d2 kasa süspansiyondan ses geliyor

egeli0565

Azimli Üye
arkadaşlar d2 kasa 2010 25 bin de doblom var süspansiyonundan gıcır gıcır ses geliyor şoför mahalline ben oturayım gene geliyor aynı ses yük kesinlikle taşınmadı aile aracı olarak kullanılıyor süspansiyonun her yerini yağladım genede devam ediyor bana yardım edebilirmisiniz

araba sallandıkça geliyorsa o ses makasların bağlantı uçlarını sık sesin büyük ihtimalle kesilecektir.

evet sallandıkça geliyor ve içerden duyulduğu için çok rahatsız ediyor insanı . tmm deneyecem . teşekürler cevap verdiğin için .

Aynu şey bendede oluodu kardeşim ben yağladım biraz onları oynattım sağa sola iyice yedirdim bağlantı uçlarını sıktırdım ses geldikçede yağlıyorum artık gelmiyor. Yük taşımadığımız için oluyor bunlar.

makaslara bi baktır ama ıslakkaen hafif ses yapması normal

maskasların bağlantı uçlarını sıkınca kesildi ses sağolun zaten güzelcede yağlamıştım şu an tık ses yok gerçekten çok sağolun.

aynen kardeş seviyorum böyle oldumu ne güüzel yalan yok , katekulle yok herkez dürüstçe elindengeleni yapmaya çalışıyor ne mutlu

bundan gene ses gelmeye başladı bu sefer bağlantı uçlarıda sıkı yağladım gene olmuyo nerden gelebilir bu ses böyle ya. aracım daha 25500 km de bu kadar yeni aractan nasıl gelir bu ses ya artı garajda duruyo . aracı sert kullanan birisi de değilim lakalardan böyle yavaş yavaş geçerim ezmem aracı kullanırken.

bi ara bende de aynı ses vardı, sonra çözdüm olayı, 1 ay yatmıştı araç ondan geliyormuş. kullandım bikaç gün kesildi. doblolar yatmayı sevmiyor 🙂 ve yük taşınmazsa yada arkada yeterli ağırlık olmazsa yine çok azda olsa bu sesi yapabiliyor.

Arkadaşlar o ses benim aracımdan da geliyor ve aynen arkadaşların bahsettiği yerden, makasların bağlantı uçlarından geliyor.

Yağlama yapmak sorunu geçici olarak çözer.

Arasın altında bir yeri yağladığımız için bi de yağlı olduğundan kir tabakasını çabuk toplayacaktır.

Ben aracımı sıfır aldım ve 6 ay sonra başladı bu ses.

Arkadaşların belirttiği gibi yük taşımadığımızdan kaynaklanıyordur. Makaslar hiç esnemiyor yük dağılımıda ön tarafta arkda kısım hep havada kalıyor.

Ben bu konu hakkında önceden de soru sormuştum forumdakilere. makas kısmını mazotla yıkatmayı önerdiler yağlatmayı falan önerttiler ama yapmadım aracın altında olan bi yer. yağ etkisini kaybedince gene yağlatmak gerekecek.

Ben bi makasçıya baktırın diyecem.

Ben boş bi zamanımda öyle yapmayı düşünüyorum. zaten farkettiyseniz yağmurlu havada o ses çıkmaz. [Ayrıca şimdi fark ettim ne uzun yazmışım 🙂 ]

Hatta bu ses yüzünden ve konforlu olsun diye makasları süspansiyona çevirenler var. Geçenlerde balataları değiştirmek için gittiğimde tamirci ile konuştuk. Hatta süspansiyon yapacağına havalı süspansiyon yap dedi.
Ben konforundan çok şikayetçi değilim zaten arabamı sürdüğüm için arkada oturmuyorum 🙂 Arkada oturanlar çok zıplıyormuş diye duydum🙂 Siz en iyisi bi makasçıyla konuşunda ondan sonra ne yapacağımıza karar verelim.

ben kasislerden yavaş geçtiğim için arkadakilerden hiç şikayet almadım şimdiye kadar 😀

Benim de ön süspansiyonlardan tıs tıs diye otobüslerin ventlileri misali ses geliyor ama hoşuma gidiyor ses. Bir kaç dobloda da aynı sese rastlayınca hiç kafaya takmadım açıkçası. Ses pencere açıkken ve yavaş hızda farkediliyor.

Benim de ön süspansiyonlardan tıs tıs diye otobüslerin ventlileri misali ses geliyor ama hoşuma gidiyor ses. Bir kaç dobloda da aynı sese rastlayınca hiç kafaya takmadım açıkçası. Ses pencere açıkken ve yavaş hızda farkediliyor.
aynen o ses süper ama burada belirtilen ses arka süspansiyondaki makaslardan geliyor önlerle alakası yok

biz de aslında bu araçtan 4 tane var tek bunda var o ses amcamda var dayımda dedemde var toplamda dört tane var tek bunda geliyo en yeniside bu içlerinde diğerleri birisi 55 binde 120 binde 160 binde hepsi d2 kasa ama sadece benim araçtan geliyo ses aynı o araçlarda hususi kullanılıyo garajda falan kalıyo tek benim araçta gelince sinir oluyo insan tabi doğal olarak 🙂

Back