BİRİNCİ VİTESTE KALKISTA DOBLO TITREME YAPIYOR

cemil_06

Azimli Üye
ARKADASLAR MRB DOBLO 2007 1.3 PREMIO DEBRIYAJ BASKA BALATA SETI DEGISTI TUM YAG MAZOT FILTRE BAKIMILARIDA YAPILDI AMA 1. VİTESTE KALKARKEN TITREME YAPIYOR VE BAZEN ARAC STOP EDECEK GIBI OLUOR NEDENI NDERI CEVAPLAR ICIN ŞİMDİDEN TESEKKURLER...

öncelikle şunu belirteyim forumda küçük harf kullanıyoruz. büyük harf bağırmak anlamına geliyor. sonrasında ise profil bilgilerinizi eksiksiz doldurmanızı rica edeceğim sizden.
sorunuza gelince baskı balata değişti demişsiniz. size birkaç sorum olacak:
-ne zaman değişti?
-değiştikten sonra mı başladı bu problem? yoksa önceleri de var mıydı?
-debriyajın kavramasına bir ayar yapılmış olabilir. yani eskiden daha yukarıda kavrıyodur değiştikten sonra aşağıda kavrıyodur. böyle bir durum fark ettiniz mi?
-araç seyir halindeyken yada rölantide çalışıyoken araçta titreme yada tekleme gibi bir sorun gözünüze çarptı mı?

başka bir forumda da böyle bir soru soranı görmüştüm. anlattıklarına baskı balata sistemi değişirken volan dişlisinin de taşlanması gerekiyormuş. eğer taşlanmazsa aracı titretirmiş.

yalnız soruyu soran kişi, şanzıman kulakçığında sorun var demiş. fikir verir size en azından.

http://forum.donanimhaber.com/m_68141739/mpage_1/f_/key_//tm.htm#68141739

bende o yüzden birkaç soru sordum ismailim. adamın aracı rölantide de titriyormuş. fakat bizim konuda o bilgiler yok. bu arada araştırıp birşeyler bulduğun için sağol.

rölanti de titrediğini es geçmişim. o zaman diğer kişilerin dediği gibi volantın taşlanması gerekebilir.

geçmiş olsun.

belki ayağınız bitik baskı balataya alışmıuştır, yani bitik balatada daha az gaz vererek kaldırabilirsiniz, yani balata bitik olduğu için araç ne titrer nede stop etme eğilimine geçer, ama yeni balatada ayağınızı yavaş kaldırın ona göre gaz verin bence bi sorun yok. çünkü balata sıfır ve doğru debriyaj - gaz senkronunu yakalayamazsanız direk stop etme eğilimine geçer.

Arkadaşım evvela geçmiş olsun sorunun cevabı ise şu...
volanın aynası yamulmuş olabilir baskının ayakları yamuk olabilir
kullanılan set orjinal değilse de bu sorunu yaşayabilirsin

bende bir şeyler katayım.doblonun iki türlü baskı balatası var.
1.linealara takılan baskı balata seti 145.00 tl.
2.si dobloların orjinal baskı balatası 200.00 tl.
ikisi arasında şemsiye farkı var.ustalar genelde ucuz olanı takıyorlar ve sıkıntı yapıyor.benim başıma gelmişti.

arkadaslar oncellıkle herkse tesekkur ederım cevaplar için fethı bey profıl bılgılerımı en kısa zamanda eksıksız doldurcagım..
Baskı balata degıselı hemen hemen 1 ay oldu ılk baslarda tıtreme yapmıyordu ama zamanla titreme kalkıslarda kademeli sekılde artmaya basladı.seyır halıdeyken titreme yapmıyor ama rolantıde calısırken titreme yapıor.kavrama ayarı yapılmamıs ustaya sordum....

rolantide çalışırken de titreme yapıyorsa baki abinin yazdıklarını önemseyin. üstad odur böyle konularda 🙂

arkadaslar oncellıkle herkse tesekkur ederım cevaplar için fethı bey profıl bılgılerımı en kısa zamanda eksıksız doldurcagım..
Baskı balata degıselı hemen hemen 1 ay oldu ılk baslarda tıtreme yapmıyordu ama zamanla titreme kalkıslarda kademeli sekılde artmaya basladı.seyır halıdeyken titreme yapmıyor ama rolantıde calısırken titreme yapıor.kavrama ayarı yapılmamıs ustaya sordum....

Sonuç ne oldu arkadaşım paylaşırmısın bizimle... Düzeldimi sıkıntı..

Back