D3 Doblo sola çekme ve Fren problemi

balanced blue

Azimli Üye
Sevgili Forumdaşlar merhaba

Uzun zamandır forumu misafir olarak takip ediyordum ve aranıza bugün katılmış bulunuyorum.
umarım güzel paylaşımlarda bulunurum.

Arkadaşlar benim 0 km aldığım D3 doblomda sola cekme problemi ile karşı karşıyayım ve bu problem araçı bayi den aldığım ilk günden beri mevcuttu. 8 Aydır yaşadığım ve hala yaşamakta olduğum sorunu anlatmak varsa aynı sorundan muzdarip arkadaşlar
bu sorunu nasıl giderdiler ne yaptılar yardımlarını bekliyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Araçı aldığım ilk günden beri mevcut olan sola çekme problemini ilk başta lastik havalarına bağladım. Ön arka 35 yapıp kullanmaya devam ettim. Düzelme olmadı. Bunun üzerine Sanayilerde tanıdığımız Rot Balans yapan dostlarımıza basvurduk ayarlarına baktılar
ayarlarında sıkıntı cıkmadı. 3 Ayrı Rot balanscı dostumuza gittim en sonunda PC çıktısı aldım. Rot ayarında problem olmadığına dair.Ve lastikleri ön arkada yaptık. bu biraz kesti ama sorunu tam olarak cözmek değildi. (Anladık ki lastiklerde hata mevcut)
En sonunda servisle görüştüm 5000 km bakımda bakarız dediler. Neyse Serviste ki arkadaşlar sağ olsunlar beni önden arkaya yerdeğiştirdiğim lastikleri tekrar öne alıp bütün rot ve balans ayarlarınıda daha kötü yapıp (titreme olmayan direksiyon titrer oldu)
bana teslim ettiler. (ben arkadaşlara ön arka yaptığımı iletmiştim) Neyse Tekrar servisle görüşülüp randevu filan alındı bu sefer ustayla ben test sürüşüne cıktık. Bariz sola cekme, direksiyonda titreme frene basında bedalda titreme notu alınarak servise bıraktık. Ek olarakda Düşük hızlarda sağa veya sola dönüşlerde fren pedalının hissizliğinden şikayetciydim. Lastiklerden olabileceğini söylediler ve pırelliden eksper beklendi. Sonuc olarak eksper 4 lastiği söktü ve lastikler fabrikaya incelemeye gittiği söylendi.

sökülen lastikler yerine yine aynı marka ama yetkili servise ait lastikleri (kullanılmış) takıp geri döneceklerini belirterek araçı teslim aldım.

Şuan bu lastiklerle de aracım sola cekme yapıyor.

Hafta sonu tekrar rot balans için dostumuza götüreceğim aracı tekrar baktıracağım. Eğer bir ayar problemi yoksa artık fabrikadan yeni gelecek lastiklerden de umudu keseceğim. Araçımı Şase ölçümüne sokturacağım.

Bu tarz problem yaşayanınız oldumı ? Ne yaptınız nasıl cağre buldunuz. Araç kullanmak zevkti ama cileye dönüştü.
ilk defa 0 km bir araç alıp ilk günden bu güne ağız tadı ile kullanamamak beni çok huzursuz etti. Ondan bu kadar da uzattım belki.

Şasede yamukluk olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Şasede yamukluk olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Ondan ziyade aklıma başka secenek gelmiyor.
jantlarda sıkıntı yok ayarlarda problem yok
araç daha 6,750 km de 0 km den bu güne kadar bu sorun var lastik değişti ve devam etmekte.
Direksiyon kutusu diyeceğim ses bile yok. alt düzen diyeceğim. ozaman Garantisi var söküp bakın diyeceğim.
ama Benim yapabileceğim şu an için rot balans ve Şase ölçümü içim rahatlasın diye.

bana sorarsanız sizin frenlerde ayarsızlık var. fren merkezine baktırın derim kendi kendine fren yaptırıyor olabilir. kullanılan balata çok düşük ihtimalde olsa faklı takılmış olabilir bu yüzden araç sola çekebilir. frene basmasanız bile sol fren daha sıkıdır belki araca çekme yapar.

bana sorarsanız sizin frenlerde ayarsızlık var. fren merkezine baktırın derim kendi kendine fren yaptırıyor olabilir. kullanılan balata çok düşük ihtimalde olsa faklı takılmış olabilir bu yüzden araç sola çekebilir. frene basmasanız bile sol fren daha sıkıdır belki araca çekme yapar.

tabi bu da bir ihtimal ama frenden şikayet ettiğimde bakıldı sorun yok denildi ama ne derece bakıldı neye bakıldı bilmiyorum.
İkincisi böyle bir sorun olsa balatadan koku gelmesi gerekmezmi. Çünkü çekme problemi süreklilik arz ediyor.

koku yapacak kadar sürtmez ama çekme problemi elbet yapar bence frenlere tekrar baktırın rot balans problemi yoksa frene bakılmalı

lastik sonuçları gelsin bakalım.benim araç sağa çekiyordu lastikleri değiştirdim kışlıklardan sonra şimdide az bir şey sola çekiyor.

lastik sonuçları gelsin bakalım.benim araç sağa çekiyordu lastikleri değiştirdim kışlıklardan sonra şimdide az bir şey sola çekiyor.

Beklemedeyim hayırlısı artık lastikler geçici lastiklerle değiştirildi. Yine problem devam ediyor.

Back