bridgestone ep 25 lastikler nasıl?

tusem

Yeni Üye
aracımdan kışlık lastikleri çıkartıp 185/65 R15 88 T bridgestone ep 25 ecopia lastik taktım. bu lastiklere elimle çöktürdüğümde çok yumuşak geldi bana. kış lastiklerine göre virajlarda araç bana sanki daha fazla yatar gibi gelmeye başladı. acaba bu lastikler zaman geçtikçe biraz daha sertleşir mi. yoksa bu yumuşaklık normal mi?

normaldir.güle güle kullanın.

araç , biraz yüksek hızlarda sanki sağa sola yalpalarmış , gezermiş gibi gelmeye başladı bana. daha önce böyle bir sorunum yok idi. önceki kış lastiğinin tabanı daha genişti (195/60 r15) acaba lastik inceldiği için yapabilir mi? bu sorunu sürekli yapmıyor. hani hava rüzgarlı olur da aracı sağa sola sallarya onun hafifi gibi bi sallanma.

lastik inceldiği için değilde yanak yükseldiği için yapabilir.

hım......cevap için teşekkürler... bi yerde şöyle bi bilgi var.

Yanak Yüksekliği arttıkça;Konfor artar(+),yol sesi az olur(+),yol tutuşu azalır(-),virajlarda araç daha çok savrulur(-),dönüşler zorlaşır(-),direksiyonun verdiği tepki azalır(-). yükseklik azaldıkça tam tersi durumlar söz konusudur. (alıntı)

evet burda söylenenler aynı bende oldu. neyse yapacak bişi yok. lastikleri biraz daha kullanalım bakalım. lastikler bi kendini bulsun belki öncekine göre biraz daha iyileşme olur...

hım......cevap için teşekkürler... bi yerde şöyle bi bilgi var.

Yanak Yüksekliği arttıkça;Konfor artar(+),yol sesi az olur(+),yol tutuşu azalır(-),virajlarda araç daha çok savrulur(-),dönüşler zorlaşır(-),direksiyonun verdiği tepki azalır(-). yükseklik azaldıkça tam tersi durumlar söz konusudur. (alıntı)

evet burda söylenenler aynı bende oldu. neyse yapacak bişi yok. lastikleri biraz daha kullanalım bakalım. lastikler bi kendini bulsun belki öncekine göre biraz daha iyileşme olur...

evet o bilgiler doğru.ama biraz dikkatli kullanımla sıkıntı yaşamazsınız.zaten aracınızın orjinal lastikleri o ebat.

Back