d3 kasa 1.6 yeni doblo çekiş

AHMETOGUZEFE

Daimi Üye
arkadaşlar bugün gerçekten çok üzüldüğüm bir olay oldu çok fena mahçup oldum güvendiğim dağlara kar yağdı desem yeridir aracımı değiştirmeyi düşünüyorum ya pejo tepee yada 1.6 doblo geçen hafta tepee ile test sürüşü yaptım çok beğendim gerçekten performans olarak bugünde dobloyu teste gittik dizayn konusunda tepee'den çok iyi ama çekişi kalkışı peformansı bende hayal kırıklığı yarattı bağımsız süspansiyon deniyor ama benimkinden çok da bi farkı yoktur kalkışta çok hantal multijet motor sonradan toparlıyor dedi ama sürdüğüm arabada 2013 model 1.6 19.000 de test aracı kalkışta gazı sonuna kadar köklüyorum ama ama çok geç kalıyor tökezliyor hantal hızlanma konusunda yine aynen danışmana aracınızda sorun mu var dedim hayır dediler bilemiyorum ama çok büyük hayal kırıklığı yaşadım kararımı değiştirip tercihimi tepee'den yana kullanıcam sanırım.

https://www.youtube.com/watch?v=IBskpdRbkR4
hayır şu videoya bakıyorum birde anlamadım gitti bugün sürdüğüm doblo bende koskoca bir hayal kırıklığı yaşattı 🙁

Ya bu işte bi yanlışlık var yada o arabada arıza var.Başka 1.6 d3 le test sürüşü yapın.Çoğu otomobille kalkışta kapışma fırsatım oldu hiçbirinde beni mahçup etmedi.focus jetta megane vs...Bağımsız süspansiyonlar 1000kg lık yüke göre ayarlanmış otomobile göre sert kalabiliyor ama hoplatma zıplatma kesinlikle olmuyor.

https://www.youtube.com/watch?v=IBskpdRbkR4
hayır şu videoya bakıyorum birde anlamadım gitti bugün sürdüğüm doblo bende koskoca bir hayal kırıklığı yaşattı 🙁

video olması gerekeni ortaya çıkarmış zaten dediğim gibi başka bir d3le teste çıkın.Ayrıca videodaki doblo maxi.

araçta en ufak sorun yokmuş sözde öyle dediler ki ben dip gaz vererek kaldırmaya çalışıyodum bugün benim sürdüğüm araba değil 210 150 160 bile zor yapar kanaati oluştu bende bu işte yanlışlık yok araçta sorun varsa bilemem ki 100 e ulaşana kadar akla karayı seçtim

Bence arac değiştirmeden önce kesinlikle başka bi 1.6 doblo test edin.. Bi sorun olması lazım 5-6 gün önce arkadaşımın babasının d3 1.3 Doblosunu kullandım gayet iyi gidiyordu.. Bizimde aklımızda d3 almak var 🙂

süspansiyonu sizinkinden çok aşırı fark var d2 de makas var ve zıplama olayı çok oluyor bağımsız süspansiyonda zıplama sıfır çoğu binekten konforlu ve yol tutuş olarak sınıfıında tek ayrıca arabanın hızlanınca yere oturması ve yolda esnekliği aynı zamanda yol tutuşunun mükemmel olması çok başarılı

ben 1.6 doblo da çok kullandım bayideki test aracını kalkışta az bi hantallık var ama oda dizelin hantallığı ama araba kalkınca bastın mı gerçekten gidiyor özellikle 4. viteste ara hızlanmaları mükemmel 100 ile giderken kökleyip aniden 160 km hıza çıkması çok başarılı yani 1.6 nın performansı bence çok iyi ama tabi ilk oturunca bi alışmak gerekli

teppede kullanddım psa nın 110hp lik motoru evet onunda performansı çok güzel gidişi falan harika ama d3 ten yol tutuş konfor bakımından çok fark var ayrıca km artnca içinden duyulan tıkırtılar can sıkıcı teppe ile 1.6 doblo kapışsa ikiside kafa afaya gider asla doblo bırakmaz ama partnerde bırakmaz

şimdi bizim bi arkadaş asr açıkken öyle olur diyor kalkışta çok hantal olur diyo bilemiyorum doğru mu sizce ben ki herkese dobloyu överken böyle birşeyle karşılaştığım için gerçekten çok üzüldüm bakın şöyle yazmış ''asr yi kapatcaksin abi o cekis kontrol arti antipatinaj var arabada o yuzden sen acemesi oldugun icin ole gldi sana asr yi kapat bakim kalkista 290 tork seni napiyo''

