d3 1.6 yağ kaçağı ve yağ değişimi

http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=urun&syf=MOTOR-YAGI-Mobil1ESPFormula5W304Lt-MOBIL-89

ben bu yağdan koydum.90 tl den ucuz idi.kampanyalı yakalanabilir.

güzel bir seçim.

http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=urun&syf=MOTOR-YAGI-Mobil1ESPFormula5W304Lt-MOBIL-89

ben bu yağdan koydum.90 tl den ucuz idi.kampanyalı yakalanabilir.

güzel bir seçim.

teşekkürler.

ayrıntılı yazayım.

yağ numarası: 5W30

marka:önemli değil.ama tavsiye olarak castrol magnatech 5W30C
(bulması zordur.pahalı olduğu için herkes satmaz.)başka markada kullanabilirsiniz.fabrika selenia önermiş.servis opar olio kullanıyor.

miktar: yağ filtresini de değiştiriyorsanız 4.9 litre,yağ filtresini değiştirmiyorsanız 4.5 litre (önemli:her yağ değişiminizde yağ filtresini değiştirmeniz şiddetle önerilir.)

önerilen numaradan kalın yağ kullanılması:

önerilen numaradan kalın yağ kullanılması durumunda kalın yağ aracın tolerans boşluklarına yeterince iyi nüfuz etmez.ilk çalıştırmada gereğinden daha vizkoz olan yağ motorunuz gerektiği gibi korumaz.kısa vadede yağlama sistemine,orta vadede turboya,uzun vadede motor buloğuna,silindir yüzeylerine ve segmanlara zarar verir.

önerilen numaradan ince yağ kullanılması:

bu durumda yağ tolerans boşluklarından silindire sızabilir.aşırı ince olan yağı segmanlar tam olarak sıyıramaz.motor yağ yakabilir.egzost emisyonu artar.yeterli polimerde içermiyorsa ince yağ zor şartlarda koparak yağlama görevini yerine getiremez.

yağ numaralarının anlamları:

eskiden yağlar yazlık ve kışlık olarak ayrı ayrı kullanılırdı.yazın sıcak havalarda daha kalın,lışın soğuk havalarda daha ince yağlar kullanılırdı.bu yağlar tam madeni yağlardı.

bu gün kullandığımız örneğin 5w40 yağ,eskiden yazın 5 numara,kışın 40 numara yağ olarak ayrı ayrı kullanılırdı.

5 numara kışlık ince yağ soğukta daha akıcı olduğu için ilk çalıştırmada soğuk motoru iyi korur.ancak zaten ince olan 5 numara yağ,ısındıkça ve motora yüklendikçe incelir ve kopmaya başlar.yağın kopma bölgeleri yağsız kalır ve aşınmalar artar.

yazın 40 numara yağ kullanınca sıcaktan ve yükten korkmazsınız.40 numara yağ ısındığında veya yük altında kolay kopmaz.ama 5 numara yağ gibi ilk çalıştırmada akıcı değildir.ayrıca heryere iyi nüfuz etmez.

ve sonra polimer teknolojisi doğdu.yağın içerisine polimer zincirleri katılarak yağın daha yüksek yükler ve daha yüksek sıcaklıklar altında kopmasının önüne geçildi.böylece daha ince madeni tabanlı yağ içerisine polimer zincirleri katarak daha yüksek sıcaklı ve yüklere dayanabilmesi sağlandı.bunun adına sentetik yağ dediler.

örneğin 5 numara kışlık yağa polimer zincierler eklenerek 40 numara yağın yükünüde çekebilmesi sağlandı.bu sistem o kadar geliştiki 0 numara yağa 60 numara yapın taşıma gücü kazandırılabildi.

bu gün kullanıdığımız AWB tipi yağ A numaralı kışlık yağın,B numaralı yazlık yağ kadar dayanıma sahip olduğunu gösterir.

bu teknoloji ile hem kışlık yağın soğuk motoru koruma özelliği hem yazlık yağın yüksek sıcaklık ve yük altındaki dayanımı biraraya getirilmiş oldu.

bu gün sana önerilen 5W30 yağ ilk çalıştırmada ve soğuk havada 5 numara kışlık yağın korumasını (5w buradan gelir 5Winter,5 kışlık),30 numara yazlık yağın dayanımını biraraya getirir.

tavsiye edilenden daha geniş aralık kullanılması: (örneğin 5w30 yerine 0w40 kullanılması)

bu durumda 0 tabanlı yağ ince olduğundan sekman tam sıyıramayabilir.aracınız yağın bir kısmını yakar,yağ eksiltir.ayrıca 40 numaraya adaptasyonu için daha fazla polimere gereksinim duyacağı için fiyatıda ona göre olur.her taraftan cebe ve motora zarar.

başka sorusu olan?

tamamdır abi sağol. anladığim şu; 5w 30 5lt yağ alıcam yağ filtresi ile birlikte değiştirecem.

bişey daha sorcam arabanın yağ lambası ne kadar yağ eksilince yanıyor ?

