Arac 1.3 duzenli bakimlari yapiliyor diskler balatalar yeni degisti mazot filtresi degisti motul 5w30 yag konuldu ama pek memnun kalmadim yagdanAraç 1.3 mü 1.6 mı ona göre değişir. Önceki bakımları düzenli yapıldı mı onuda bilmek gerekir. 1.3 ise triger zincirli olduğu için triger için birşey yapmaya gerek yok. Servis bakımı rutini. 1.6 ise 5 yıl yada 100 bin km triger değişimi. Rutin Yağ ve filtre değişimi. Mazot filtresi 30 binde bir değişebilir. 60 binde alternatör kayış ve gergi rulmanı değişmedi ise kontrol edilmeli. 80-100 bin bakımında disk ve balata durumuna bakılabilir. Fren hidrolik , antifiriz ve şanzıman yağı kontrol edilerek değişir.
Fiat Doblo 1.6 Multijet Filtre Bakım Seti (2010-2015) 173,15 TL yerine 143,15 TL2011 doblo 1.6 elegance aracımın bakımı geldi. Yağ filtre dışında değişmesi gereken bişey var mı. Belki ben kendim yaparım. İnternetten filtreleri alırım. Shell de elemana 30 lira verip Yağ için rampaya girerim diye düşünüyorum. Yağ ve mazot filtresi hangisi alınmalı
Bütün filtreler değişiyor .Sıvı bakımları olmamışsa onlarida yaptırın(fren hidrolik,direksiyon hidrolik,şanzıman yağı gibiFiat Doblo 1.6 Multijet Filtre Bakım Seti (2010-2015) 173,15 TL yerine 143,15 TL
(link)
Bunlar filtre sanırım
Bütün bakım parçalarını kendim temin ettim. Aracım 2011 Doblo 1.6 mjet elegance 105 ps euro4 motor
hava filtresi 50₺
yağ filtresi 50₺
mazot filtresi 125₺
Karbon polen filtresi 50₺
yağ motul 5w30 Efe 5lt 340₺ ((link))
direksiyon hidroliği castrol 60₺
dot 4 fren hidroliği 40₺
toplam 715₺ tuttu
Yetmedi
Würth motor temizleyici 65₺
Würth motor iç temizleyici 400ml 153₺
würth yağ sızıntı önleyici 109₺ aldım.
220.000 bakımında yapılan işlemler polen filtresi değişti, yağ değişti, yağ filtresi değişti, mazot filtre değişti.
230.000 bakımı için hangi parçalar değişmeli
ben mi değiştireyim bunları bir usta mı yapm
Gerekli bakımı yapmışsınız? 230 binde yukarıda yazdım şanzıman yağı değişmemişse son 80 bin kilometre içerisinde yada hiç değişmemişse değişmenizi tavsiye ederim.Motor antifirizden bahsetmemişsiniz hiç değişmemişseniz yada değişeli uzun zaman olduysa değişmenizde yarar var.Triger bakımları en son ne zaman yapıldı 1.6 lar kayışlı fabrika bakımları iyi yapılan bir araca 120 bin km verir değişmişseniz kilometreyi doldurmamışsa bekletilebilir,V kayışı değişmemişse yada değişeli 120 bine dayanmışsa oda değişebilir.Kafamıza göre şu değişmeli diyemeyiz aracı kaldırırsınız alttan kaçaklar var mı bakarsınız kaçak varsa o parça değişebilir.Mesela bende motor V kayışını değiştirirken devirdaimden ufak antifiriz gözükmeye başlamıştı contadan terleme yapıyordu dedim devirdaimi değiş parça değişme böyle olur sıkıntı görülürse usta bunun değişmesi gerekir diye söyler.Bütün bakım parçalarını kendim temin ettim. Aracım 2011 Doblo 1.6 mjet elegance 105 ps euro4 motor
hava filtresi 50₺
yağ filtresi 50₺
mazot filtresi 125₺
Karbon polen filtresi 50₺
yağ motul 5w30 Efe 5lt 340₺ ((link))
direksiyon hidroliği castrol 60₺
dot 4 fren hidroliği 40₺
toplam 715₺ tuttu
Yetmedi
Würth motor temizleyici 65₺
Würth motor iç temizleyici 400ml 153₺
würth yağ sızıntı önleyici 109₺ aldım.