'' keske bi bna danissaydin o zaman o soledgne seni cok pisman ederdim asr ile tork nrdeyse 170 e falan dusuyo yakittan tasarruf icin ya sen 170 torkla kullandn ''
arkadaşın dedikleri bu yönde siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar doğruluk payı nedir

asr yi açınca yakıt tasarrufu için tork 170e düşmez.asr anti patinaj sistemidir.kalkışta arabanın tekerlekleri patinaja başlarsa devreye girer abs yardımıyla patinaji engeller ve devreden çıkar.aracın hızlanmasını engellemez

'' keske bi bna danissaydin o zaman o soledgne seni cok pisman ederdim asr ile tork nrdeyse 170 e falan dusuyo yakittan tasarruf icin ya sen 170 torkla kullandn ''
arkadaşın dedikleri bu yönde siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar doğruluk payı nedir

ben asr açıkken 170 tork olduğunu ilk defa sizden duyuyorum.bence siz aracı devirsiz kullandınız ya da araçta sıkıntı vardır.2000-4000 arası kullanınca resmen araç kuduruyor kafayı sağa sola sallamak istiyor.ama düşük devirde çabuk toprlamıyor yani devri iyi ayarlamak lazım.yoksa 1,6 daki 290 tork şu anda emsal motor ticarilerin hiç birinde yok.ve torkuda anlatmaya gerek yok sanırım.

yemin ederim ki 1.viteste kalkışta gazı kökledim 30 a zor geldi dedim bunun kasıp kavurması lazım sorun mu var araçta hayır sorun yok dedi bunlar multijet motorlar sonradan toparlıyorlar dedi bende rahatsız olduğumu belirttim hayır hiç sorun yok dediler aklım öyle bi karıştıki ben hiç şüphe duymadan doblo 1.6 alacaktım ne yapcağımı bilmiyorum

asr araba patiye düştüğü anda hangi tekerlek pati çekiyorsa ona gücü kesiyor dengeli çekiş sağlamaya çalışıyor bence onla alakası yok ama mesela yokuşlarda çok gaza basıp pati çekmeye başlarsa o an gücü düşürüyor ama sizin dediğiniz gibi torku okadar düşürmez

1.6 nın 290nm torku o arabayı çok güzel hızlandırıyor hele devrinde çok zevkli kullanımı var yani 1.3 bile 200nm tork ile ara hızlanmaları gayet tatminkar iken 1.6 bence çok iyi

Bence de kullandığınız 1.6'da sorun var. Benim 1.3'ün maşaallahı varken 1.6'lar çok daha iyi olur. Sizde takdir edersiniz ki ne satış elemanları ne de servis elemanları bu işi iyi bilmiyorlar. Başka yerde veya tanış tanıdıkta varsa tekrar deneyin.

0.100 / 11 saniye 1.3 105 hp 245nm tork.

1. vitesleri 1.6 ların 1.3 ler gibi kısa sanırım. Arkadaşın bahsettiği bu. Ayrıca kötülemek gibi olmasın arasında çok farklar var en basiti yol tutuşu. Tepe Teneke gibi geldi bana sadece bir test daha yap ikisinde de düz yolda 160 ile git farkı görürsün. Multijet motor beklentilerin üstünde yakıt olsun performans olsun. 126.000 de 2011 model

yol tutuş konusunda yüksek hızlarda stabilite olarak d3 sınıfında tek

0-100 11sn çok başarılı bi rakkam

1.3 90hp 200nm orjinal de 13 sn di. 105 110 arasi tam olarak bilemiyorum denizli'de ölçen yok. 11 sn düştü. Yakıt şehir dışı 80-100 km hızla 18 krş yakıyor. Ortalama değer 100/4.2

çok bşarılı ayrıca yakıtta çok ekonomik

fabrika verisi 0dan 100kmye 14.9 1.3 ün ama banada sanki daha çabuk hızlanıyor gibi geliyor bi ara deneyeyim bakalım

Valla ben sürekli yollardayım her kosulda hava, yol vs. yakıtını performansını denedım. 15 gunde bir izmir denizli veya denizli antalya gidip geliyorum. 1.3 beklentilerimin üstünden gerçekten. 1.3mü 1.6 mı diye sorarsanız benim düşüncem 1.6 dır uzun yol ve şehir dışı gittiğimden. 1.6 110u ile 1.3 110nu bir yakmaz. Yalnız ben 100ü geçmem şehir dışınada az çıkarım derseniz 1.3 sizi şehir içinde üzmez.

Back