D3 arka amortisör sorunu

Ultralion

Saygın Üye
Adı
KAYHAN GÜMÜŞ
Modeli
Renk
BEYAZ
Arkadaşlar selam.Bir süredir kasislerden ve çukurlardan geçerken aracımın arka tarafından tak tuk sesler gelince servise götürdüm aracımı ve arka amortisörlerin değişmesi gerektiğini söylediler.Yetkili servis 270 TL gibi bir fiyat çıkardı karşıma.Gittim Oto Ünlüden fiyat sordum orjinal amortisör için 75 TL,yerli yan sanayi amortisör için 37,5 TL yani yarısını söylediler.

Daha önce arka amortisörleri değiştiren var mı aramızda? Bu yetkili servisler ne yapmaya çalışıyor anlamadım bu kadar fiyat farkı olur mu? Sizce yerli mi yoksa orjinal amortisör mü taktırayım? tabi ki yetkili servis yerine kendi ustama gidip taktıracağım...

Oncelikle gecmis olsun .Her zaman orjinal en iyisidir. Orjinal taktirmani tavsiye ederim.

Teşekkür ederim ben de aynı şekilde düşünüyorum her ne kadar iki katı para olsa da.Merak ettiğim yerli yan sanayi taktırırsam arabanın konforu etkilenir mi?

Ben etkilenir diye dusunuyorum. Bizim burda bi laf var belki bilirsiniz ucuz etin yahnisi olmaz derler . ucuz diye yan sanayi takarsan memnun kalmazsan yada bir sikinti cikarsa pisman olursun ve daha buyuk masraf ortaya cikabilir

Evet hakkiniz var orjinal alip kenfi ustama taktirirsam maksimum 170-180 TL gibi bir rakama mal olur.Yetkili servisler tam kazikci...

Ben ne bakimda ne arizada servise gitmiyorum sonucda disaridaki ustama guveniyorum orjinal parcada takiyo. Parca orjinal olduk sonra ha servis takmis ha kendi ustam

taktır orjinal ama güvendiğin usta varsa sanayide al parçanı taktır ona da esaplı olur

Valla ben biraz uyaniklik yapiyorum eger bir sorin varsa once yetkili servise götürüp sorunu teshis ettiriyorum sorunu ogrendikten sonra yallah kendi ustama🙂

Supermis valla. Onlar oyle yaparsa sende boyle karsilik ver ☺ kimi soymaya calistiklarini bilmiyolar ☺

Malesef Ankaranin iğrenç rezil yollari arka amortisorlerimi götürdü umarim onlere birsey olmaz onler daha pahali çünkü...

Yol sorunu bizdede var kisin dere gibi su akiyo yoldan

Valla siz de öyle yaptirin sorunu en iyi yetkili servis teshis eder ne de olsa ama tedaviyi baska yerde yaptirin...

Tavsiyen icin tesekkurler boyle birseyi hic dusunmemistim

Mesela amortisor icin kendi ustam hava soguk oldugu icin yagi donmus olabilir isininca düzelir gibisinden birsey soyledi ben tatmin olmayinca yetkili servise goturdum.Orada degismesi gerektigini söylediler...

Daha once hic boyle bisey duymamistim amartisorler havali ve yagli olarak 2 cesit acaba d3 de yagli mi havali mi amartiaor var formda bilgisi olan biri vardir muhakkak

Arka amortisorler yağlı cunku daha onceuyeneye girdiğimde sag arka amortisorde yag sızıntısı tespit edip hafif kusur vermişlerdi. Onleri bilmiyorum ama...

O zaman ustanin soyledigi mantikli olabilir havalar soguk akan su donuyor biliyosunuz . amartiaorun yaginin donmasi mantikli gibi geldi .

Ancak hava su an gayet guzel yaklasik 10 derece Ankarada buna ragmen sorun duzelmedi malesef...

En iyisi degistir kurtul kardes

Ben de öyle yapacağım zaten🙂

Back