D2 1.9mjet hararet ideal sıcaklığa gelmiyor

EmreNL

Azimli Üye
Adı
Emre
Selamun aleykum,
2008 1.9mjet aracim gec isiniyor ve hararet ideal sicakliga yukselmiyor. eskiden arac calistiktan bir sure sonra hararet ibrem orta konuma gelir ve orda kalirdi, suan rampalarda motoru sikistirince hararet ibresi ortaya ideal yere geliyor fakat rampa inislerinde hararet dusuyor. ben termostat arizasi olabilecegini dusunuyorum eger termostat arizasi ise degisimi kac lira civarlaridir veya termostatin tamirati mumkun mu dur ? tesekkurler

Genelde değişim yapıyorlar.e parça. Com ünlü oto sponsorumuz net fiyat alabilirsiniz.

hocam yanitiniz icin tesekkurler. sizcede sorun termostattan midir? parcayi sponsorumuz sitelerden alirsam indirimi nasil yaptirabilirim?

Termostatik arizalidir genellikle bu tarz sıkıntıları termostat yapar

@EmreNL
Teamdoblo üyesi olduğunuzu belirtirseniz yardımcı olurlar.

Şuan benim aracımda çok geç ısınıyor hatta geç ısınmayı bırak ibre ideal sıcaklığa hiç gelmiyor uzun yolda dahada düşüyor galiba benimde termostatda sıkıntı var

Şuan benim aracımda çok geç ısınıyor hatta geç ısınmayı bırak ibre ideal sıcaklığa hiç gelmiyor uzun yolda dahada düşüyor galiba benimde termostatda sıkıntı var

Havalar soğudu , benimki de
10 15 km yol gidiyorum anca ortaya geliyor. Hele yokuş aşağı vb. Gitsem 20 30 km ısınmaz.

Termostat kapamıyor olabilir. Ortaya geldikten sonra artık oynamamalı aşağı yukarı🙂

Benim de 1.9 jdt aracımda benzer sıkıntı var, hararet ibresi kendi kendine inip kalkıyor. Neden olabilir fikri olan var mı?

Bugün 100 km yol yaptım hararet ortayı bırak çeyreğe bile zor geldi

Bugün 100 km yol yaptım hararet ortayı bırak çeyreğe bile zor geldi

Ikinizin de termostat açık kalıyor yada çıkartılmış.. yakın zamanda gösterin.. motor c
Sıcaklığı sabit kalmazsa geniş vadede iyi olmaz. Yakıt ve motor sağlığı için ısı sabit kalmalı..
Bende 15 20km sonra en kötü ortaya gelip sabitliyor

Aynen benim de çeyreğe zor geliyor. Kışın normal olabilir siye düşünüyorum ama emin değilim. Yazın yarıya geliyor

Normal değil. Elektronik kontrollü bu sistemde yaz kis ortada sabit olmali. Ha kisin 20 dk sonra ortaua gelir yazin 10 dk onu bilemem ama ortada sabitlenmesi şart.

Örneğin 90 derecede yada 85 de sabitler 86 yada 91 oldu mu fan acar termostat sürekli açıp kapar vb.. ecu daima kontrol eder.

benim aracımda da aynı sorun vardı termostat değiştirdim şimdi 10 dak olmadan hararet ortaya sabitleniyor

Normal değil. Elektronik kontrollü bu sistemde yaz kis ortada sabit olmali. Ha kisin 20 dk sonra ortaua gelir yazin 10 dk onu bilemem ama ortada sabitlenmesi şart.

Örneğin 90 derecede yada 85 de sabitler 86 yada 91 oldu mu fan acar termostat sürekli açıp kapar vb.. ecu daima kontrol eder.
Ne kadar çalışırsa çalışsın kışın yarıya gelmiyor

165 tl termostat 40 tl antifiriz 50 tl işçilik
ama benim aracım 1,9 sx yani düz dizel

Arkadaşlar Peki bu termostat arızası yakıtı çok etkiler mi.

Etkiliyo kardeşim bu ay bizzat yaşadım 200 km daha az yol yaptım 1 depo ile

Back