Raptor abi super aciklama eline saglik

d3lerde durum nedir tam bilmiyorum ama çubuğun min ve max çizgileri arası 1 litreye tekabül ediyor. yani motor 4 litre yağ alsa, yağ seviyeside çubuğun tam ucunda olsa nerden baksanız motorda 3 litreye yakın yağ vardır.

arkadaşlar motorun yağ lambasının yanmasını beklemeyin.yağ lambasının yanması demek "motor yağ basıncı düşük" demektir.

yani yağlama işi artık tam olarak yapılamıyor,yatak sarmanız an meselesi demektir.yağ lambası yandığı anda sürratle aracı kenara çekip motoru stop etmeniz sonrada servisi aramanız gerekir.

yağ lambası "yağ eksik,yağ ekle" anlamına gelmez.

motor yağını siz kontrol edeceksiniz.eksilince ekleyeceksiniz.ha öbür taraftan aracınız rutin bir şekilde yağ eksiltiyorsa sıkıntı var demektir.bizim multijet motorlarda normal şartlarda yağ eksiltme durumu yoktur.yağ eksiltiyorsa sorun var demektir.NET

yağ seviyesinin nasıl kontrol edildiğini biliyorsunuzdur ama ben yinede yazayım,bi kenarda dursun.bildiğiniz üzere yağ çubuğunun üzerinde iki çentik var.motor soğukken yağ çubuğunu çekip,tercihen temiz bir bez ile temizliyoruz.sonra yerine takıp bir dakika kadar bekliyoruz.sonra tekrar çubuğu çıkartıp yatay şekilde tutyoruz.yağ seviyemiz iki çentiğin arasında olacak.

yağ seviyesi üstteki çentikten yukarıda ise motorda fazla yağ vardır.fazla aşırı yağ basıncı oluşmasına ve karterdeki yağın köpürmesine neden olur.köpüren yağ yağlama görevini düzgün yapamaz.ayrıca aşırı basınç keçeleri ve contaları zorlar.

yağ seviyesi alttaki çentikten aşağıda ise yağ eksiktir.yağ çubuğunu çektiğinizde çubukta hiç yağ görünmediği zamanlarda bile yağ lambası yanmayabilir.bu durumda aracınız yine düzgün yağlama yapamaz motordaki kiri 5 litre yağ ile temizleyecekken 2 litre yağ ile temizlediğiniz için azalan yağın kirliliği neredeyse 2 katına çıkar.yağ çabuk bozularak özelliğini kaybettiği ve iş görmediği gibi filtrede,karterde ve yağlama sisteminde tortu bırakır,karter dibinde macunlaşır.arabanızı berbat edersiniz.

arkadaşlar motorun yağ lambasının yanmasını beklemeyin.yağ lambasının yanması demek "motor yağ basıncı düşük" demektir.

yani yağlama işi artık tam olarak yapılamıyor,yatak sarmanız an meselesi demektir.yağ lambası yandığı anda sürratle aracı kenara çekip motoru stop etmeniz sonrada servisi aramanız gerekir.

yağ lambası "yağ eksik,yağ ekle" anlamına gelmez.

motor yağını siz kontrol edeceksiniz.eksilince ekleyeceksiniz.ha öbür taraftan aracınız rutin bir şekilde yağ eksiltiyorsa sıkıntı var demektir.bizim multijet motorlarda normal şartlarda yağ eksiltme durumu yoktur.yağ eksiltiyorsa sorun var demektir.NET

yağ seviyesinin nasıl kontrol edildiğini biliyorsunuzdur ama ben yinede yazayım,bi kenarda dursun.bildiğiniz üzere yağ çubuğunun üzerinde iki çentik var.motor soğukken yağ çubuğunu çekip,tercihen temiz bir bez ile temizliyoruz.sonra yerine takıp bir dakika kadar bekliyoruz.sonra tekrar çubuğu çıkartıp yatay şekilde tutyoruz.yağ seviyemiz iki çentiğin arasında olacak.

yağ seviyesi üstteki çentikten yukarıda ise motorda fazla yağ vardır.fazla aşırı yağ basıncı oluşmasına ve karterdeki yağın köpürmesine neden olur.köpüren yağ yağlama görevini düzgün yapamaz.ayrıca aşırı basınç keçeleri ve contaları zorlar.

