CAM MODÜLÜ MONTAJI

dob lo

Azimli Üye
arkadaşlar öncelikle aranıza yeni katılmanın mutluluğunu yaşıyor ve saygılar sunuyorum.
2006 model 1.3 multijet dinamik dobloma taktırmak üzere LDR marka ikili cam modülü aldım fakat sanayide bir çok yere sordum kimi takmayı bilmiyor bilende modülü aldığım fiyatın iki üç mislini montaj için talep ediyor buda doğal olarak insanın gücüne gidiyor. daha önce aracıma park sensörünü ben monte etmiştim acaba bu modülün de montajını yapmam mümkünmüdür sizlerden ricam bukonu hakkında bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlarımın bana yardımcı olmasıdır. kutu içerisinde bir şema var ama pek detaylı degil cihaz sol ön kapıya monte ediliyormuş yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler. saygılar

dob lo tarafından yazılan metin:
arkadaşlar öncelikle aranıza yeni katılmanın mutluluğunu yaşıyor ve saygılar sunuyorum.
2006 model 1.3 multijet dinamik dobloma taktırmak üzere LDR marka ikili cam modülü aldım fakat sanayide bir çok yere sordum kimi takmayı bilmiyor bilende modülü aldığım fiyatın iki üç mislini montaj için talep ediyor buda doğal olarak insanın gücüne gidiyor. daha önce aracıma park sensörünü ben monte etmiştim acaba bu modülün de montajını yapmam mümkünmüdür sizlerden ricam bukonu hakkında bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlarımın bana yardımcı olmasıdır. kutu içerisinde bir şema var ama pek detaylı degil cihaz sol ön kapıya monte ediliyormuş yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler. saygılar

cam modülü derken tam olarak neyi kastediyoruz?sıkışma modülü mü?otomatik kapatma modülümü?yoksa komple cam kriko setimi?

OTOMATİK CAM KAPATMA MODÜLÜNDEN BAHSEDİYORUM MERKEZİ KİLİT LE KAPILARI KİLİTLEYİNCE DEVREYE GİRİP CAMLAR AÇIK İSE KAPATMAYA YARAYAN CİHAZ.

suan musait degılım aksam detaylı montajı yazacam kardesım...

OTOMATİK CAM KAPATMA MODÜLÜNDEN BAHSEDİYORUM MERKEZİ KİLİT LE KAPILARI KİLİTLEYİNCE DEVREYE GİRİP CAMLAR AÇIK İSE KAPATMAYA YARAYAN CİHAZ.
lütfen forumda küçük harfle yazınız...büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelir...

çok özr büyük harfin anlamını bilmiyordum. demen iyi oldu saygılar
rica ederim..

allah razıolsun baki abi alakan için çok teşekkür ederim.
kardeş ben arabayı aldığım gün tanıdık bir elektrikçi arkadaşım vardı ona sordum scorpion veya inwells marka almamı söyledi scorpion bulursan o daha iyi onu al diye de ekledi 25 lira bir ücrete scorpion marka buldum götürdüm takması ortalama 30-45 dakika arası sürdü ben elektrik elektronik mühendisliği bölümü okumaktayım ve sana şunu söyliyim işi bilen birine götür takması hiç öyle basit birşey değil sol ön kapıyı söktü bir cok parcayı cıkardı bana biraz karmaşık geldi kendisi dediki aslında zor değilde kabloları deneyerek takmak zorunda olduğum için uzun sürüyo dedi bence sağlam bir usta bul ona yaptır ben 30 lira el emeği verdim bence haketmişti suan camların ikisi birden otomatik olarak kalkıyor bir sorun yok 🙂*tup*

Sevgili kardesim bu is benim icin sofor kapisini sokmek dahil 15 dakika...ancak....eger birazcikta elektrik bilgin yoksa cam kaldirma tus takimini yakma sigortalari attirma ihtimalin yuksek.....elindeki modulde sabit arti eksi kontak acim ucu cam motoru kontaklari. Ve buton kontaklari mevcuttur.....sana detayli olarak yazsamda evvela arayip bulabilmen icin ya bir 12 volt kontrol lambasi yada avometren olmasi lazim.....eger bunlardan biri yoksa lutfen deneme yanilmayla bu ise girisme......modul 30 tl montaj 20 tl....inan daha cok hasar acma ihtimalin yuksek.....yinede yaparim diyorsan anlatirim...

en iyisi elektirikciye götür yapsın

baki abi kutu üzerinde bir şema var birde sen anlatırsan sanırım üstesinden gelirim. aslında verecegim 15 -20 liradan ziyade bazı ustalarımızın piraz kirli pasaklı çalışmaları ve kapı döşemelerini öncelikle yanlarında çalışan çıraklara söktürmeleri veyahutta kendileri dahi yapsa döşemelere biraz gaddarca davranmaları yüzünden elimle yapmak istiyorum. ayrıca aracımla ilgilenmek veya bir sorununu kendim gidermem benim için daha zevk verici. birde gittigim bir kaç ustanın sanki tsk ya uçak yapıp satacakmış endamında olması yok efendim zahmetli iş yok efendim otuz liralık kablo gider, yok akşama kadar uğraşmamız lazım araba nı bize bırak biz getirelim gibi ifadeleri birazda beni kamçıladı sizlerden detaylı bir şekilde yardım istemem birazda cihazı takıp yanlarına gittigimde onları tabi olurlarsa mahçup çıkarmak. yardımlarınız için şimdiden tşk. eyer sade bir dille anlatıriseniz sanırım zafere ulaşacagıma inanıyorum.

