Ege59pasa
Azimli Üye
Doblo- Kayıt
- 21 Ekim 2020
- Adı
- Evren
- Kan Grubu
- 0 -
- Aracınız
- Doblo
Kontrol tapası şanzımanın önünde olur debriyaja bağlı bölgede boşaltma tapasıyla aynıdır.Şanzımanın ortasından az yukarıdadır açtığında eline yağ değerse yada akarsa seviye normaldir.Ben daha yeni değiştim.O konuda da bilgi vereyim bizim şanzımanlara 75w80 güzel oluyor 90 numara kalın gelir vites geçişleri ağırlaşır özellikle soğuk havalarda.1.6şanzımanlar 2.5-2.7 lt gibi yağ alırlar 1.3 1.8lt alıyor.
Servis kitapçığı 1,6 için 2 litre yağ alıyor diyor. Selenia yağ seçicide aynısını diyor Yanlış bilgi midir?Kontrol tapası şanzımanın önünde olur debriyaja bağlı bölgede boşaltma tapasıyla aynıdır.Şanzımanın ortasından az yukarıdadır açtığında eline yağ değerse yada akarsa seviye normaldir.Ben daha yeni değiştim.O konuda da bilgi vereyim bizim şanzımanlara 75w80 güzel oluyor 90 numara kalın gelir vites geçişleri ağırlaşır özellikle soğuk havalarda.1.6şanzımanlar 2.5-2.7 lt gibi yağ alırlar 1.3 1.8lt alıyor.
Sizin dediğinize göre 1.3 motorla aynı şanzımanı koymuş olması gerekir 1.6 motora ki 120bg şanzımanı büyük olacaktır.105 beygir olanlarda olabilir ona bir şey diyememServis kitapçığı 1,6 için 2 litre yağ alıyor diyor. Selenia yağ seçicide aynısını diyor Yanlış bilgi midir?
105 beygir benimkisiSizin dediğinize göre 1.3 motorla aynı şanzımanı koymuş olması gerekir 1.6 motora ki 120bg şanzımanı büyük olacaktır.105 beygir olanlarda olabilir ona bir şey diyemem