D3 doblomun lastik basınçları az

Benim kışlık lastikler de 205/55/R16 ve ben tüm lastiklere 34 hava basıyorum. Yaşadığım yer Bolu, kışın soğunu anlatmama gerek yok sanırsam ve o şartlarda ne yol tutuşum olumsuz etkilendi ne de yakıt beklentimden fazla artmadı. Yaz içinde fabrika çıkışı pirelliler var hala üzerinde onlarında tümüne yine 34 hava basıyorum ve yol tutuşundan ve konforundan memnunum.

Orhinal jantlara 205/55 R16 takanlar kaç psi basıyor.
Ben önler 34 arkalar 32 basıyorum, yanaklar çok yumuşak kalıyor.
38-39 bastoğımda araba zangırdıyor.

benim kışlıklar o ebat ve onlarada 40 basıyorum.yoksa araç çok yakıyor.

39 da bastım, sefer de frenler zayıflıyor.😱

benimkiler kışlık olduğu içinmidir frenlerde sıkıntı yok hatta daha iyi gibime geliyordu.

Orhinal jantlara 205/55 R16 takanlar kaç psi basıyor.
Ben önler 34 arkalar 32 basıyorum, yanaklar çok yumuşak kalıyor.
38-39 bastoğımda araba zangırdıyor.

benim kışlıklar o ebat ve onlarada 40 basıyorum.yoksa araç çok yakıyor.

39 da bastım, sefer de frenler zayıflıyor.😱

benimkiler kışlık olduğu içinmidir frenlerde sıkıntı yok hatta daha iyi gibime geliyordu.

Önlere 34, arkalara 32 basmıştım.
Yakıt alırken hava basıyım dedim, yoldan dolayı ısındığından önler 37 çıktı.
Bende 36 ya denk gelsin diye, önler 39 arkalaları 36 yaptım, frenleri çok deneyemedim, yakıt da mesafe kısa olduğundan bişey belli etmedi, zman içinde tekrar yazarım.

Ama araç sertleşti bayağı o kesin.

arkadaşlar önlere 40psı arkaya 39 bastım bu önlastiklerim ezik görünüyo sinir oluyorum 34 kende aynıydı gene aynı kullanma kılavuzunda 40 yazıyor saten 40 yaptım ama genede aynı diğer doblolara bakıyorum benmki gibi ezik değil lastikleri benim hava bastığım pompamı yanlış ölçüyo anlamadım 😀

arkadaşlar önlere 40psı arkaya 39 bastım bu önlastiklerim ezik görünüyo sinir oluyorum 34 kende aynıydı gene aynı kullanma kılavuzunda 40 yazıyor saten 40 yaptım ama genede aynı diğer doblolara bakıyorum benmki gibi ezik değil lastikleri benim hava bastığım pompamı yanlış ölçüyo anlamadım 😀

lastik michelin mi?

lastik michelin mi?
hayır fırelli chromo 190/60/R16 orjınal lastikleri

pompa arızalı olabilir.birde fazla yol almadan basmanız gerekiyor.

Yolda lastik ısındığında 3psi kadar basıncı artar.
36 lık hava 39 oluyor.
buna göre bas havayı, yol yapıpda akaryakıt istasyonuna giriyorsan 42 bas önlere, arkda yük taşımıyorsan da 39 bas.

Ben arkada yük taşımadığımdam ön 36 , arka 33 basıyorum 205/55 r16 lastiklere.
Ama istaston uzakta olduğu ve lastik ısındığı için ön 39 arka 36 basıyorum.
Yakıt düştü, fren iyileşti.

kullanıcı kitabında panoroma tipler için normal yükte ön arka 33psi yazıyor bizler fazlamı basıyoruz

Pirelli P1 kullanıyorum.Ön arka 36 yapıyorum.
İştanbul şehiriçi 6,2 ile 6,9 arası yakıt değişiyor.(sürücü ve yüksüz sakin kullanım) 🙂

ben bugun ön arka 34 yaptım kullanıcı kitabında 33 diyor 1 barda tolerans

ben bugun ön arka 34 yaptım kullanıcı kitabında 33 diyor 1 barda tolerans

http://www.fiat.com.tr/modeller/KullanimKlavuzlari/DOBLO/2010/Doblo_12.2010_Kullan%C4%B1c%C4%B1_el_kitab%C4%B1.pdf

227. sayfa oğuz. ve sonuç.

http://www.birimcevir.com/basinc-birimleri/basinc-birimleri.aspx

39 yada 40 olmalı.az basmışsın.

ben kitabının biyerinde 33 gördüm ama bulamadım şimdi 40 basıyım ozaman

ben aracı ilk aldığımda lastik basıncı 39 idi ve araba yolda kanguru gibi zıplaya zıplaya gidiyordu.Servisi aradım ve 34 yap dediler yaptım düzeldi şuan.Yakıt tüketimi artmışmıdır onu bilemem ama konforu baya arttı

yakıt tüketimini artır bence

Back