Silinmiş Hesap
Yeni Üye
Çok hafif... Kıyas edilemez. Geçende bir kaza haberi vardı Konya'da ticari araç ile cip çarpışmış ticari araçtaki 3 kişi ölmüş. Ciptekiler yaralı. İkisi de VW. Biri Toureg(anladığım kadarıyla) biri caddy. Arada ağırlık olarak en az 500 kg fark vardır (emin değilim). Tabii çarpışma pozisyonları da önemli.Ben renoyu sağlam bilirdim.Fethi çok değişik ve doğru bir pencereden bakmış olaya .Ama sana katılıyorum herne olursa olsun biri 1400-1500 kg bir kütle diğeri 1000-1100 kg. Fiziken zaten sembolün daha fazla hasarlı olması beklenir.geçmiş olsun kardeşim.
yanlız dikkat ettim de forumdaki herkes doblonun symbol ve city e vurmaları sonucunda aşırı sağlam bi araba olduğunu düşünüyor. şimdi yanlış anlamayın söylediğimi doblo sağlam araba bunu ben de biliyorum yaşayarak da öğrendim kaç defa. AMA doblo gibi bir aracı symbol gibi bir araçla kıyaslayamazsınız. dobloyu caddy, connect, kangoo vs. gibi araçlarla kıyaslayın. diğerlerini kaale almayın 🙂 yeni üye olup da bu yazıları okuyan biri daha dobloyu ne ile kıaslıyacaklarını bilmiyolar demesin. sonuç olarak doblo sağlam bir araba. hemfikiriz. fakat kıyaslamaya dikkat 🙂
hangi 1000-1100 den bahsediyosun abi. symbol denen araba 940 kg 🙂🙂
Sözün özü altımızdaki arabalar netice itibariyle bir araçtır. Dobloyu çok seviyoruz ama kapasitesini de biliyoruz çok abartmayalım neticede kul yapısı bir makine, seviyoruz o ayrı...
Allah kimseye kaza bela göstermesin.yoksa altınızdaki ne olursa olsun belli bir hızdan sonra fark etmiyor ölümcül sonuçlar ortaya çıkıyor.öyle olsa kamyoncular ve otobüsçüler hiç ölmezdi.Yamulan yerler nasıl olsa çekiçle düzeliyor ya da yenisi takılıyor ama bizde öylemi.o yüzden en güzeli sürekli tedbirli ve dikkatli olup takdiri Allah'a bırakmak.
Allah kimseye kaza bela göstermesin.yoksa altınızdaki ne olursa olsun belli bir hızdan sonra fark etmiyor ölümcül sonuçlar ortaya çıkıyor.öyle olsa kamyoncular ve otobüsçüler hiç ölmezdi.Yamulan yerler nasıl olsa çekiçle düzeliyor ya da yenisi takılıyor ama bizde öylemi.o yüzden en güzeli sürekli tedbirli ve dikkatli olup takdiri Allah'a bırakmak.
tabi birde emniyet kemeri takmak lazım 🙂
aynen öyle *tup*Allah kimseye kaza bela göstermesin.yoksa altınızdaki ne olursa olsun belli bir hızdan sonra fark etmiyor ölümcül sonuçlar ortaya çıkıyor.öyle olsa kamyoncular ve otobüsçüler hiç ölmezdi.Yamulan yerler nasıl olsa çekiçle düzeliyor ya da yenisi takılıyor ama bizde öylemi.o yüzden en güzeli sürekli tedbirli ve dikkatli olup takdiri Allah'a bırakmak.
*tup* emniyet kemeri en mühim konulardan biri
airbag sensörleri motorda artık, tampon da değil.demekki airbag sensörü ne denk gelmemiş
bilgi için teşekkürler....airbag sensörleri motorda artık, tampon da değil.demekki airbag sensörü ne denk gelmemiş
airbag açılımı için büyük darbe , şase de az da olsa oynama gerekiyor.
örnek
(link)
(link)
geçmiş olsun kardeşim.
yanlız dikkat ettim de forumdaki herkes doblonun symbol ve city e vurmaları sonucunda aşırı sağlam bi araba olduğunu düşünüyor. şimdi yanlış anlamayın söylediğimi doblo sağlam araba bunu ben de biliyorum yaşayarak da öğrendim kaç defa. AMA doblo gibi bir aracı symbol gibi bir araçla kıyaslayamazsınız. dobloyu caddy, connect, kangoo vs. gibi araçlarla kıyaslayın. diğerlerini kaale almayın 🙂 yeni üye olup da bu yazıları okuyan biri daha dobloyu ne ile kıaslıyacaklarını bilmiyolar demesin. sonuç olarak doblo sağlam bir araba. hemfikiriz. fakat kıyaslamaya dikkat 🙂
arkadaşlar hepiniz sağolun işimden dolayı foruma vakit ayıramadım kusura bakmayın 🙂 aynen cana gelceğine mala gelsin diyorum ama cana gelmeyince malda düşündürüyor insanı 😀
Benim arabamda emniyet kemeri uyarı ışığı vermesin diye emniyet kemeri takılan yerlerde sadece kemerin tokası var boşta yani pek kullanmıyoruz ailecek 🙂
geçmiş olsun.
yapılan kaza kesinlikle doblonun sağlam sembolün kötü anlamını taşımaz
duran ve vuran arasında fizik kanunlarından dolayı hasar farkı olur.
ayrıca yukarıdada belirtildiği gibi 2 araç aynı katogeride değil.
airbag açılmaması olası bir durum.sensöre denk gelecek diye bir şey yok.benim bildiğim sensörde yok.darbe algıyacı bu iş için yeterli.
bu tüe kazalarda araç ne kadar hasar görürse yani darbeyi ne kadar çok emerse o kadar makbuldür.mühim olan şiddeti içeri vermemesidir.yoksa hasar olmıyacak diye araçlara çelik koysalar içerdekiler perişan olur.