Bugün doblonuzda ne değişiklik yaptınız?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kerim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
trafik lambasından kalktım. 2. vitese çekecektim bir gümbürtü koptu ki arkadan geçirdiler sandım. araba bi sallandı böyle sonra kafa düştü yere arabamın. teker fırladı kavşağın karşısına geçti. bendim sağlığım iyi ama doblom feci durumda.
lastik çıkınca çamurluğa oturdu çamurluk dışa patladı yukardan direkten kastı çamurluk ağzı arka tarafı içeri büküldü. zor zekat taktık lastiği yan boru aslında çok kötü bişeymiş kriko girmiyor altına. trafik kilit oldu anında. başbakının evine yakın protokol yolu aydınlıkevler çıkışında oldu olay başıma anında 10 tane ekip arabası geldi çekici getirdiler hemen 3 tekeri taktılar kaldırmaya başladılar arabam sola yattı polislere yalvarıyorum durun derireceksiniz die dinlemiyorlar. az daha 3defa devriyorlardı sonra baktılar olmuyor kenara çuval gibi sürüklediler. ustam geldi kaldırdık ayağa. ama şuan 30u geçince direksiyon sağsol sağsol deli gibi titriyor ve topallıyor doblom....

çamurluk düzelir büyük ihtimal ile ama tekerler fırladı mı ne oldu?

o teker nasıl fırladıki? bijonlarmı kırıldı yoksa bijonlar tam sıkılmadı mı?

çok geçmiş olsun

fırladı karşı yola geçti yav sert bi kalkışda yapmadım 4 bijonda dökülmüş yola topladım tek tek. hiç anlamadım ne olduğunu düzelir gibi duruyor oğuz hocam ama ön düzen gitti baya araba yere düşünce 🙁 moral sıfır oldu valla ses sistemi malzemeleri aldım eve dönüyordum aksesuarcıdaki adamların gözü kaldı. ben dükkana yanaşınca arabanın etrafını sardılar bu janlar ne ameracan parklar yakışmış xenonlar şöyle olmuş böyle olmuş. dobloya bu kadar yakışırmımıymış aksesuar... nazar değdi kesin.

hanefi kardeşim jantlar yeni takıldıda hiç bir sorun yok gibi duruyor yerine sıkıldı tuttu geri ama ben daha uzun 4 adet taktırdım geçici olarak yarında daha uzun 1 araba takım bijon alıcam sol poryayıda yenileyecem kesin. tamire gelen usta porya sağlam dedi ama ben değiştiricem

bijon deyip geçmemek lazım demekki. Gerçekten arada benimde aklıma geliyor yüksek süratle giderken lastik çıkarsa yada patlarsa naparım diyorum.

Bana kalırsa nazar değmiş aracınıza Allah korumuş yüksek süratte olsaydı bu olay düşünemiyorum.

nazar değmiş olabilir gerçekten hep derim maşallah bakıyorsanda maşallah de

sıkmayın canınızı hepsi yerine gelir

en çok ona şükür ediyorum zaten 2. vitese çektim gaza dokunmama kalmadı koptu gümbürtü. ya 500 metre sonra olsaydı hızım artacaktı trafiğin içine karışacaktım tepe takla olurdum valla. ama yarın hemen herşeyini elden geçirtip eskisinden sağlam hale getiricem. bi yandan usta yürüyenini payapacak bende bi yandan ses sistemimi çekicem allah izin verirse.

arkadaşlar size en büyük tavsiyem jant değişimi yaparsanız kesinlikle eski bijonlarınızı tekrar takmayın lütfen 1 takım yeni bijon almaktan kaçmayın. işte sonucu: ya eski bijonlar kısa geldi yada adı üstünde eski olduğu için kesti...

o jantları aldığın yer ilede bi görüş kim taktı ise yaptığı işi dügün yapsın can taşıyor nasıl fırlar ki jant yerinden ALLAH korumuş

