D3 KLİMADAN DEVİRLE ORANTILI SES

abi herkes öyle diyor kafayı yiyecem ama d1 ve d2 de neden yoktu tamerin doblodada varmış bakalım cuma günü ne diyecekler ayrıca bu duruma tofaş nasıl bi açıklama yapacak

abi vallahi bugün sinirden dedim satalım dobloyu ondan sonrada bi dobloma baktım satılır mı bu araba dedim kendi kendime 😀 böyle bi ses duyayım çok sinir oluyorum inşallah siz ve servis haklı çıkar ses normaldir

oğuz geçmiş olsun......işlerimden dolayı kaç gündür siteye giremiyorum......
gelelim senin sorununa ....ses tııırrrr diye bir ses se gaz olma ihtimali sıfır.....gaz sağlıklı vakum yapılmadan ve hassas terazi ile verilmedi ise akış sesi yapar veya fokurdar gibi bir ses yapar....yeni 2012 model bir aracın klima kompresöründe rulmanlarında ve kasnağında bir sıkıntı olacağınıda sanmam.....şimdi benim kanaatim.....senin evap fanına giren bir sey fana sürtüyor.....klimanın hızını arttrdığında ses kesiliyormu yavaş devirde daha çokmu duyuluyor ses...eğer böyleyse benim teorim doğru.......

öyle deme abi...sıfır arabanın şanzımanını kaç defa sıfır şazımanla değiştin?kesmedi sıfır arabyı değiştin!doğrumudur?sıfırda olsa hata çıkabiliyor.

benim arabada sıfırdı.17 binde arabanın klima borusu durup dururken patladı!garantiden değiştirdik.

oğuz geçmiş olsun......işlerimden dolayı kaç gündür siteye giremiyorum......
gelelim senin sorununa ....ses tııırrrr diye bir ses se gaz olma ihtimali sıfır.....gaz sağlıklı vakum yapılmadan ve hassas terazi ile verilmedi ise akış sesi yapar veya fokurdar gibi bir ses yapar....yeni 2012 model bir aracın klima kompresöründe rulmanlarında ve kasnağında bir sıkıntı olacağınıda sanmam.....şimdi benim kanaatim.....senin evap fanına giren bir sey fana sürtüyor.....klimanın hızını arttrdığında ses kesiliyormu yavaş devirde daha çokmu duyuluyor ses...eğer böyleyse benim teorim doğru.......

öyle deme abi...sıfır arabanın şanzımanını kaç defa sıfır şazımanla değiştin?kesmedi sıfır arabyı değiştin!doğrumudur?sıfırda olsa hata çıkabiliyor.

benim arabada sıfırdı.17 binde arabanın klima borusu durup dururken patladı!garantiden değiştirdik.

o da doğru kardeşim....

ama bu adamlar ısrarla klima komprosörü ve parçalarında problem yok diyor değiştirsekte yine ses yapar diyorlar bende zaten fazla söküp takmalarını istemiyorum biyeri yapıp biyerini bozmasınlar onlar sağlam diyorum bu ses ne normal ses diyorlar bi sorun yok diyorlar

Bence o ses tüm araçlarda var ilk çalıştırmada biraz daha yogun duyuluyor guvv die 🙂) sonrasında kesiliyor ama o tok sesi normal motor sesinden ayırt edebilirsiniz.Gaza basınca sesin artma konusunu ben uzun yolda fark etmiştim ama dedigim gibi abartılacak bir durum degil.Ufak tefek seslere takılmamak lazım.Servis konu ile ilgileniyorsa ses sizin araçda oldukça fazla anlaşılan.

servisisn dediği bu sesi nasıl duydunuz niye dedim normal bi ses çoğu müşteri duymaz dedi bir iki dobloya daha baktım ıpnlardada aynı ses var

bakalım cuma gün bidaha çağırdılar birde tofaşta arayıp normal derse normal demekki zaten klimada bi sorun yok soğutması falan çok güzel

o guvv sesi klimayı ilk açtığında geliyor ve sonrada devirle alakalı yükseliyoz azalıyor işte ona takıldım zaten

arkadaş kime inanacağımızı şaşırdık artık.ben bakım onarım işini tamamen kendim yapmaya başladım.özel serviste yağından balatasına kadar her kalemi kendi elimle seçip,gözümün önünde taktırıyorum.başka türlü bu işin içinden çıkılmıyor.servisinde ne yaptığı belli değil.biri sağlam diyor bi diğeri bozuk diyor.arkadaş onu bunu bilmem bu araba yolda sıkıntı çıkarttımı sağlam diyeni bulurum!

arkadaş kime inanacağımızı şaşırdık artık.ben bakım onarım işini tamamen kendim yapmaya başladım.özel serviste yağından balatasına kadar her kalemi kendi elimle seçip,gözümün önünde taktırıyorum.başka türlü bu işin içinden çıkılmıyor.servisinde ne yaptığı belli değil.biri sağlam diyor bi diğeri bozuk diyor.arkadaş onu bunu bilmem bu araba yolda sıkıntı çıkarttımı sağlam diyeni bulurum!