kutu içindeki şemanın foto sunu çektim ama siteye yükleyemedim fakat yazılanlar aynen şunlar.

kahverengi----kontak acc (+)
siyah---------şase
beyaz--------tetik (+) veya (-)jumper dan
yeşil- beyaz------sağ cam switch ucu
yeşil-------------sağcam motor ucu
yeşilsiyah-------sağ cam seçici uç
mavibeyaz-----sol cam switch ucu
mavi-------sol cam motor ucu
mavisiyah------solcam seçici uç
kırmızı---------- 12 volt dc
turuncu----sadece (+)cam motorlardakullanılacak (seçici uçlara bağlanacak)

İLK KALKMASI İSTENEN (SOL CAM)
mavibeyaz-----kesilen araç kablosunun switch ucuna
mavi-----------kesilen araç kablosunun motor ucuna
mavisiyah-----cam kapanırkenkapatma terminaline(+)geliyorsa mavisiyah TURUNCU ile (-) geliyorise SİYAH (şase) ile birleştiriniz.

İKİNCİ KALKMASI İSTENEN ( SAĞ CAM )
yeşil- beyaz------kesilen araç kablosunun switch ucuna
yeşil-------------kesilen araç kablosunun motor ucuna
yeşilsiyah-------cam kapanırkenkapatma terminaline(+)geliyorsa yeşil siyahı turuncu ile (-)
geliyor ise SİYAH (şase) ile birleştiriniz.

NOT: modül fabrikasyon olarak(+) tetige göre ayarlanmıştır. (-) iletetiklemek istiyorsanızcihaz içindeki jumperi öbür tarafa takın.

kutu içindeki şemanın foto sunu çektim ama siteye yükleyemedim fakat yazılanlar aynen şunlar.

kahverengi----kontak acc (+)
siyah---------şase
beyaz--------tetik (+) veya (-)jumper dan
yeşil- beyaz------sağ cam switch ucu
yeşil-------------sağcam motor ucu
yeşilsiyah-------sağ cam seçici uç
mavibeyaz-----sol cam switch ucu
mavi-------sol cam motor ucu
mavisiyah------solcam seçici uç
kırmızı---------- 12 volt dc
turuncu----sadece (+)cam motorlardakullanılacak (seçici uçlara bağlanacak)

İLK KALKMASI İSTENEN (SOL CAM)
mavibeyaz-----kesilen araç kablosunun switch ucuna
mavi-----------kesilen araç kablosunun motor ucuna
mavisiyah-----cam kapanırkenkapatma terminaline(+)geliyorsa mavisiyah TURUNCU ile (-) geliyorise SİYAH (şase) ile birleştiriniz.

İKİNCİ KALKMASI İSTENEN ( SAĞ CAM )
yeşil- beyaz------kesilen araç kablosunun switch ucuna
yeşil-------------kesilen araç kablosunun motor ucuna
yeşilsiyah-------cam kapanırkenkapatma terminaline(+)geliyorsa yeşil siyahı turuncu ile (-)
geliyor ise SİYAH (şase) ile birleştiriniz.

NOT: modül fabrikasyon olarak(+) tetige göre ayarlanmıştır. (-) iletetiklemek istiyorsanızcihaz içindeki jumperi öbür tarafa takın.

Kardesim bugun telefonla aradiginda semayi siteye koyacam demistin ama burada detayli montaj bilgisi var.....benden istedigin nedir.....zaten burada gayet net anlatilmis...simdi ben buradan sunu anliyorum ki sen elektrik isinden hic anlamiyorsun.....cunku bu bilgilerle 15 dakikada montaj yapilir......korkuyorum ki bir sakatlik yapmaya musaitsin.....arti eksi tetik dedigi cam motoruna gelen kutup jumper dedigi modul uzarinde siyah 1 cm ye 1/2 cm birplastik soket iki adet uca girer..Bir pin ise bostadir......fabrikasyon arti tetikliyse senin cam motoruna dugmeye bastigin da gelen voltajin arti ucuysa hic jumpere dokunmayacaksin. Eksi kutupsa. Jumperin siyah plastigini. Yukari cekip cikartip bir yana yani avikta olan Ucuncu ucu icine alalip birinci ucu bosa birakacaksin.....olay bu....ama tekrar yaziyorum...eger kendine guvenmiyorsan lutfen girisme bu ise...

baki abi montajı yine doblo müptelası bir arkadaşla beraber hallettim gayet güşel çalışıyor. yardımlarınızdan dolayı teşekkür ayrıca yorumunu ve bilgisini paylaşıp bana yardımcı olan arkadaşlarıma teker teker teşekkürlerimi sunuyorum saygılar. *clap*

Back