D2 sol sinyal ve frende geri vites hattında kısa süreli elektrik

Salih445

Daimi Üye
Doblo
Adı
Salih
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Geri kamerası ve park sensörü var araçta, sol stop lambasının geri vites hattından tetik alıyorlar, teyp android, frende ve sol sinyalde kamera açılır gibi olup düzeliyor. Kullanılamayacak durumda. Geri vitese atınca sensörler ve kamera aktif sorunsuz. Sensör ve kamera sağlam.

Bu anlık geri vites hattındaki kaçak neden olur

stop tesisatinin sase alamiyor.ya kablonda kopukluk olabilir.yada stop soketinde sase olan yer paslanmis olabilir.stop soketini cikar tak temassizlik olmustur pastan mastan fircala falan gecer o.gecmezse kendin yapabilirsen kendin yap kendin yapamazsan bi elektrikciye git sase kablosu lehimlesin stop duyuna.

arabadan in dortluleri yak frene bi tas koy geri vitese tak arkaya gec lambalari izle ne tarafta sorun varsa o taraftaki lambalar sinyal verdiginde hepsi sinyal veriyo gibi gidip geliyodur.boyle sorunlar stop duyunun yada soketinin sase uclarindaki paslanmadan dolayi.genelde siyah renkte olur sase kablosu.onun ve karsiliginin paslarini temizlemeniz yeterli olur.

Dostum ağzına eline sağlık, multimedyayı ben taktım, lehimle makaronla bez bantla orjinal gibi tertemiz iş yaptım. Beklemediğim bir sorun olunca şaşırdım ister istemez. Vakit bulunca iki tarafı da söker temizler şaseleri ölçerim. Sonucu da yazarım allah razı olsun

vakit kaybetmeden yapki teyp zarar gormesin 🙂

vakit kaybetmeden yapki teyp zarar gormesin 🙂
Hocam teyp için uyumlu direksiyon tuş takımı sipariş geçtim, o da gelince tekrar bi söker ayar çekerim, Multimedya ekranı bizim araçlara çok yakışıyor Direkt olarak yukarıda ve orjinal görünüm verdi. Bakıyorum kimi ekranlar vitesin bile altına konumlanıdırılmış bazı arabalarda, ama bizim arabalara ek olarak kullanış açısından direksiyon tuşu şart

Geçen fotosunu gördüm androidi kaça aldın üstad hayırlı olsun

20250515_111153.webp20250515_111037.webp

İkinci resimde en alttaki pin eksi uç. Bu uç bütün lambalarda ortak olduğu için üzerinden fazla akım geçip ısınıyor ve içerisinde bulunduğu plastik yuva eriyor.
Birinci resimde elinde tuttuğun soketin en sağdaki fişi de onun karşılığı. Onda da kararma görülüyor.
Benim arbada da aynı durum oldu. Ben bu kabloyu soketten ayırıp araya kablo ekleyip birbirine bağladım. Öylelikle sorun çözüldü.

Ben soketini vekarşılığını zımparaladım, soketi sıkıştırdım öyle taktım tekrar gevşerse bi çözüm düşünürüz, orjinali bozmayı sevmiyorum

sorunu hallettinmi duzeldi mi?

hayirli olsun ustalara selam😁

Benim aracım da d2 model sola sinyal verince diğer lambalar da kısık şekilde yanıp sönüyor soketi açtığımda siyah soketteki de sizinki gibi biraz erimişdi beyaz sokketeki ni tam olarak göremedim beyazı nasıl cıkartıp zımparalayabiliriz?
Zamanında bozulmadan önce arka sis ampülü patlamıştı onu değiştirdim fakat ters takmışım çift duylu ampülün sis tarafı normalde yanan tarafına denk gelmiş ve sürekli o yanıyordu buda sürekli ampülün sürekli ısınmasına ve fazla güç çekmesine neden oluyordu büyük ihtimal bundan kaynaklı bir erime meydana gelmiş.

Son düzenleme:
Güncel Durum: Aynı şekilde bende soketleri temizledim ve eskimiş ampülleri değiştirdim yanlış taktığım sis ampülünü kırıp cıkartıp, yenisini taktım sorun çözüldü.
Ayrıca sorunun devam ettıği zamanda sol stopa bağlı park sensörünün + ucu geri vitese bağlı oldugu için sol sinyal verince park sensörüde kafayı yiyordu bunuda eklemiş olayım aynı sıkıntısı olana yardımcı olur.

Dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-10-07 saat 11.47.42_2943e1ec.webp
    WhatsApp Görsel 2025-10-07 saat 11.47.42_2943e1ec.webp
    133,3 KB · Okunma: 20
  • WhatsApp Görsel 2025-10-07 saat 11.47.43_3c7a3ed9.webp
    WhatsApp Görsel 2025-10-07 saat 11.47.43_3c7a3ed9.webp
    33,8 KB · Okunma: 18
Back