öyle be abi ustada kalmadı

ALLAHTAF doblolarımız sağlam sorunsuzlar öyle büyük problemler açmıyorlar uğraştırmıyorlar bizleri

yav arkadaş geçen arkadaşın ismi lazım değil marka otomobiline baktım.anlarmısın dedi...bi bakalım dedim.ulan servis araca ince yağ kullanmış bizimkide bi bakım atladığı gibi yağ resmen motorun içinde sakız olmuş.karteri bi söktük her yeri yapış yapış.araba hoşaf olmuş.motor alaşağı oldu!şimdi kime güvenecen arkadaş.gelde servise güven.

abi vallahi hakikaten güvenmek çok zor o yüzden hep başında olmak lazım

aynen raptor ustam.ustalara güven kalmadı.ben geçende ustaya dedim ön diskleri ve balataları değiş,fakat orjinal olsun dedim.2 gün sonra balatalardan sesler geliyor.söktürdümki hiçbiri orjinal değil.çin malı birşeyler takmış.ALLAH'A havale ediyorum.yakındada ben ona komple havale olacağım öyle görünüyor.

aga balata takılırken kutuyu aç.kutunun içerisindeki balatanın üzerinde kabartma yazıyla bosch yazıyorsa balata orijinal!geri kalanın alayı yalan!

ustam başında durup baksaydım görürdüm ama arabayı güvenip bıraktım gittim.iki gün sonrada ses yapınca gördümki ismi belli olmayan balatalar takmış.

abi işin başında duracan.yoksa her türlü sahtekarlık var.

servistn aldıktan sonra daha servisin önünde arabayı kontrol ederim tüm elledikleri yerlere bakarım

bugün bu iş sonuçladı bd3lerin klima komprosörü pistonlu tipmiş yuani bi arıza yok o ses normal hepsinden duyulutr dediler sonra sıfır 1,3 premio dobloya baktık aynı ses ondada var yani bi problem yokmuş arabamızda

rahatladın yani oğuz.

rahatladın yani oğuz.

abi hemde ne rahatlamak birazda benim titizliğimden duydum o sesi yoksa normalmiş ama önceden arabalarda hiç duymamıştım bunda duyuca canım sıkıldı dobloyu satmayı bile düşündük ama kıyamadım iyikide öyle bi karar vermedik çünkü çok memnunum doblodan bugün sıfırındada duydum o sesi normal miş yani

Oğuzcum aynı ses ben de var ilk çalışmada birkaç saniye ses duyuluyor sonra kesiliyor, geçen cumartesi servise gittim şikayetimi ilettim baktılar ön kısımda birkaç parçayı söküp baktılar anormal birşey yok dediler ben de fazla kurcalatmak istemediğimden daha ileri gitmedim öylece takıldı ,bence ses yakından bir yerden geliyor ama bıraktım peşini .Aynı ses de devam ediyor aldırmıyorum artık .Ön amörtüsörlerin bağlantı takozları bozulmuş onları garanti kapsamında değiştiler dönüp evimize geldik .

Oğuzcum aynı ses ben de var ilk çalışmada birkaç saniye ses duyuluyor sonra kesiliyor, geçen cumartesi servise gittim şikayetimi ilettim baktılar ön kısımda birkaç parçayı söküp baktılar anormal birşey yok dediler ben de fazla kurcalatmak istemediğimden daha ileri gitmedim öylece takıldı ,bence ses yakından bir yerden geliyor ama bıraktım peşini .Aynı ses de devam ediyor aldırmıyorum artık .Ön amörtüsörlerin bağlantı takozları bozulmuş onları garanti kapsamında değiştiler dönüp evimize geldik .

abi bende fazla söküp kurcaltmam çünkü bugün sıfır 1,3 premiodada gördüm duydum bu ses dikkat edin devirle alakalı ama dikkat edilirse duyulur yani sorun yokmş o yüzden devam

amortisör takozlarını bizim lineadada değiştirdiler garantiden dobloda ALLAH a şükür ses tıkırtı yok

Back