D3 Lastik Tavsiye

Sen geç arkadaşım eğer sıkıntı yaşamazsan bende aynı yere gideceğim 😉. Bu muayene istasyonlarında muayeneyi yapan arkadaşın karakterinede bağlı gibi durumlar.

Walla bak ne yalan soyleyim benim araca bakan abi orta yasli 40 falan on numara bi adama denk geldim orda muameleci wardi kornayi sordum dediki su sari firlamaya denk gelirsen sokturur ona denk gelmedim allahtan

Sarı fırlamanın yarası var herhalde. 😆 buna gülmekten başka yapacak birşey yok.

geçen yıl sorun olmadı yine olmaz

Sezgin şu zaten saçma kanunlar bi kalksa

Sorma kardeşim birkaç uyanık yüzünden partner tarzı araçları alıp ticari işlerinde kullanan avanaklar yüzünden biz bu saçmalıkları yaşıyoruz.
Bu durumu bence vergi dairesi biliyor ama işine geliyor. (sadece vergi değil her bakımdan - muayene vb. kurumları saymıyorum bile). En azından bu src vb belgelerle fiyat farkı koymadan otomobil yapsak ne olur dedik ticari amaçla kullanan yine kullansın ama bizde arada kaynamasaydık sıfır araçta aşağı yukarı 6bin tl fark koyuyorlar. Bende isterdim bütçemde yetiyordu 1.6 premio ama kimse üstüne alınmasın enayi değilim ben aynı aldığım aracın motoru 1.6 diye bin küsür lira birde vergi ödeyeceğim. Bu sistemin bir şekilde elden geçirilmesi gerek.

Sezgin kardesim eger yazlik lastik dusunuyorsan gecenlerde internette araştırırken dikkatimi ve fiyati da cok uygun olan Kumhonun KU31 205/55/R16 91V tipi binek lastigi alabilirsin.120 TL ye satiliyor tanesi.Ben kislik lastigini kullaniyorum Kumhonun ve gayet de memnunum.Yazliklari da iyidir eminim...

bu gün geçtim muayeneden standart üstünde gelen pirelli ler vardı.
sorun çıkmadı lastik konusunda .
ama farların kısasına uzununa sisine - yönleri farklı diye hafif kusur demiş. ayrıca motor no okunmuyor - hafif kusur demiş arkadaş.
sıkıntı olmadan geçtik istasyon Çatalca.
geçen yıl da orda geçmiştim yine far hafif kusuru vardı.

İyi aksamlar aku bitti yolda kaldim mutlu aku 60 amper 140 tl aldim nasil sizce ayriyetten muayneye gitmeden on disk balata orjinal 180 tl ve sag sola amartisor 160 tl bu ay parayi dobloma harcadim ama helal olsunn dobloma

Mutlu Aku piyasadaki en cok satilan akulerden biri gayet kalitelidir.Amortisorun neyini degistirdiniz kendisini mi yoksa takozu mu?

Doblo lastik ölçüleri 195 60 r16
205 55 16 nasıl takacakasin janti degistirmen gerekir.

Dobloya akuyu illaki 60 amper gerekmez. Bütçeniz yeterli ise 72 amper alırsanız aracı ciddi şekilde rahatlatirsiniz. Tecrübe ile sabittir.

@Sezgin Tok
bir yanlışın olmasın
16 jant a bu lastikleri takabilir.
hatta birçok kişi takıyor . forum da bile takan var.

Takmak istedikten sonra takarsin. Ama illaki bir handikapı vardır. O zaman 205 55 16 focus a 215 50 16 takmak isteyenler takar ama dengesizlik yapabilir. Düşününce mantıklı bi açıklaması olmadıktan sonra janta uygun olan lastik takılmalidir.

Önceki aracım focustu kapısında hatırladigım kadarı ile
205 55 16
225 45 17
225 40 18
Bendede 225 40 18 vardı orijinal jant almıştım yurt dışı. 2800tl sadece jantlarina vermiştim.

Dosyalar

• IMG_194630884000119.jpeg
    IMG_194630884000119.jpeg
    115,9 KB · Okunma: 18
jant değiştirmeden takabilirsin rahatça. değişim zamanı gelince ben kesinle 205 55 16 takıcam
tabiki herkes orjinal ebat diyor , az geniş olması çok zararı olmaz .

Back