D3 doblo aküden içeriye kablo almak

arsenlupen

Daimi Üye
Modeli
Renk
beyaz
merhaba arabaya anfi bağlamak istiyorum ama aküden içeriye kablo sokabilecek yer bulamadım.
yardımcı olabilecek arkadaş varmı.

çeken arkadaşlar yardımcı olurlar.bana hiç lazım olmadığı için incelemedim.

yokmu tesisat çeken veya çektiren aküden power kablosu sokmaya yer bulamadım bi kaç kişi sigorta panosuna giren elektrikten al dedi ama kablo soketli soket arkasından kabloyu soymak lazım falan ben kabloyu bozmak istemiyorum birde riskli tek kablo hem anfiyi hemde sigorta kutusunun yükü binsin istemiyorum. ama içeri girebilecek bir yolda bulamadım.

Öncelikle kolay gelsin,
Kaputu kaldırdığında akünün üst tarafında bulunan plastik yağmurluğu sök. Ondan sonra silecekleride al ve orayı bir boşalt. Ardından sağ tarafta iç tarafa baktığında bitane plastik conta görüceksin. O contayı kablo boyuntunda kesip oradan kabloyu içeri sokabilirsin. Ben öyle yapmıştım cazip geliyorsa deneyebilirsin. Kolay gelsin.

söktüm ön tarafı ama sileceğin biri nasıl bi pas tutmuşsa nekadar uğraştımsada sökemedim gitti. bende içerden sigorta panelinden aldım elektiriğini kabloyu kesmeden soketin içine anfiden gelen kabloyu direk sokarak orjinale yakın bir şey yaptım. şimdi problem anfide yüksek seste kesmeler oluyor. sanırım elektrik tesisatından yada şaseden kaynaklanıyor. ilk fırsattada onu tekrar elden geçireceğim. teşekkürler yardımın için.

ben pastahaneciyim pasta taşıyorum raflı ızgara varda o yüzden tesisat koyamıyordum. mobilyadan komple raf yaptırdım arkaya en üst rafınıda mdf den kapalı kabin yaptım bass ve mid takımını oraya koydum mobilyanın yan tarafınada anfiyi monte ettim sol arka kelebek camıına geliyor hiza olarak. arka kolonlardan aldım seside teyip sökme olayı falan olmadı. müsait bi zamanda resmini çeker atarım.

yaptığım kabin böyle birşey
JEyaXn.jpg

Suleyman abi raf super arabada hic kirlenmez ama o bagaj kilidinin yanindaki plastik neden yok kirildi mi?

bu arada pastalarda nefis gorunuyor😀*ice*

Pastalar guzell. 🙂

alt taban halısı o dediğin plastik parça ve üst tavan döşemesini kirlenmesin diye söktüm saklıyorum satarken tekrar eski haline getirip öyle vereceğim. raf için çok uğraştım alt iki raf sabit değil çıkartılabiliyor böylelikle un meşrubat tarzı şeylerde taşıyabiliyorum.
en üstte bulunan kapalı bölümüde içten ikiye böldüm öne bakan kısıma mid takımlarını koydum arka yolcu koltuğu üzerinden öne bakacak şekilde duruyor. arkada kalan bölmeyede bassı bağladım oda tavana bakıyor. tesisatı kendim çektim arka direkteki kolonlardan aldım ditek sesi böylelikle önden arkakaya kablo kalabalığı olmadı sadece anfi için elektik kablosu var oda tek kablo onuda direksiyon altındaki sigorta panelinin girişinden aldım şasesinide rafların altında kalan bagaj bağantı vidalarından aldım gayet güzel oldu bence 🙂
anfide sol arka kelebek camının orda monteli üzerindede mavi cadience yazısı var dışardan gözüküyo gece 🙂

merhaba arabaya anfi bağlamak istiyorum ama aküden içeriye kablo sokabilecek yer bulamadım.
yardımcı olabilecek arkadaş varmı.

Süleyman kardeşim....hiç orayla burayla uğraşma.......akünün tarafında yani aracın pedal demirlerinin üzerinde lastik contalar vardır...direk oradan girerek şöför kapı eşik plastiğini sökerek aracın arkasına kabloları alabilirsin....aküden sonra pozitif uca sigorta koymayı ihmal etme....kolay gelsin

abi şimdimi söylenir ben tesisatı bağlayalı çok oldu 🙂
sigorta paneline gelen elektrikten paralel yaparak aldım ve sigortasınıda koydum yani direksiyon altında panelin yanında oldu koyduğum sigortada. kabloyuda dediğin gibi kapı eşiklerinden aldım arkaya orası basit bi olaydı zaten tek sıkıntı motor kısmından içeri girmekti onuda yapamadım 😉

sağlık olsun ....şimdi görüp şimdi yazdım.......neyse ileride düzeltirsin..............hayırlısı olsun...........

ustat paslancak bırsey yok orda bende cok aramıstım 😀 sılecek kanalının orda 3 vıda var sok paslancak bısı yok cunku plastık hatta ısık tutu orda 1 kablo ıcerı gırıyor yanında 1 tanede hortum bosta duruyo ordan gecıcek kablo + sıgorta panelınden asla tavsıye etmem kesmede ondan yapmayabılır...

abi kolay gelsin pastalar güzelmiş

@arsenlupen

hoporlörden anfiye verdin zaman sadece basmı kullandın
kapı hoporlor leri orjinal teyiptenmi geliyor kabloları yani anfiden gelmiyor degilmi
eger gelmiyorsa yeterli oluyormu orjinal hoporlörleri

@SİLAS
Hoparlorlerin tamamını değiştirdim orjinal kolonları yeterli değil kardeşim. Ön kapı kolonlarını amfiye bağlamadım ama güçlü birşey yokdum yerine

Bende d1 kasa dobloma tesisat döşedim. O deliği bulana kadar çok ter döktüm ondan sonra da o kabloyu bagaja çekmesi ayrı bi zulüm oldu ama sonunda çok geçerli bişey çıktı ortaya. Sigorta panelinden almak çok sağlıklı değil Sayın abicim. Hem amfiye hem de beslemeyi aldığın sigortanın hattına zarar verme olasılığın yüksek bence. Elektrik önemli

şuan hala sigorta panelinden elektirikle kullanıyorum çok şükür bi sıkıntısını görmedim bazen aşırı yükleniyorum panelden kontrol ediyorum çok ısındığını falan gördüğümde biraz tırsma oluyo ama bi sorun çıkmadı henüz 😀

Back