D1 Doblo uzun farları yakınca bütün farlar sönüyor

Shunter58

Daimi Üye
Adı
Furkan
Selamünaleyküm arkadaşlar . 2005 1.9 JTD araç aldım birçok JTD ve Multijet araca binmistim ama ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Uzun farları yaktığım veya selektör yapmak istediğim zaman kisalarda kapanıyor. Geriye kısa konumuna getirince geriye yanıyor farlar sorun neden acaba ben sinyal kolundan şüpheleniyorum ama .

röle sini kontrol ettirin. yüksek ihtimal röle bozulmuştur. hatta eliniz yatkınsa sağlam bir röle ile deneyin derim ben. koldan yapacağını zannetmiyorum sonuçta kol sadece bi anahtar devresi aç kapat.

Rolesi tam olarak nerede acaba hocam elim yatkındır ama yerini bilmek lazım .

Sis farı açık iken selektör yapınca kısa farları kapatıyor. Sizin sis farları normal mi ? Misal sisler patlak ise ve sürekli yanacak şekilde ise role yapışmış ise bu söylediğiniz mesele ortaya çıkar. Ama çok düşük bir ihtimal tabi.

Sis farları değil sislerde kisalarda felan hiç sorun yoktur hocam . Kisadan uzunlara geçmek istediğimde hem uzunlar yanmıyor hemde kisalarda sönüyor. Geriye kısa konumuna getirince kolu kisalar geriye yanıyor . Selektör yapmak istediğimde bazen yapıyor bazen söndürüyor komple farları.

Yeni gördüm mesaj ınızı tam yerini bilmiyorum ama akünün yanındaki kutuda olması lazım. sigorta tablosunu internetten araştırın şemada yazar.

2005 model jtd doblo da da aynı sorun var selektor veya uzun far a geçince sönüyor bir süre kısada yanmıyor.kol ile oynayınca yanıyor.acaba kol mu arızalı yada sigortalarinda bir sıkıntımi var.bu sorun a çare buldunuzmu arkadaşlar

Selamünaleyküm arkadaşlar . 2005 1.9 JTD araç aldım birçok JTD ve Multijet araca binmistim ama ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Uzun farları yaktığım veya selektör yapmak istediğim zaman kisalarda kapanıyor. Geriye kısa konumuna getirince geriye yanıyor farlar sorun neden acaba ben sinyal kolundan şüpheleniyorum ama .
Selam lar bendede aynı sıkıntı oldu siz sorunu halledebildinizmi neden yapıyor acaba tskler.

Back