Bir Garip Arıza - Gaza Basınca Müzik Çalıyor Frene Basınca Müzik Çalmıyor

ozgurbulut34

Yeni Üye
Doblo
Adı
Özgür BULUT
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Arkadaşlar merhaba, aracım 2007 1.3 mjet kargo tek kapı orijinalden koltuklu Doblo.
Geçtiğimiz günlerde bir tümsekten biraz sert çektim ve sıçradık.
Sonrasında hoperlörlerden ses kesildi, teyp çıkışları yandı dedim başka teyp taktım yine aynı, tüm hoperlörleri tek tek söktüm denedim ama dışarda çalışıyor araçta çalışmıyor. Neyse ben ümidi kesmiştim ki bir şey fark ettim ufak bir çukurdan setten tümsekten geçince hoperlörler sorunsuz çalışıyor aaa dedim ne güzel, sonra bir fark ettim ki frene basında hoperlörlerden ses gidiyor, deneyeyim dedim gaza basıyorum normal giderken sıkıntı yok çalıyor çalışıyor hiç problem yok, frene basmamla hoperlörlerden ses kesiliyor.

Bu sorunu yaşayan, denk gelen, öneri fikir verecek kimse var mı acaba?
Çok can sıkıcı ve kucaktan kucağa düşmek istemiyorum, en azından bilgili gideyim elektrikçiye veya motorcuya.
Acaba diyorum alternatör mü yok diyorum ne alaka, sonra diyorum ki kısa devre vardır kablolarda ama o ne alaka çalışınca sorunsuz çalışıyor frene basmadığım sürece bir türlü işin içinden çıkamadım.

🤣 geçmiş olsun teybe gelen şase kablosunu yenileyin

🤣 geçmiş olsun teybe gelen şase kablosunu yenileyin

Bu arada şunu da fark ettim kapıyı araç çalışmazken hızlı kapatınca hoperlör yine ses veriyor sorunsuz ama binip giderken illa önce biraz çakır çukur içinden geçip ardından gaza basarak gitmek gerekiyor, frene basınca hoperlör direk susuyor gazda yine çalışıyor.

Bir de şöyle bir durum var şase kablosu sıkıntılı olsa (kopuk, temassız vb.) teybinde çalışmaması gerekmez mi? Bilgisizliğimden soruyorum kusura bakmayın, çünkü teyp çok düzgün çalışıyor, çalıyor vs. sadece hoperlörden ses gelme ve ses kesme durumu yaşıyorum gaz fren olayında ve hafif bir yerden geçerken. Hani şase sıkıntılı olsa teybinde kapanması veya açılmaması yada kapanıp açılması falan gerekir mi acaba?

Son düzenleme:
Kardeşim teybin şase sinyal kablosu var ona bakmanı öneriyorum ama 2. Yazmadan şuna dikkat ettim kapıdan bahsediyorsun kapıdan kupaya giren kablolarında sıyrık vs olabilir buna da bakman lazım elektriği kesmeyip kapnmadan ses gidiyorsa teybe giden ses kablolarına bakman lazım eğer teyp kapanıp açılıyorsa şase kablosunda temeassızlık var demektir

Kardeşim teybin şase sinyal kablosu var ona bakmanı öneriyorum ama 2. Yazmadan şuna dikkat ettim kapıdan bahsediyorsun kapıdan kupaya giren kablolarında sıyrık vs olabilir buna da bakman lazım elektriği kesmeyip kapnmadan ses gidiyorsa teybe giden ses kablolarına bakman lazım eğer teyp kapanıp açılıyorsa şase kablosunda temeassızlık var demektir

Teyp kesinlikle kapanmıyor, ekran dalgalanmıyor veya git gel olmuyor, şarkı çalıyor misal 01.13 gösteriyor ekran frene basıyorum ses gidiyor ama şarkı devam ediyor yine 01.14-15-16... gaza basıyorum ses devam ediyor kaçıncı saniyedeyse yani teypte kesinlikle elektrikle ilgili bir sıkıntı yok. Artık o setten hızlı geçince ne olduysa orada oldu, ayrıca o kapı olayı şu şekilde, kapıyı hızlı vurup kapatınca da ses geliyor hoperlörler çalmaya devam ediyor. Cinnete son 3-2-1 🙂

Cevabı kendin veriyorsun zaten arıza o kapıdan kupaya giden ses kablolarında sıyrık falan var bir bak kardeşim

Teyp kabloları sıyrılmış, frene basınca öne doğru yığılma oluyor şase alıyor olabilir. Ama sorun gerçekten ilginçmiş 🙄

Back