D3 Korna kısılması ve Garanti süreci....

gokhanpala

İcra Kurulu Üyesi
Yetkili Kişi
Yönetici
Adı
Gökhan PALA
Kan Grubu
0 +
Araç Yılı
2016
Renk
Beyaz
Merhabalar,

Dün E5 üzerinde seyrederken önüme aniden geçen bir vatandaş (deny0) 'a korna çalayım diye elimi kornaya bastırınca bi baktım tık yok 🙂
Arka arkaya basınca inceden bi mik mik yapıyor.Koskoca Doblo bir anda Fiat 500e döndü 🙂
İşlerimi bitirip servise gittim.Aracı aldılar ve sonra bana beyfendi kornanız su almış ve garantiye girmiyor dediler.86tl+kdv imiş.
2 gün önce yağan yağmur sebebile Havaalanı yakınlarında bir su birikintisinden geçtim.
ama aklıma hiç o gelmemişti.
Dedim arabam suyu çok seviyor,göle sokup her yerini yıkamadan rahat etmiyorum 🙂
haliyle güldüler ama ben ciddiyim dedim bu ne saçmalık.
Madem sudan etkileniyor o zaman neden kornayı alta koymuşlar.Tık yok tabi.
Müşteri hizmetlerine kibarca biraz ciddi konuşmadan sonra kornayı geliş fiyatına işçiliksiz olarak 45 liraya değiştirttim.

Bence su birikintilerine dikkat edin 🙂

Saygılarımla...

gökhan abi öyle saçmalık m olur ya vallahi ben garanti sürecinde iken kibarca söylüyordum olmadı hakkımı arayıp değiştirdirdim örneğin 2 defa ön farları değiştirdiler

ben d1 de iken çok su birikintisinden geçtim hatta bazen bilerekte girdim ufaktan off road için d3 ile birdefa geçtim ama gerçekten saçmalamışlar sudan etkileniyorsa alta koymasalar mış yada koruma yapsalarmış neyse geçmiş olsun

ben su birikintilerine hususi girerim çamur kalan yerler falan varsa yumuşayıp dökülsün diye ve motoruda tazyikli su ile 2-3 sefer yıkattım.hiç bir şey olmadı Allaha şükür.Garantiye girmeli bence de.müşteri hizmetlerini arayıp şikayet edin.sonuş çıkmazsa hakem heyetine bir başvurun derim.geçmiş olsun.

bende motoru sürekli temizliyorum ama tabi bol ıslamadan çünkü sürekli temizleyince kirlenmiyor ama belli periyodlarda yıkıyorumda çok şükür şuana kadar önceki arabalardada yıkadım hiçbir sorun olmadı

ben su birikintilerine hususi girerim çamur kalan yerler falan varsa yumuşayıp dökülsün diye ve motoruda tazyikli su ile 2-3 sefer yıkattım.hiç bir şey olmadı Allaha şükür.Garantiye girmeli bence de.müşteri hizmetlerini arayıp şikayet edin.sonuş çıkmazsa hakem heyetine bir başvurun derim.geçmiş olsun.

Memet bey vallahi bunca yıllık araba tecrübemde ilk defa böyle bişey yaşadım🙂

inanın müşteri ilişkilerindeki bayanı sözle dövdüm ama Fiat onay vermiyomuş.
Bende dedim madem söküldü 2. bi iş yapmadan yenisini takalım.

Zaten beni Fiat İtalyadan aradılar, satış sonrası bilgi edinme ve memnuniyet için..
verdim ayarı 🙂)))

Bi kaç parça daha sökünde maliyeti azalır dedim zaten çok kaliteli dedim 🙂

Yarım yamalak türkçeyle konuşan herif ne kadar anladıysa tabi...

Neyse uzun lafın kısası biz dikkatli olalım da boşu boşuna masraf olmasın..

Saygılar..

ya bu garantiye ne giriyor ben anlamıyorum.müşteri "tüketici hakem heyetine" gitse öpe öpe değiştireceksin kornayı.neyin peşindesin?

fiatın eksiği şu:45 liralık korna için koca şirketin itibarını iki paralık ediyor.millete kötü propaganda için malzeme veriyor.

ben fiat-tofaş yetkilisi olsam ne yaparım?

müşteri geldiğinde sıkıntısını sorgusuz sualsiz gideririm.garantinin sağlam olduğunu müşteriye hissettiririm.o adam artık servisten çıkmaz.garantinin bir anlamı olduğu bilen adam "garanti bozulacak" korkusuyla servisten çıkmaz.

