D2 doblo orta kapı lambası yanmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Salih445
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Salih445

Daimi Üye
Doblo
Adı
Salih
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Arkadaşlar merhaba, doblomuz tek sürgülü modelden. Yakında aldık. Arka sağ üst tarafta bir lamba var. Lamba sağlam lambayı bir tarafa çevirince sürekli yanıyor çünkü. Ben de kapı sivicini temizledim 4 pinli bir siviç sürgülü kapının alt kısmında bulunuyor. Sivici yerine takmadan kapıyı yaklaştırarak denediğimde elimle değdirdiğimde yanıyor (yani kapıyı kapalı gibi gösteriyorum bi nevi). Yerine takıp denediğimde kapıyı açıp kapasakta lamba yanmıyor. Ama sivici yerinden söküp elimle değdirdiğimde yanıyor zaten değince yanması saçma çünkü kapı kapalıyken yanmış oluyor. Kafam karıştı size bir danışayım dedim.

Sivich kaç uçlu ? 3 uçlu ise uç yanlış takılıdır. Yerinde yanmaması belki ara bölgede kalıp temas etmemesinden olabilir ama elinizde dokunmadan yanıp , basınca sönmesi gerekir.

Sivich kaç uçlu ? 3 uçlu ise uç yanlış takılıdır. Yerinde yanmaması belki ara bölgede kalıp temas etmemesinden olabilir ama elinizde dokunmadan yanıp , basınca sönmesi gerekir.
4 diye belirtmişim. 2si kapı kilit ikisi araç içi lamba olması gerekiyor diye düşünüyorum tesisatını bilen varsa yardımcı olursa sevinirim

Kapı arıza kodu veriyor mu arka kapı açık uyarısı siviçte arıza var zannedersem pimleri hata veriyordur ben arkadaştan arabayı aldığımda öyle bir durum vardı pimlere lehim falan yapılmıştı virajlara girdiğimde arka kapı hata kodu veriyordu sivici devre dışı bıraktım sonradan değiştim sorun yok şimdi

1611499912780.pngŞu Kontağın tam ortasında yaylı küçük bi mekanizma var onu söküp içindeki oksidi temizleyince sorun çözüldü

Back