaşlar hava basıncıda önemli diyorlar siz 205/55/16 lastikde hava basınçlarını kaç kkullanıyorsunuz

34 az olur yakıtınız artar.en az 38 olmalı ben kışlıklara 40 basıyorum.lastikçi sizin hesap az basmış.istanbula giderken uzun yolda 7,5 lt altına düşmedi bilgisayar.gidince 40 bastım dönüşte 7,0 lt reye düştü gösterge.

D3 serisinin en berbat sorunudur bu Lastik! Fabrika çıkışı 195/60/16 C serisi yük lastiği var araç üzerinde. Fabrika çıkışlı 33 Psi hava ile geldi bana sebebi mi_? Pirelli Lastikleri serttir. Lastiğin olması gereken Hava basıncı 40 Psi dır. Bastım ve gördüm, Aracın takozdan farkı kalmadı... Bu yüzden Lastik seçimlerinde özellikle sehirde kullanan aradaşlar 205/55-16 Kullanın gerçekten kullanışlı ve yumuşaktır. Ben köyde olduğum için bu lastiğe geçemedim, ama bekliyorum ilk fırsatta geçiyorum!

Ayrıca;
205/55/16 yumuşak lastik olduğu için yük altına sokmayın ! Aracı yük altında kullanan birisi iseniz 195/60/16 Devam ! 🙂 İyi yolculuklar.

Back