fiat böyle yapınca ne oluyor?müşteri bakıyor ki garanti basit bi korna arızasına bile cevap vermiyor.bu durumda garantinin bi anlamı kaldı mı?kalamadı!şimdi bu müşteri bu servise bidaha neden gelsin?

kendi ayağına sıkıyor fiat-tofaş.ondan sonrada "satışlar neden yavaşladı?" diye anket düzenliyor.sorun fiat-tofaşta olabilir mi acaba?

ya bu garantiye ne giriyor ben anlamıyorum.müşteri "tüketici hakem heyetine" gitse öpe öpe değiştireceksin kornayı.neyin peşindesin?

fiatın eksiği şu:45 liralık korna için koca şirketin itibarını iki paralık ediyor.millete kötü propaganda için malzeme veriyor.

müşteri geldiğinde sıkıntısını sorgusuz sualsiz gideririm.garantinin sağlam olduğunu müşteriye hissettiririm.o adam artık servisten çıkmaz.garantinin bir anlamı olduğu bilen adam "garanti bozulacak" korkusuyla servisten çıkmaz.

fiat böyle yapınca ne oluyor?müşteri bakıyor ki garanti basit bi korna arızasına bile cevap vermiyor.bu durumda garantinin bi anlamı kaldı mı?kalamadı!şimdi bu müşteri bu servise bidaha neden gelsin?

kendi ayağına sıkıyor fiat-tofaş.ondan sonrada "satışlar neden yavaşladı?" diye anket düzenliyor.sorun fiat-tofaşta olabilir mi acaba?

Tam üstüne bastın hocam 🙂

Sorun Bariz Fiat ta.
Müşteri senin servisine gelip parçada su tespit ediyorsun ve Suya girmişsiniz bu garanti dışı diyorsun.
Evet ben koskoca İstanbulgibi bir yerde yağmurlu hava yetmedi göle girdim geldim dedim güldüler 🙂 peki o kadar suya girdim madem neden arabanın iç kısmına yada motor bölmesine giren bi su izi yok deyince sustular.
Hem kornayı yere en yakın boşluğa monte et, hem su aldı garanti dışı de,
tasarım mühendisi lise mezunu galiba diyecem ama bu ülkede ilk olkul yada lise mezunu çok iyi ustalarımız var..

işin özü az kaldı Fiat dan soğuyacağım...

Fiatin servislerindede cok problem var servis kalitesi iyi degil tabi bazi servisler gercekten ilgileniyor

45TL demeyip Tüketici Hakem Heyetinde hakkımızı aramamız lazım. Daha sonra böyle saçma sebeplerle garanti dışı cevabı vermezler.

aslında bu konu servisten servisede fark ediyor heralde benim bi dediğimi iki etmediler çok şükür

45TL demeyip Tüketici Hakem Heyetinde hakkımızı aramamız lazım. Daha sonra böyle saçma sebeplerle garanti dışı cevabı vermezler.

aynen öyle.10 tl bile olsa gıcıklığına yine gitmek lazım ki başkasına yapamasınlar.
benim d1 im karterden yağ kaçırdı.garantiden keçesini değiştirdiler.ondan sonra debriyajdan ses(şıkırtı) gelmeye başladı.servise söyledim oralı olmadı.yaylarından yapıyordur dedi.canım sıkıldı servisten verdikleri kağıtta ki hem de ücretsiz olan numarayı arayıp servis ile ilgili şikayetimi ilettim.2 hafta sonra beni servisten çağırdılar ve durumu düzelttiler.Allah a şükürde ondan sonra servisi şikayet etmem gereken sıkntı olmadı.ne olursa olsun hakkımızı aramalıyız.aramadıkça bunlar daha da cozutuyor.

Tam üstüne bastın hocam 🙂

Sorun Bariz Fiat ta.
Müşteri senin servisine gelip parçada su tespit ediyorsun ve Suya girmişsiniz bu garanti dışı diyorsun.
Evet ben koskoca İstanbulgibi bir yerde yağmurlu hava yetmedi göle girdim geldim dedim güldüler 🙂 peki o kadar suya girdim madem neden arabanın iç kısmına yada motor bölmesine giren bi su izi yok deyince sustular.
Hem kornayı yere en yakın boşluğa monte et, hem su aldı garanti dışı de,
tasarım mühendisi lise mezunu galiba diyecem ama bu ülkede ilk olkul yada lise mezunu çok iyi ustalarımız var..

işin özü az kaldı Fiat dan soğuyacağım...

yalnız bak bişey söyleyeyim;bu sıkıntılar genelde istanbuldaki servislerden geliyor.ben mersinde,kayseride,trabzonda ve antalyada yetkili servislere gittim.hiç adamların hakkını yiyemem özellikle son 2 senedir dört dörtlük.

Back