D2 Doblo sol ve sağ tam tur dönüşte tekerin zıplayarak dönmesi

emre202424

Azimli Üye
Doblo
Adı
emre
Kan Grubu
0 +
Aracınız
Doblo
Selamın aleyküm arkadaşlar d2 doblo aracım var tam tur sol ve sağ dönüşlerde teker bir şeyin üstünden zıplayarak dönüyor bir de tam tur dönerken dengeli dönmüyor sallanıyor gibi hangi ustaya gittiysem bir sonuç çıkmadı daha önce bu konuda sorun yaşayan var mıdır?

Son düzenleme:
Herhangi bir ses duymuyorsanız alt takım kontrollerinde de sıkıntı çıkmadıysa olabilir bu zıplama olayı düz alanda dönerken de oluyor mu rampada olur tam turda lastik yeri kavraması zordur rot balansa baktırdınız mı?

Lastiklerini kontrol ettir taban tel kırılması arızaya sebep
Sağ sol aks ve rot başlarına baktır iyi bir usta bul çevrende bence

Aleyküm selam emre Ankarada isen yardımcı oluruz

Lastiklerini kontrol ettir taban tel kırılması arızaya sebep
Sağ sol aks ve rot başlarına baktır iyi bir usta bul çevrende bence
Lastiklerimi yeni değiştirdim sorun devam ediyor
Herhangi bir ses duymuyorsanız alt takım kontrollerinde de sıkıntı çıkmadıysa olabilir bu zıplama olayı düz alanda dönerken de oluyor mu rampada olur tam turda lastik yeri kavraması zordur rot balansa baktırdınız mı?
düz alan rampa vs fark etmiyor hocam direksiyon tam tur çevirip manevra aldığımda tekeri bir şey itiyormuş gibi zıplıyor sanki bir taş var altından onun üstünden geçiyor gibi ve ayrıca avm otoparkında düz bir zeminde aynı şekilde tam tur çevirip dönmeye çalıştığımda sallana sallana dönüyor çok zıplamıyor orada genelde yağışlı zeminde daha belirgin oluyor video çekip ileri günlerde ekleme yapacağım.

lastik jant orjinalmi genişmi kullaniyosun camurluga fakan surtuyo olabilirmi

bende195/60/15 takiliydi. ayni olmasada senin sorununa yakin bisey vardi hissedilir.185/65/15 e gectim buyuk oranda gecti diyebilirim.benimki tesadufte olabilir ama imkqnin varsa bbirkac gün deneme sansi yakalarsan 185 dene derim

bende195/60/15 takiliydi. ayni olmasada senin sorununa yakin bisey vardi hissedilir.185/65/15 e gectim buyuk oranda gecti diyebilirim.benimki tesadufte olabilir ama imkqnin varsa bbirkac gün deneme sansi yakalarsan 185 dene derim
Aklımda o fikir var deneyeceğim sağ olasınız hocam

Bir de lastik havalarını kontrol edebilirsin.

@emre202424 sorunun çözümünü buldun mu? Benim d2'de de aynı durum var.

Bu model bizde de var, dönüş çapı zaten biraz az, direksiyonu sona dayayınca aks da kasıyor olabilir

Sona dayamadan da aynı durum oluyor.

@emre202424 sorunun çözümünü buldun mu? Benim d2'de de aynı durum var.
yağmurlu hava da daha cok belirgin oluyordu bu aralar cok deneyemedim ama bugün aracımın sağ sol aks ve sol salıncak değişti bi değişiklik olursa buradan yazacağım ayrıca bugün rotbalanscıya da sordum bu olayı lastiklerden yapabilir dedi benim aracın orijinal ebatları 185 65 15 ben 195 65 15 bi ihtimal bundandır diye düşünüyorum

Back