D3 Lastik Tavsiye

Sezgin Tok

Fenomen Üye
Adı
Sezgin
Meslek
Bilgisayar Destekli Üretim (CNC)
Modeli
Renk
Lal Kırmızı
Arkadaşlar iyi akşamlar. Doblomun lastikleri pirelli chrono ölçüleri 195 60 R16. Aracım sıfır. Ama lastikler hoşuma gitmedi. Forumdaki konuları gezdim. Biraz kafam karıştı yük lastiği vs muayeneden geçmez vs yazılar okudum. Büyük ihtimalle 1-2 aya kadar lastiklerimi değiştireceğim ama jant ölçülerini bozmayacağım. Fiyatı çokta önemli değil lastik tavsiyelerinizi bekliyorum. Benim için yol tutuşu önemli. Önceki aracımda Focus 225/40R18 Dunlop sport maxx tt vardı çok memnundum. Tabiki doblodan focus yol tutuş beklemiyorum ama sanki virajlarda araç gezerek dönüyor gibime geliyor biraz korkuttu beni.
Biraz uzun oldu ama okuduğunuz için sağolun.

Sezgin doblonun yol tutuşu bence çoğu binekten iyi o sert lastik ile bile süper ve esp çok anlık tepki verebiliyor

ama tabi yol tutuş ustası focustan sonra biraz daha limitlere alışmanız gerekli

ama lastikler çok sert bizim kışlıklar binek sava marka yol tutuş gerçekten çok dahada iyileşti geçen muaynede binek kışlıklar ile geçtik bu hafta muayne var sonucu yazarım yazlıklarıda binek tipi ile değiştiricez

yük endeksi karşılarsa muaynede sorun olmuyor

Evet doblonun yol tutuşu ticariler arasında güzel. Peki doblonun yük endeks sınırları en az veya en çok kaç olmalı.

Birde yük endeksi neye göre nasıl hesaplanıyor.

Walla bende pirelli cromu aldim orjinalde bu war die ama cok sert daha once hep michelin kyllandim bence michelinden sasmamak lazim 02 .01.2015 muayne iki sene olaydi iyidi bea

yük endeksi hesabını tam bilmiyorum ama nette bi site hesaplıyordu

orjinalleri 850kg yük taşıyor bu sert chronolar

benim kışlıkların 650kg falan diye hatırlıyorum muayneden geçen yıl geçti

iyi bir lastikci bulup tuv kuralları bilen bi konuşup net bilgiler almamız gerekir.

Ben gecen yil yuk lastikleriyle muayneden sorunsuz gectim sadecr dis derinlgine bakiyolar gitmeden aramistim muayne istasyonunu 4 tekerin dis derinligi iyi oldun yeter dediler

@Sezgin Tok

lastikçilerin hepsi geçmez diyor hatta muayneden geçtikten sonra dahi iddalaştı ama bence 195 60 16 lastikleri satmak için diyorlar

Yarın servise uğrayacağım. Birkaç lastikci gezecegim öyle ise 195 60 r16 uyan continental sport, premium veya pirelli p zero serisi vs iyi yol tutan lastikler tercih edilebilir.

Kardesim lastikci para alcak yarin netten muayne istasyonun nosunu al we ara tele cikan arkadasa sor ben oyle yaptim gecer dedi we gectim

En kötü ihtimalle istediğim lastiği alıp kullanacağım muayene zamanı orijinal lastikleri teneke janta takıp muayeneyi atlatıp devam edeceğim.

Tavsiyeleriniz için çok sağolun. Net bilgilere ulaştığımda burada paylaşırım.

sonucu yazarsınız

nerede gireceksiniz muayneye

bizde cuma günü muaynedeyiz Haraççı da bakalım üzerinde bine kış lstiği var

İnşallah geçersin. Yok yere bu tip araçları ticari yere koyuyorlar bize işkence çektiriyorlar yok muayene yok lastik yok src bu tip sıkıntılara sokuyorlar.

Walla ben gecen sene gittigim gibi gidicem bende cat cat korna war film cam war hic sikinti olmadi 15 dakkaa gectim

Back