D3 KLİMADAN DEVİRLE ORANTILI SES

doblo vip premio

İcra Kurulu Üyesi
Yetkili Kişi
Yönetici
Adı
OĞUZ
Kan Grubu
A RH +
Araç Yılı
2015
Renk
BRONZ KAHVE
bu sesi buluşma günü duymuştum servise götürdük klima gazını boşaltıp iki defa yine doldurdular belirtilen toleranstan azmış o yüzden yapıyor dediler ses kesildi fakat bugünlerde yine başladı servise gtittim bi iki d3 baktım onlardada var bu ses servis normal diyor bu şekilde binecen bi sorun yok diyorlar fakat ses devirle alakalı

klima devredeyken vıııııırrrrrrrrr diye bi ses gaza basınca artıyor devir düştükçe azalıyor bu ses tüm d3 lerde varmış 1.6larda dahada belirginmiş bakalım cuma günü yine çağırdılar servise ama normal diyip duruyorlar nasıl iş bu anlamadım çok sinirliyim*chair*

müşteri hizmetlerinin aradım durumu anlattım en yakın zamanda dönecekler ama yapan servis arasanızda normal diyecekler dedi bakalım ne olacak çok canım sıkkın b ugün dobloma ben ona gözüm gibi bakıyorum o bana yamuk yaptı olacak şey mi bu

lütfen sizlerde klimanızı iyi dinleyi,n bu ses klima komprosörü devreye girdiğinde geliyor tüm d3lerde varmış şuana kadar bi elagance bi dynmic d3 baktım onlardada bu ses var yardımmmmmmm

klima kompresörü ile ilgili bi durum sanırım.gaz seviyesini tekrar kontrol ettir.

kışın klima kullanmadığımız için klima gazının çökmesi/azalması durumu söz konusudur.normalde klimanın kışın bile haftada bir kez 10 dakika çalıştırılması gerekiyor.

kıştan yaza geçtiğimiz şu günlerde klimalarda belli başlı problemler çıkması olasıdır.klima gaz seviyelerinizi kontrol edin.

gaz seviyesi normalinden çok düşük çıkan arkadaşlar klimalarında sızdırmazlık kontrolü yaptırsınlar.

araçlarımızda klima motora alternatör kayışı ile bağlıdır.bu kayış klima kompresörüne hareket verir.

kayışta,klima kompresörünün kasnağında yada klima kompresörünün mil veya rulmanlarındaki problemler bu tip devirle artan seslere sebep olabilir.kontrol edilmesi gerekir.özellikle rulman/mil arızaları tehlikelidir.

abi zaten cuma günü klima gazını yeniden boşaltıp komple basacaklar

adam normal diyor bu ses gelir diyolar bende klima kompresörüne bakın diyorum bi arıza yokmuş değiştirsekte yine yapar diyolar kayışlarında rulmanlardada ses yokmuş öyle diyor tek nedeni klima gazı diyorlar boşaltıp yine basacaklar bence müşteri hizmetlerini aradım durumu anlattım biz size dönecedz dyrlar

ben normalde kışın bile klimayı ayda bir çalıştırıyorum bunuda aldığımızda çalıştırmıştım önceki sahibi çalıştırdı mı bilimiyorum tofaş ve servis sorun yok tüm d3lerde bu ses normal diyorlar ama ben d1dede d2 dede duymadım d3lerde varmış sadece bakalım cuma ne olacak

gazla ilgili bi olay olacağını zannetmiyorum. gazdan kaynaklansa klima iç peteğinden havalı bir ses gelir. klimaya gaz şarjı yapmadan önce sistemdeki eski gazın ya da havanın iyice vakum edilmesi gerekir. ne kadar vakum edilmese de yanlış gaz basılsa da mekanik bir sese sebep olmaz. anormal bir ses ise kompresör ile ilgilidir. servis normal diyor ve diğer araçlarda da var ise takıntı yapmanıza gerek yok

gazla ilgili bi olay olacağını zannetmiyorum. gazdan kaynaklansa klima iç peteğinden havalı bir ses gelir. klimaya gaz şarjı yapmadan önce sistemdeki eski gazın ya da havanın iyice vakum edilmesi gerekir. ne kadar vakum edilmese de yanlış gaz basılsa da mekanik bir sese sebep olmaz. anormal bir ses ise kompresör ile ilgilidir. servis normal diyor ve diğer araçlarda da var ise takıntı yapmanıza gerek yok

ya klima gazından çok anlamam.ama bildiğim kadarıyla normalden kalın gaz soğutma sistemlerinde valfleri tıkayıp kristalleşme yapıyor.(daha önce görmüştüm)araçlarda bu tip valfler varsa aynı arızaya sebep olabileceğini düşünüyorum.valf tıkanırsa kompresoru zorlayıp ses yapması normaldir diye düşündüm.

örneğin R22 gaz yerine R410 gaz basılan bir soğutma sisteminde valfin donduğunu görmüştüm.motor yanmıştı.tabi bu büyük çaplı bir soğutma sistemiydi.araç klimalarında benzer sorunlar görülürmü?uzmanlık meselesi.

ayrıca gazsız yada yetersiz gazla çalışan klima kompresörlerinin bozulduğunuda daha önce gördük.

