Conta mı yanık ?

Doblolara fısıldayan adam

Onursal Üye
Doblo
Adı
Aykut
Kan Grubu
A RH +
Meslek
Şoför
Aracınız
Doblo
Modeli
Maxi Cargo
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2012
Renk
Beyaz
Selamlar 1.3 mjet 90hp
Araç su eksiltme sorunu ile sıkıntı yaşadım
Genleşme tankı suyu dışarı veriyor kapak
Genleşme kapağı orijinal tank yan sanayi önceleri böyle bir sorun yaşamamıştım son zamanlarda bu sorunla başladım
Enjektör kitlediği için enjektörler yapıldı valfleri memeleri değişti (çıkma meme)
Velhasıl araçta çekiş mükemmel derecede arttı kara duman var yazılım atılmış gibi ama yazılıma karşı biri olarak eşekten at performansı beklemediğim için
Sabahları geç çalışma sorunu oldu göze su verdiğini düşünerek araca conta yanık testi uyguladım 3 kez sonuç aynı çıktı yanık gözükmüyor
Hortumlar şişik
genleşme tankı ve kapağı değiştirdim sonuç aynı
Devirdaim değiştirdim aynı
Hararet normal 1 gram kaldırma fanı geç açma yok
Kapak sökecektim son anda radyatör değiştirmeye karar verdim dün radyatörü değiştirdim
Hortumlarımda basınç var lakin 1.4 barı geçmiyor
Su eksiltme bu sabah itibarı ile yok
Velhasıl hortumlarım idare edecek durumda olduğundan ilk fırsatta onları da değişeceğim
Sağda solda başınıza böyle bir olay gelirse conta yanık kapak çatlak derler ise öncelikle tekleme beyaz mavi duman atma göze su basma olayı yok ise hortumların sertleşmesi sizi yanıltmasın
Öncelikle sisteme bakın daha sonra kapak açın diye bu bilgiyi buraya bırakıyorum
2. Konu ise araç sabahları soğuk havada halen geç çalışıyor marş zayıf olabilir mi ?
Akü sağlam kızdırmalarım sağlam tek tek baktım
Enjektör mü sökeyim marş mı sökeyim arada kaldım daha önce böyle bir sorunu olan var ise bu konuda bilgi beklerim

Saygılar

Marş motoru bakımını araç sendeyken hiç yaptın mı otomatik sorunu değil ama kömürler zayıfladığında olur.Bir diğeri bu ara çok görüyorum yakıt sistem arızaları mazotu tam basmıyor geri dönüyor birkaç marşta dolduruyor gibi sıkıntılar enjektörlere bir şeyler yaptırdığında düzelmiş miydi? Kritik parçalarda çıkma parçaya uzağım randıman ne kadar alabilirsiniz yatmış parça hele ki lastik ve plastikse özelliğini ciddi yitiriyor

Conta sorununa işaret ediyor belirtileriniz.

Su eksiltme yapmıyor dedin en son yaptığın işlemlerden sonra hararette normal diyorsun contada kaçak olsa kısa mesafede hararet yapmasa da eksiltme illa ki yapardı

Su eksiltme yapmıyor dedin en son yaptığın işlemlerden sonra hararette normal diyorsun contada kaçak olsa kısa mesafede hararet yapmasa da eksiltme illa ki üç defa conta

İki defa wurth iki defa da cs yanık testi yapıldı sonuç negatif herhangi bir egzoz gazına rastlanmadı kalorifer peteği tıkalıydı acaba o mu tıkandı da basınç yapıyor daha önceden başına gelen var mı ona göre peteği sökeceğim

Termostat geç açıyor olabilir mi ona göre onu da sökeceğim

Termostat geç açsa hararet artışı gözlemlenir bu arada fanın çalıştığını söylemişsin normal kullnımda bizim araçlarda fan çalışması çok zordur bunu ısı artışından dolayı yapıyor olabilir iki derece artsa bunu için yeterli bu durum içinde aracı bayağı bir darlaman gerek benim 1.3 motorda bile yazın yaylaya çıkarken fanı zor açtırıyorum sıcakta darlanıyor ancak öyle açıyor anlattıklarından su sistemin sağlıklı değil değişmişsin bayağı bir parça dediğin parçalarada el atman gerekebilir ama conta değil halen su sisteminde bakılması gereken parçalar var

