D1 panel ve stop etme sorunu

Birkan2

Azimli Üye
Adı
Gürkan
selam araniza yeni katildim benim sorunun baya karisik ilk ariza sol sinyal ile basladi geri viteste yaniyor sola sinyalse hizli yanip sonuyo sonra ordan gostergelere km hiz saati calismamaya basladi ordan km saati sabit kaldi calismiyor ordan araba giderken stop edip motor isigi yanmaya basladi arabayi kenara cekip dortluleri yaktigimda panaldeki butun isinlar yanip sonmeye basladi dortlu gibi sonra araba kizdirma arizasi vermeye basladi ve bu ara sik sik stop etmeye basladi calirtiriken baya basi yorum marsa oyle calisiyor yardim ve tecrube paylasimlarijizi bekliyorum tes

1.3 mü 1.9 mu araç

Anlatmalara bakılırsa araçta elektrik arızası var elekrik kesip stop edebilir beyinde sorun olabilir bu hafta bir 1.9 da stop etme sorunu vardı beyin değişti

@Birkan2
Arka iki kapıdan bahsediyorum kapılara gelen elektrik kabloları kırılma yapabiliyor yada dediginiz gibi stopların bulundugu grup içerisinde özelliklede geri vites lambasında sıkıntı olmuş olabilir daha önce başka araçta başkma gelmişti aracı geriye taktıgımda göstergelirin sigortası atıyordu bagaj kapısındaki kablolardan biri şaseye degdiginden sigortyı attırıyormuş tamir edildi sorun ortadan kalktı iyi bir elektrikciye gidin yoksa tüm tesisatı degişmesi gerektigini söylerler

@Alirüzgar
Araca bindim simdi sola sinyal verdim sol stop kople yanip sonuyir sag stopta sinyalde cok kisik yanip sonuyor geride viteske sag sinyalde geri gibi yaniyor anlican panayirrrrr olmus stoplar 🙂

büyük ihtimalle araç da şase var o yüzden elektirik sistemi birbirine giriyor olabilir beyinde bunu arıza olarak algılayıp aracı stop edebilir arıza ışığı yakabilir beyin olsa araç hiç çalışmaz diye tahmin ediyorum D2 kasamda beyne su girmişti araç hiç çalışmıyordu çünkü. büyük ihtimalle bir yerlerde şase var

image.jpeg
4luler yakinca boyle yaniyin sonuyor parklar haric

@Birkan2
Hosgeldin geldin kardes keyifli forumlar
Sorun cozulur insallah en kisa zamanda

@Birkan2
Abi sen arka park lambalarını söküp ordaki kablolari kontrol edebilir sin abi bende de bunun bi değişik şekli oldu arka şasi kablosu erimiş yeniden sabitledik düzeldi elin tornavida tutuyorsa kolaylıkla yapabilirsin

Bu gun gittim sanaiye sol stop soktuk soket erike yapip pas tutmus ve sasi verdik isiklar olayi cozuldu kizdirma bijileri parlay degiscek ama stop sorununu cozemedik beyine baktik pc bagladik hota yok yarim depo masot aldiyimda shelden katki koymustum ondan sonra basladi boyle yapmaya sanirim depo bisalmasini beklicem birde km olayini direksiyon kutusunu sokturmustum yag kaciriyordu ustaya km badlan bir aparat var takmamais yerine taktik duzeldi su an stop sorunu devam ediyor ve kizdirmalar degiscek saolun yorumlariniz icin

@Birkan2
Geçmiş olsun kızdırmaları degiştirirken dikkatli olun d1 lerde ısıdan dolayı kaynak gibi oluyor cıkarken kırılma ihtimali yüksek birde yüksek km lerde katkı maddesi böyle sıkıntılara yol açabilir temizlesin derken iyice tıkanır en iyisi uzun yol yapacagınız zaman katkı koymak yüksk basıncla pislikleri atmasını sağlamak gerci enjektörü tıkasa uyarı verirdi siz birde mazot filtresini kontrol ettirin

@Alirüzgar
Arabayi devirli kullanmaya kalkinca yani motoru sikistirmaya gelmiyir aninda stop ediyor 4 viteste giderken tekli yor yaki deposunu bosaltip temiz mazot almayi dusunuyirum

Stop etme sorunuda cozuldu samandirayi sokturup temislettim resmen yosun tutmus dibi iyi bile cakisiyormus tamamiyle tikanmis

Dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    138,6 KB · Okunma: 29
Back