D2 Doblo Sabah İlk Çalışmada Frenleri Ayarsız

Salih445

Daimi Üye
Doblo
Adı
Salih
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Sabahları ilk çalıştırmada hızlı giderken değil de, dur kalklarda fren ayarsız oluyor az dokunuyorum kızaklama yapıyor hemen sebebi nedir?

Fren pedalının durumu ne oluyor set mi yumuşak mı fren hidroliği hiç değişti mi?Araç ısınmadan birde hava soğuksa bu ara burada soğudu biliyorsunuz sistem belli sıcaklığa gelene kadar frenler zayıf yada ayarsız olabilir nedeni soğuk motorun kendini ısıtması için gitmeye zorlaması daha çok yakıt sarfiyatı olur buda yavaş hale frene bastığınızda kızaklamaya neden olabilir frenin şiddetine göre.Fren hidroliğine bir bakın seviye normal mi hidrolik kutusunun kapağına bakın baloncuk var mı bu hidroliğin nemlendiğini ve ömrünü tamamladığını gösterir.İhtimalleri konuşuyorum yakın zamanda kışlıktan yazlığa geçiş gibi bir lastik değişimi oldumu olduysa öncesi ve sonrasını karşılaştırın lastiktende kızaklama yapar.Balata değişimi oldumu olduysa bazı balatalar sert olur ısınana kadar sert tutabilir hızlı giderken sorun olmaz bir sürü ihtimal var?

Soğukken daha çok yapıyor evet, hidrolik tam ama ne zaman değişti bilmiyoruz yakında aldık arabayı, kışlık lastikler var kabak veya ayarsız değiller, pedalın sertliği değişmiyor normal oluyor. Pedalın fren ayarı çok ince bi noktada oluyor, oradan az basınca olmuyor, orayı geçince araba sert fren yapıyor. İlk çalıştırmadan sonra düzeliyor. Aracın disk ve balataları yeni değişmişti biz alırken.

Soğukken daha çok yapıyor evet, hidrolik tam ama ne zaman değişti bilmiyoruz yakında aldık arabayı, kışlık lastikler var kabak veya ayarsız değiller, pedalın sertliği değişmiyor normal oluyor. Pedalın fren ayarı çok ince bi noktada oluyor, oradan az basınca olmuyor, orayı geçince araba sert fren yapıyor. İlk çalıştırmadan sonra düzeliyor. Aracın disk ve balataları yeni değişmişti biz alırken.
Bir sorun olduğunu sanmıyorum biraz daha ayağınızı alıştırın.

Back