yağ seviyesi alttaki çentikten aşağıda ise yağ eksiktir.yağ çubuğunu çektiğinizde çubukta hiç yağ görünmediği zamanlarda bile yağ lambası yanmayabilir.bu durumda aracınız yine düzgün yağlama yapamaz motordaki kiri 5 litre yağ ile temizleyecekken 2 litre yağ ile temizlediğiniz için azalan yağın kirliliği neredeyse 2 katına çıkar.yağ çabuk bozularak özelliğini kaybettiği ve iş görmediği gibi filtrede,karterde ve yağlama sisteminde tortu bırakır,karter dibinde macunlaşır.arabanızı berbat edersiniz.

çok sağol abi verdiğin bilgiler çok faydalı bilgiler teşekkürker

Raptor abi multijetlerde yag cubuguna bakmadan once arabayi calistirip stop etmemiz gerekiyormus ondan sonra yagi kontrol etmemiz gerekiyor mus sence bu dogrumu ben senin anlattigin yontemle bakiyorum iki yontemlede full gosteriyor

yağ almayı düşünenlere.

http://www.sanalpazar.com/Mobil-1-Esp-Formula-5w-30-4litre-Motor-Yagi-dpfli-5w30__isp17267496

Raptor abi multijetlerde yag cubuguna bakmadan once arabayi calistirip stop etmemiz gerekiyormus ondan sonra yagi kontrol etmemiz gerekiyor mus sence bu dogrumu ben senin anlattigin yontemle bakiyorum iki yontemlede full gosteriyor

yağı ve filtreyi değiştirdikten sonra seviyeyi kontrol etmek için önce motorun 10 dakika çalıştırılması gerekir.sonra motor stop edilip yağın sızması ve motorun soğuması için 10 dakika beklenir.10 dakikanın sonunda yağ çubuğu temizlenir ve seviye ölçülür.

bu işlemle hedeflenen,yeni filtrenin içerisini yağın doldurmasıdır.eğer aracı çalıştırmadan önce ölçerseniz,aracı çalıştırdıktan sonra filtreyi dolduran yağın oluşturacağı alçalmayı göremezsiniz.filtrenin dolması için yaklaşık 0.4 litre yağ gerekmektedir.bu önemli bir miktardır.

tabi sonraki ölçümlerde araç çalıştırmanın bi anlamı yoktur.her seferinde aracı çalıştırıp sonra yağın sızmasını beklemek boşuna zaman ve yakıt kaybıdır.sadece her yağ değişiminden sonraki ilk kontrolde araç çalıştırılıp 10 dakika beklenir.sonra 10 dakikada sızma ve soğuma için beklenip ölçüm yapılır.

Bilgi icin tesekkurler

arkadaşlar bugun aracım hala yağ kaçırıyormu diye kontrol ettim.
alt muhafaza sacından 1 damla yağ sarkıyordu demek hala hafiften kaçırıyor o tıpayı değişsem bu kaçak engellenirmi.

Bence derhal degistirin basiniza is acar bilginiz olsun

cumartesi ilk işim bu olacak canımı sıktı bu aralar bu yağ işi

yağı değiştirince tıpaya keçe taktırın sorun çözülür.ben öyle hallettim.

cumartesi ilk işim bu olacak canımı sıktı bu aralar bu yağ işi

yağı değiştirince tıpaya keçe taktırın sorun çözülür.ben öyle hallettim.

keçe dediğiniz şey nasıl bişeydir abi ?

conta gibi birşey tıpanın vidalı kısmına takıyor yüzük gibi.usta bilir ve ellerinde genelde bulunuyor.
https://www.google.com.tr/search?q=ke%C3%A7e&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=u2t_U5bmM-6S7AaA74GIBw&ved=0CD4QsAQ&biw=1024&bih=653#q=ke%C3%A7e+conta&tbm=isch

arkadaşlar bugun ustaya gittim ve yağ kaçağı sorununu hallettim ve yağı değiştirdim.

yağ kaçağı hem o karterin civatasından hemde ufaktan şanzıman vidaları gevşemiş ordan kaçıyormuş hallettik sorunu ve yağı değiştirdik.
yağıda castrol magnatec 5w30 tam sentetik koyduk yağ filtresinide değiştirdik.

3 5 gün sonra ustaya gidicem tekrar bi kontrol edicek kaçak varmı diye umarım olmaz🙁

yardımlarınız için teşekkür ederim.

Back