Termostat geç açsa hararet artışı gözlemlenir bu arada fanın çalıştığını söylemişsin normal kullnımda bizim araçlarda fan çalışması çok zordur bunu ısı artışından dolayı yapıyor olabilir iki derece artsa bunu için yeterli bu durum içinde aracı bayağı bir darlaman gerek benim 1.3 motorda bile yazın yaylaya çıkarken fanı zor açtırıyorum sıcakta darlanıyor ancak öyle açıyor anlattıklarından su sistemin sağlıklı değil değişmişsin bayağı bir parça dediğin parçalarada el atman gerekebilir ama conta değil halen su sisteminde bakılması gereken parçalar var
Senelerin ustasıyım böyle arıza görmedim son çare kalorifer peteği ile termostatı değişeceğim kapak açmak açtırmak istemiyorum su kaynatmam çok şükür yok eksiltme de öyle bariz yok sistem sıcakken su çekiyor havasını aldığımda seviye aynı aracı yakacak kıvamdayım

Sistemde tıkanıklık yok değil mi? Çıkan devirdaim nasıl çıktı temiz mi pis mi çok mu paslı?

Kalorifer peteği tıkalı diyorsun. Araç çalışınca su çekiyor diyorsun, hortumlar şiş diyorsun, devirdaim suyu basacağı yere basamazsa hortumları şişirir, suyu çektiği yerde ise su seviyesinde azalma gözükür çünkü hortumlar şişince hortumun içindeki su miktarı artıyor ve kaptaki azalıyordur.

Motor basıncı su hortumlarına baskı
Senelerin ustasıyım böyle arıza görmedim son çare kalorifer peteği ile termostatı değişeceğim kapak açmak açtırmak istemiyorum su kaynatmam çok şükür yok eksiltme de öyle bariz yok sistem sıcakken su çekiyor havasını aldığımda seviye aynı aracı yakacak kıvamdayım
Her conta yanmasında su kaynatmaz yağa su karıştırmaz ama contadan şüpheleniyorum hortumlarda ki fazla basınçtan dolayı. Basınc kaçağı ve hortumlarda ki gerginlik contayla ilgili gibi görünüyor.

Motor basıncı su hortumlarına baskı

Her conta yanmasında su kaynatmaz yağa su karıştırmaz ama contadan şüpheleniyorum hortumlarda ki fazla basınçtan dolayı. Basınc kaçağı ve hortumlarda ki gerginlik contayla ilgili gibi görünüyor.
Termostat değiştirdim mita marka aldım taktım bugün basınç 1 nebze azaldı sabah bakacağım şayet eksilme var ise su tamamlıyorsam kapak sökeceğim başka çare kalmadı artık kapağı da sökmek istemiyorum işin aslı

Cümleten selamı aleyküm bu gün sonunda olan oldu egr kütüğü namı diğer geri dönüşü patlattım dobloyu bilen bilir su sensörü olmadığı için elinizin hararette olmasının bir diğer yolu kaloriferin sıcağını izlemektir (HAYAT KURTARIR) dik rampaya sardığımda soğuk gelmeye başlayınca elimdeki yedek suyu genleşmeden doldurdum aracı stop etmedim motor çalıştı
Velhasıl fan durana kadar da aynı işlemi gerçekleştirdim sorun ne contada ne de pistonda çıktı yaşadığım sorunu foto ile paylaşıyorum kapak söktüm

Dosyalar

• 37ba3011-57f7-4857-913f-4d2c1d1909c8.webp
    37ba3011-57f7-4857-913f-4d2c1d1909c8.webp
    76,3 KB · Okunma: 25
  • 3d9a2135-fcd7-4422-844f-76151fbc3234.webp
    3d9a2135-fcd7-4422-844f-76151fbc3234.webp
    75,6 KB · Okunma: 24
  • fbe7c956-c34e-4b3b-8f34-2d7348826d12.webp
    fbe7c956-c34e-4b3b-8f34-2d7348826d12.webp
    108,1 KB · Okunma: 24
Geçmiş olsun. Acmayim acmayim dediniz maalesef sonunda açıldı
Bunada sukur