@Sezgin Tok
bu lastikleri takmak için 3 ayrı jant kullanmalısın 16 - 17 - 18 ''
ama arkadaş 16'' jant kullanarak taban ve yanak ölçüleri farklı lastik kullanmak istiyor
çok sıkıntı olmaz
saygılar.
yanlış değil , doğru .
jant büyütecekseniz sizin ölçüler geçerli.
fakat aynı jantı kullanacaksanız , az geniş tabanlı lastik ve biraz küçük yanak ölçülü lastik orjinaline çok yakın olur.
ciddi bir sakınca olmaz , hatta yol tutuşun artar.
Aslinda en guzeli 205/60/R16 ebatinda lastik takmak.Ben Kumhonun kis lastiklerini alirken ilk once 205/55/R16 ebatlarında almayi düşündüm ancak lastikci arkadas 60 yanak alirsam cukurlara kasislere girerken daha konforlu olacağını soyledi ben de toplamda 40 TL fazla para vererek 60 yanak aldim gayet de memnunum.Ancak yazlik lastik icin daha once bahsettigim Kumhonun 205/55/R16 91V lastikleri 120 TL ye cok iyi.55 yanak olmasına rağmen alinir bence...
Benim doblo 2-3 ay kadar once Continental EcoContact 5 205/55/16 lastik takimi aldim orjinal premio black jant takimi da aldim. Lastiklerden sonra araba guven vermeye basladim Chronolar hem cok sert hem de yeterli yol tutusu saglamiyor. Ben Continental lastiklerimden cok memnunum Iyiki de binek tipi lastik almisim 205 taban yaptiktan sonra araba guven vermeye basladi 150-160 km hizlarda chronolarla iki elimle direksiyonu tutmak zorunda kaliyordum guven vermiyordu. Suan hem yol tutusu hem fren mesafesi hem konforu muazzam otomobil konforunda kullaniyorum. Yuk endeksi konusuna gelirsek de 91V benim lastikler Muayeneden binek lastiklerimle kusursuz gectim. her hangi bir sorun yok ticari amacli kullanmiyorsaniz yanaklari cok ince almamak kaydiyla gonul rahatligiyla binek lastigi alabilirsiniz. Lastikciler 195/60/16 lastikleri pahalidan itelemek icin muayeneden gecemezsiniz yalanini atiyor ortaya. Detaylica arastirdim bir sorun yok.
Aldığınız Continental lastikler kislik degil mi? Kaca almistiniz tanesini? Tabi cok kaliteli lastikler neticede Alman mali ama baya pahalı bildigim kadariyla...