d3 korna bağlama yardım !!

arsenlupen

Daimi Üye
Modeli
Renk
beyaz
productDetails.aspx

selam arkadaşlar aracıma linkini verdiğim kornayı bağladım kendim bağladım.
sorun sıkıntı yok gibi gayet hoş çalıyor role falan kullanmadım kendinden roleli olduğu söylendi.
ama sıkıntı bir iki elektrikçi airbag bantlarını aşırı akım çekmesinden dolayı yakabileceğini söyledi
kimi role kullanmalısın dedi kimi taşşak denen bişe varmış onu takmamı söyledi.
sizce ne yapmalıyım ??

Bise yapmana gerek yok abi orjinal kornanin rolesi var zaten ben ferrari korna takmisti cok bastigimda roleyi yakti sadece o da normal bise cok basinca her korna yakiyo roleyi garantidende degistirttim sorun olmadi

bi elektirikçide boşver birşey olmaz dedi ama
airbag şeridini yakarsın falan diyince şaşırdım birde riske girmek istemedim. transporter vardı d3 ten önce ona taktığımda kornaya basınca farlardan hissettiriyordu gece aşırı akım çektiğini ısık kaybı oluyordu ama bunda öyle birşey olmuyo şuan için. sıkıntı yok gibi 😀

Abi ferrari korna orjinale gore cok daha guclu ben o kornayla role yaktim sadece o da dedigim gibi fazla basmisti kornada degil yani suc hem servisede sordum onunla alakali degil dedi sanmiyorum bi soun olacagini

ama farlar kısılıyorsa bu gerektiğinden fazla akım çekiyor demektir belki şimdi sorun olmaz ama zamanla problenm olabilir

bugün az daha kaza yapıyordum bir araba düştü önüme bende var gücümle birazda uzunca kornaya bastım
sonrasında korna gitti 😀
çalmıyor artık 😀
resim ekledim sigorta paneline baktığımda iki adet 15 amperlik sigortanın patlak olduğunu gördüm
yerine tek tek başka yerden söktüğüm eş değer sigorta taktım ama korna gene çalışmadı ?
şimdi sorum bilen vardır belki resimdeki iki sigortam atık bunlar neyin sigortası acaba çözemedim ben.
tahminim korna olayından öncede atıktı bu sigortalar.
m.jpg

10469693_763235560395752_8016725652998718023_n.jpg

geçmiş olsun.bende aracımın egsoz muayenesini yaptırdım.geçen sene gaza basmadan yapmışlardı.değerler 0-3,00 arası 3,00 e yakın çıkmıştı.bu ne demiştim sıfır araç zor geçiyor yaşlanınca ne yapacaz diye düşünmüştüm.bu sene gaza basarak yaptılar 0,54 ortalama çıktı.
neredeyse kaza yapıyordum döner kavşağa girdim ne olur ne olmaz diye sağ tarafta araç var mı diye bir baktım araç yok.önüme döndüm yolun ortasında yaşlı bir amca ani fren ve direksiyonu kırdım kıl payı vurmadan durabildim amca eli ile aracı durdurmaya çalışıyor gibi bir görüntüde.bende korktum oda korktu.eşi ne işin var yolun ortasında diyor amcada bu beni görmüyor diyor.benim yolun ortasında ne işim var demiyor.*helpless*bende geçmiş olsun amaca Allahtan bir şey olmadan kurtardık dedim.

geçmiş olsun

geçmiş olsun.bende aracımın egsoz muayenesini yaptırdım.geçen sene gaza basmadan yapmışlardı.değerler 0-3,00 arası 3,00 e yakın çıkmıştı.bu ne demiştim sıfır araç zor geçiyor yaşlanınca ne yapacaz diye düşünmüştüm.bu sene gaza basarak yaptılar 0,54 ortalama çıktı.
neredeyse kaza yapıyordum döner kavşağa girdim ne olur ne olmaz diye sağ tarafta araç var mı diye bir baktım araç yok.önüme döndüm yolun ortasında yaşlı bir amca ani fren ve direksiyonu kırdım kıl payı vurmadan durabildim amca eli ile aracı durdurmaya çalışıyor gibi bir görüntüde.bende korktum oda korktu.eşi ne işin var yolun ortasında diyor amcada bu beni görmüyor diyor.benim yolun ortasında ne işim var demiyor.*helpless*bende geçmiş olsun amaca Allahtan bir şey olmadan kurtardık dedim.

geçmiş olsun benim araçta egsozdan geçmedi 7 çıktı değerleri zor bela geçirdik makinayı bağlamadı gaza basmadı falan
birde benim aracın sıkıntısı kesici bazen devreye girmiyor bazen değil nadiren devreye giriyo dip gazda dip devire çıkıyo boşta iken.

Süleyman Abi kaçbin devire çıkıyor ki?

maksmum 5300devire kadar çıkması lazım

kesici devreye girerse 3binlerde kalıyo.
ama girmezse alıyo başını gidiyo 5-6 daha yukarısını zorlamadım devrede olmadığını anlayınca bırakıyom zaten.

bence siz debriyaja basınca 2500 deviri geçmiyordur eğer basmazsanız 5300 devire kadar çıkar normalde 3000 devirde kesici devreye girmez

öylemi oluyo boşta iken debriyaj kullanmadığında kesici devreye girmesi gerekmiyormu ?

bugün aracı park ettim aklıma geldi bir daha çalıştırdım dipledim 2,500 ü geçmedi şaşırdım ayağım debriyaja basılı değildi.biraz ileri gidp geri geldim tekrar dipledim 5,000 devire çıktı.benimki 5,000 i geçmiyor.

Süleyman Abi eğer motor sıcaklığı belli seviyeye ulaştı ise boşta iken devir kesici devreye girmez ama debriyaja basarsan girer

Mehmet Abi ileri geri yapınca motor sıcaklığı belli seviyeye ulaştığı için geçmiştir ilk çalıştırmada soğuk iken geçmez

Sevgili arkadaşlar
geçen gün İstanbuldaki aşırı yağışlar nedeniyle d3'mün kornasının sesi kısılmış gibi çıkıyor kendiliğinden düzelirmi yoksa servisemi götüreyim bu garantiye girermi.Çok anormal bir yağmurdu büyük ihtimalle ön panjurdan çok fazla su aldı.

eğer ıslandı ise garantiye girmez hatta yanlış hatırlamıyorsam Gökhan Abinin de kornası ıslanmdı garantiye girmedi

eğer ıslandı ise garantiye girmez hatta yanlış hatırlamıyorsam Gökhan Abinin de kornası ıslanmdı garantiye girmedi

öyle bir şey olmuştu.ama garantiye girmesi lazım.direnmek lazım bence.bizim arkadaşta kaşkayi var garajda kayışı fare yemiş.türkiyedekiler fare için garajda tedbir almanız lazımdı deyip ücret karşılığı yaparız demişler.arkadaş ingiltere idi sanırım(yabancı dili var)mail atmış merkeze.ondan sonra tamam deyip halletmişler.

Mehmet Abi aslında doğru garantiye girmez ise ozaman ıslanmayacak biyere koysunlar

Back