Çukurlara girince gıcırtı sorunu!!!

Muhammed42

Azimli Üye
Adı
Muhammed
Meslek
Elektrik Teknisyeni
Modeli
Renk
Çöl Grisi
Değerli TeamDoblo ailesi

2009 model Doblo Active sahibiyim. Aracımda son zamanlarda çukurlara girince bir gıcırtı sesi musallat oldu. Makaslarda sorun olduğunu düşündüm. Serviste makaslara sprey ve küf temizleyici sıkıldı. Ama ses kesilmedi. Ses arka taraftan geliyor eminim ama buna bi çözüm bulmadım. Böyle bir sorunla karşılaşan Doblocu arkadaşım varmı? Yardımlarınızı ve önerilerizi bekliyorum.

Arka Amörtisörlere baktırdınız mı acaba? ve sadece çukurlara girince mi geliyor ses?

Amartisör değil de hani nasıl tarif edeyim vida gıcırtısı olur ya hani onun gibi bir ses var. Sadece çukurlara girince yapıyor

Bundan önceki doblomda bagaj kapısı iki yana açılan çift kanatlı kapıydı. Bende de aynı sıkıntı vardı bagaj kapılarının fitillerini değiştirmem sesi büyük ölçüde azaltmıştı. Kesilmemesini de kelebek camlara bağlamıştı kaportacım ama güvenemedim.

İstersen emniyete dikkat ederek bagaj kapılarını açık bir vaziyette biraz yol al ses gelip gelmediğini kontrol edip emin olabilirsin.

arka koltukları yatırıpta deneyin bir bakalım.koltukların yaslandığı yerdeki metallerin sürtmesinden dolayı da ses yapabiliyor.

Ses dışarıdan geliyor hocam içeirden olsa duyarım. Kasiste yapmıyor sesi dün farkettim illa bi çukura veya bozuk bir yola girince gıcır gıcır ses çıkartıyor namussuz 🙂

Araba park halinde dururken bagaj camının üst kısmından arabayı sallamayı dene eğer sesi duyarsan amortisörler de olabilir. Şu an bende inceden var mesela dikkat etmeden duymuyorsun ama belki sendeki daha ileri safhalarda bir şeydir. Ondan duyabiliyorsundur. Tamircim amortisör dedi ama pek rahatsız edici düzeyde olmadığından ilgilenmedim.

Takozları baktınız mı ?

image.jpg

Yok henüz işlerimin yoğunluğu nedeniyle bakamadım. Bu aralar baya bi ihmal etttim doblomu sanırım 🙁

benim araçtada çukurlarda ses geliyordu amrtisörler sağlam olmasına rağmen amortisörün alt bağlantı yerindeki silindir benzeri vida deliğininin bozulması sonucu gevşeme yapmış 2 amortisörüde daha araç 40 bin kmdeyken değiştirmiştim bi daha olmadı

6000 kmde ön 2 amortisörü değiştirdim gıcırdama yüzünden.

Back