örneğin R22 gaz yerine R410 gaz basılan bir soğutma sisteminde valfin donduğunu görmüştüm.motor yanmıştı.tabi bu büyük çaplı bir soğutma sistemiydi.araç klimalarında benzer sorunlar görülürmü?uzmanlık meselesi.

ayrıca gazsız yada yetersiz gazla çalışan klima kompresörlerinin bozulduğunuda daha önce gördük.

abi ne bileyim ben takıyorum işt adamlar sorun yok diyorlar klima gazını komple vakumladılar yine bastılar cuma günü yine bakacaklar bakalım birde müşteri hizmetlerindede dönecekler arabadan çok memnunuz herşeyi ile ama bu ses çok sinir etti beni birde duyanda yok başka bakalım forumda d3 sahiplerri ne diyecek

saolsun gürsesten ilker usta çok yardımcı oluyor teste çıkıyoruz ama işte içim rahat etmedi bakalım cevapları ne olacak

tofaşın açıklaması bunlara normalde örneğin 50 gr gaz basılıyormuş fakat siz bunu çağaldıtın 60 70 gr basın diyor ses ondan oluyormuş öyle yaptılar biraz kesildi fakat yine başladı şimdi bende direk tofaş telefonfa teknik açıklama olarak ne diyecek merak ediyorum

ben motorla ilgili olabilecek kısmını kompresorün bağlı olduğu kayış yada kasnağa ve ya kompresor mil/rulmanlarına bağlıyorum.

soğutmayla ilgili en net cevabı baki abi verebilir.onun uzmanlık alanı.

ilk çalıştırırken 1-2 saniye bi ugultu duyuluyor.

geçmiş olsun kardeşim pek anlamam bu işlerden inşallah yakın zamanda bu dertten kurtulursun çözüme ulaşırsın

işte o uğultu gaza basıncada devir yükselmesi azalması ile alakalı azalıp çoğalıyor yolda dikkatli dinlenilirse farkediliyor yani o komprosör devreye giriyo ve seste geliyor

raptor abi servis kesinlikle kasnaktan kayıştan ve komprosörden gelmiyor diyor o yüzden bişeyde yapamıyorlar tofaşın tek önerdiği çzözüm gazı vakumlayıp yeniden basmak cuma günü çağırdılar bakalım ne olacak

baki abiye buluşmada gösterdim tam net dutyamadık zaten ozaman böyle net duysaydım diğer doblolarada bakardım

uğur teşekkürler inşallah bakalım ne olacak

peki siz bunun için servise başvurmadınız mı

oğuz geçmiş olsun......işlerimden dolayı kaç gündür siteye giremiyorum......
gelelim senin sorununa ....ses tııırrrr diye bir ses se gaz olma ihtimali sıfır.....gaz sağlıklı vakum yapılmadan ve hassas terazi ile verilmedi ise akış sesi yapar veya fokurdar gibi bir ses yapar....yeni 2012 model bir aracın klima kompresöründe rulmanlarında ve kasnağında bir sıkıntı olacağınıda sanmam.....şimdi benim kanaatim.....senin evap fanına giren bir sey fana sürtüyor.....klimanın hızını arttrdığında ses kesiliyormu yavaş devirde daha çokmu duyuluyor ses...eğer böyleyse benim teorim doğru.......

geçmiş olsun oğuz.

oğuz geçmiş olsun......işlerimden dolayı kaç gündür siteye giremiyorum......
gelelim senin sorununa ....ses tııırrrr diye bir ses se gaz olma ihtimali sıfır.....gaz sağlıklı vakum yapılmadan ve hassas terazi ile verilmedi ise akış sesi yapar veya fokurdar gibi bir ses yapar....yeni 2012 model bir aracın klima kompresöründe rulmanlarında ve kasnağında bir sıkıntı olacağınıda sanmam.....şimdi benim kanaatim.....senin evap fanına giren bir sey fana sürtüyor.....klimanın hızını arttrdığında ses kesiliyormu yavaş devirde daha çokmu duyuluyor ses...eğer böyleyse benim teorim doğru.......

baki abi sağol

abi bu ses klimayı açınca meydana geliyor ve klimayı hızlandırıp yavaşlatsamda aynı şekilde geliyor yani klimanın hızı arttırınca kesilmiyor hiçbi değişme yok gaza bastığımda devir artınca seste yükseliyor ses tırrr diye değil böyle bi sürtme sesi gibi sanki bişey yağsız kalmış gibi mekanik ses vırrvııııııı diye bi bi ses servisindeddediği şey komprosörde rulmanlarda sıkıntı olmaz diyorlar abi gazı yiniden boşaltıp yine basacaklar tofaşın önerdiği tek işlem buymuş ve abi ben kendi deneyimlerimle bi dynamic birde elagance dobloya baktım o sesi o arabalrın sahipleri duymamış ama onlardanda geliyor

mustafa abi sağol

moruk şimdi inip aracımın klimasını dinledim bende yok bu ses.....acaba sen evham mı yapıyorsun....

abi ne bileyim serviste öyle dedi normal bu diyorlar ama d1dede d2deded atta elektronik klimalı lineadada yoktu böyle bi ses

hani klima komprosörü devreye giriyor guf diye bir ses giriyor ondan sonra sanki biyere hava basar gibi bi hava sesi geliyor o anda gaza basınca veya seyir halinde ses devirle orantılı artıyor sanki ayrı bi motor varmış vve onun sesi gibi

bana kalırsa o ses normal ve sen takıntı yapıyorsun......

Bu ses bende de var...Ama arıza olduğunu düşünmedim. Eski d2'imde de vardı çünkü 🙁

Back