Bir Öneri

Qarizma232

Aktif Üye
Merhaba Arkadaşlar ,

Ben Dobloma Sunroof yapmayı planlıyorum zaten orjinal bazı modellerde varmış bunun açılır tavan kapağı
bununla ilgili önerilerinizi bekliyorum

Saygılarımla

benim tanıdık bi abi vardı döşemeci sakın ha yaptırma dedi eğer yaptıracaksanda sağlam bi yere yaptır dedi çünkü ileride su geçirebiliyormuş...

süper olur walla ama bu işin ehline yaptırmakta fayda var derim şimdiden hayırlı olsun ;🙂

evet sunroof dobloyo çok güzel gider iyi fikir.. yaptıran biri olasa da resimleri görsek..harbi canlı durur var ya 😀

kardelenkurt tarafından yazılan metin:
evet sunroof dobloyo çok güzel gider iyi fikir.. yaptıran biri olasa da resimleri görsek..harbi canlı durur var ya 😀
Webastoyu taktıracaksınız hiçbirşey olmaz.
Anka otomotiv işin ehlidir, düşünüyorsanız şimdiden hayırlı olsun

Kesin Olarak Düşünüyorum.Dediğiniz Gibi İşin Ehli Birine Yaptıracağım.Yaptırım Foruma koymak inş. nasip olur

Daha evvel bende bu düşüncelere sahiptim..sunroof taktırmaktan yanaydım..orjinalinde bu uygulama...sunroof olduğunda.. tavana ona göre güçlendirme yapılıyormuş..sonradan sunroof yapıldığında ise tavan yeterince güçlü olmuyormuş..allah korusun araç takla attığında çok kötü olur dediler..benim duyduğum bu..ben vazgeçtim......

İçimde bir şüphe oldu.Şimdi Ne Olacağı Belli Olmaz . Şu Tavan Güçlendirme Sorun Olur Belki Ben Onu Enine Boyuna Araştırim.

AlperAkbiyik tarafından yazılan metin:
benim tanıdık bi abi vardı döşemeci sakın ha yaptırma dedi eğer yaptıracaksanda sağlam bi yere yaptır dedi çünkü ileride su geçirebiliyormuş...

Ben de aynı bilgiye sahibim. Araçta zaten klima olduktan sonra orjinalliğini ve tavanın sağlamlığını bozmaya gerek yok. Taktıracaksanız mutlaka çok iyi araştırın. Mesele sadece su sızdırması değil. Allah korusun bir kaza anında üzerinizdeki korumayı kendi ellerinizle imha etmiş oluyorsunuz.

istanbuldakizmirli tarafından yazılan metin:
AlperAkbiyik tarafından yazılan metin:

Ben de aynı bilgiye sahibim. Araçta zaten klima olduktan sonra orjinalliğini ve tavanın sağlamlığını bozmaya gerek yok. Taktıracaksanız mutlaka çok iyi araştırın. Mesele sadece su sızdırması değil. Allah korusun bir kaza anında üzerinizdeki korumayı kendi ellerinizle imha etmiş oluyorsunuz.

aynen katılıyorum.

Benim bi arkadaşım yıllar önce tofaş şahinine taktırdı. Onu da çevreden uyaranlar oldu bu tavan güçlendirmesi ile ilgili.Ama yaptırdı yine de. Hatırladığım kadarıyla Birmot'tan sızdırmazlık belgesi,uygunluk belgesi gibi şeyler için bayağı para harcadı.Aksi takdirde muayeden geçeçemez denildi.İyi araştırmak lazım.

Ben yapmamanızı öneririm. Aracın tavan mukavemeti bozuluyor. Orjinalinde tavanda kuşak var direnç arttırmak için.
Ben daha önce mazda aracıma açtırmıştım. 2 yıl satana kadar sorun yaşamadım. aracı satarken sorun oldu. Aynı yerde yaptıran bir arkadaşımda ise, içine su sızması problemi yaşadı... sonradan vazgeçtim deme şansının olmadığı bir uygulama.. iyi düşün...

Arkadaşlar eğer kestireceğiniz yer tavandaki devrilme barlarına geliyora ki sanmıyorum...Eski doblolarda iki kapı direğinin ve arka kapıdan 50 cm ileride iki adat vardı...Eğer bu barlara geliyorsa kesinlikle yaptırmayın tehlikeli....Ama taktıracaksanız kesinlikle Webasto nun sunroof unu taktırın 3 modeli var...Manuel...yarı otomatik ve tam otomatik olmak üzere...Ama kesinlikle bakımlarını yaptırın her sene...

Back