220.000 bakımında yapılan işlemler polen filtresi değişti, yağ değişti, yağ filtresi değişti, mazot filtre değişti.
230.000 bakımı için hangi parçalar değişmeli
ben mi değiştireyim bunları bir usta mı yapmalı
Hangi şanzıman yağı eklemekiyiz. Marka model öneriniz varsa yazarsanız alıp değiştireyim.Gerekli bakımı yapmışsınız? 230 binde yukarıda yazdım şanzıman yağı değişmemişse son 80 bin kilometre içerisinde yada hiç değişmemişse değişmenizi tavsiye ederim.Motor antifirizden bahsetmemişsiniz hiç değişmemişseniz yada değişeli uzun zaman olduysa değişmenizde yarar var.Triger bakımları en son ne zaman yapıldı 1.6 lar kayışlı fabrika bakımları iyi yapılan bir araca 120 bin km verir değişmişseniz kilometreyi doldurmamışsa bekletilebilir,V kayışı değişmemişse yada değişeli 120 bine dayanmışsa oda değişebilir.Kafamıza göre şu değişmeli diyemeyiz aracı kaldırırsınız alttan kaçaklar var mı bakarsınız kaçak varsa o parça değişebilir.Mesela bende motor V kayışını değiştirirken devirdaimden ufak antifiriz gözükmeye başlamıştı contadan terleme yapıyordu dedim devirdaimi değiş parça değişme böyle olur sıkıntı görülürse usta bunun değişmesi gerekir diye söyler.
(link)Hangi şanzıman yağı eklemekiyiz. Marka model öneriniz varsa yazarsanız alıp değiştireyim.
200.000 de triger kayışı değişmiş. Henüz bakıma girmedi. Sadece parçaları kendim temin ettim. Sonra afaki fiyatlarla karşılaşmayayım diye
75w85 mi koymak lazım. 75w80 koyanları okudum bir kaç yerde(link)
(link) Şanzıman 2lt alır Örnek olsun diye yazdım fiyat araştırması yapabilirsiniz farklı yerlerden ,kaliteli şanzıman yağları pahalıdır.1 yıl önce değişmiştim litresi ortalama 60tl ydi.Eğer parçaları alıp bakımı yapmadıysanız eliniz yatkın değilse yapmayın yaparım derseniz ilgili söküm aparatlarını almalısınız,aracı yükseltmelisiniz.
Sadece bakım değildir kilometre olarak değişmesi gereken parçaların kilometresi dolmuşsa bunlar katologda bellidir sıkıntılı olmazsa bile değişebiliyorlar.Sadece bakıma bunu diyorlarsa dışarda 3 te birine yapılabilir.2017 doblo 133000 km de fiyat öğreneyim diye yağ bakımı için aradım başka hiç bir şey demedim 2000 lira dedi direkt servis biraz fazla geldi bana çünkü illa ki değişecek bir şeyler çıkacak oradayken çok kararsız kaldım ama bir de aracın serviste kaydı vardı plakayı söyledim baktı sanırım öyle 2000 lira dedi çünkü servise giden arabanın kaydını tutuyorlar ne takılmış ne yapılmış en son bakım ne zaman yapılmış vs. sanırım gördü de ona göre bir fiyat söyledi
120000 bakım yazmışlar 10000 lira tuttu ama dediğin gibi değişmeyen şey kalmadı araçta, triger kayışına kadar hepsi değişti.Sadece bakım değildir kilometre olarak değişmesi gereken parçaların kilometresi dolmuşsa bunlar katologda bellidir sıkıntılı olmazsa bile değişebiliyorlar.Sadece bakıma bunu diyorlarsa dışarda 3 te birine yapılabilir.