Allah beterinden korusun inşallah,
Bozmayın moralinizi batıl inanç ama bi nazar boncuğu takın dikize. Bende inanmazdım ama ara sokakta akşam vakti giderken 2 kişi benim araca doğru dikkatlice bakıyolardı ve aniden dikiz aynasındaki nazar boncuğu patladı. Parçalar beni sıyırdı pirinç tanesi kadar ufaldılar. Belki o nazar boncuğu nazarı almasaydı ileride başıma bi kaza gelebilirdi, Korktum nazar boncuğu bile dayanamayıp patladı kimbilir neler olurdu.

moral ister istemez çok bozulıuyor ya koca arabayı yerde görmek şok ediciydi resmen. ama şimdi daha sakin düşününce yarın herşeyi hiç risk almadan en sağlam şekilde sıfırlatıcam inşallah. Ama hocam nazar batıl inanç değil hadis var nazar konusunda. yarın at kafası kadar nazar boncuğu takacam arabaya 🙂... oluyor arkadaşlar olacağı varsa hata takan yerin değil teklif etti adam sıfırr bijon takalım mı die üstündekilerde sıkıntıyoksa dursun dedim yok sıkıntı dedi adam nerden bilsin görüntüde hiçbişey yok halada ama attı 4 bijonda işte. team doblo stikerına bi nazar boncuğu mu eklense acaba ne dersiniz?

benim doblo 3 tane nazar boncuğu eskitti, şimdi boncuksuz geziyorum en kısa zamanda bitane asmam lazım benimde.

arkadaşlar size en büyük tavsiyem jant değişimi yaparsanız kesinlikle eski bijonlarınızı tekrar takmayın lütfen 1 takım yeni bijon almaktan kaçmayın. işte sonucu: ya eski bijonlar kısa geldi yada adı üstünde eski olduğu için kesti...

Üstad öncelikle çok geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın.
Bu arada şükür ki yolda hızla giderken olmamış.

Bu olaydan da göreceğimiz üzere;
aslında tüm yapacağımız modifikasyonlarda parçaları set olarak yada sadece parçayı değilde bağlantı veya o sisteme bağlı aparatlarıda değiştirerek yapmak olacak.
Bu sadece Jant değil, amortisor,rulman,mekanik veya elektronik aksam için de geçerli aslında.

Saygılarımla..

Orjinal jantta bijonları söksen bile lastiği çıkarmak için tekere saglı sollu vurmak yerinden zor bela oynatmak gerekiyor.

Anladıgım kadarı ile sizin jantlar aks sistemine oturmuyor,bütün yük bijonların üstünde oldugu için bijonları değiştirseniz bile hala risk altındasınız.

Üstad öncelikle çok geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın.
Bu arada şükür ki yolda hızla giderken olmamış.

Bu olaydan da göreceğimiz üzere;
aslında tüm yapacağımız modifikasyonlarda parçaları set olarak yada sadece parçayı değilde bağlantı veya o sisteme bağlı aparatlarıda değiştirerek yapmak olacak.
Bu sadece Jant değil, amortisor,rulman,mekanik veya elektronik aksam için de geçerli aslında.

Saygılarımla..

çok doğru Gökhan Abi çok önemli bir ayrıntıya değinmişsin

hanefi bizdede paliodada doblodada aynalarında küçük Kuran-ı Kerim var ve babam yllardır aldığı arabalara takmıştır

Orjinal jantta bijonları söksen bile lastiği çıkarmak için tekere saglı sollu vurmak yerinden zor bela oynatmak gerekiyor.

Anladıgım kadarı ile sizin jantlar aks sistemine oturmuyor,bütün yük bijonların üstünde oldugu için bijonları değiştirseniz bile hala risk altındasınız.
abi çok güzel bbi noktaya değindin.
bijonları söksen bile tekeri çıkarmak için içten vurmak gerekiyor, bence o jantlarda bişey var tam oturmuyor yerine. Bi kontrol ettirmekten fayda var

dostlarım hepinize çok teşekkür ederim. şimdi çıkıyorum sanayiye gidiyorum ön düzen ve jant bijon herşey elden geçecek şimdi. çok büyük bir ders aldım bu kazadan. önce güvenlik allaha çok şükür hızlıyken olmadı..

Back