Bir araçtan kaç çeşit olabilir ki ?

mdeniz

Yeni Üye
Doblo
Kayıt
15 Mayıs 2018
Mesaj
7
Yaş
56
Adı
Mehmet
Kan Grubu
B RH +
Şehir
İzmir
Aracınız
Doblo
Modeli
Elegance
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2011
Renk
siyah
Tüm araçlar için söylüyorum, donanım çeşitliliği benim hep kafamı karıştırmıştır. Örnek olarak Volvo diyelim mesela, ilgimi çeker ve alamayacak olsam da sık sık satılık ilanlarına bakarım :) (klasik erkek işte) ama hangi donanım neler içeriyor halen bilmiyorum. Doblo da öyle, Sahibinden sitesine baktım Active, Carioca, Dynamic, Premio, Safeline ve VIP, Easy, Elegance, MyLife, Plus, Urban, diye gidiyor. Ayrıca kasaya göre donanım, motora göre donanım, olduğu gibi bunlarda kendi aralarında çeşitlilik gösterebiliyor, örneğin sadece premio olduğu gibi premio plus, premio Black ve Conformatic Premio var. Bir kere en başta Doblo Combi ve Doblo Panorama olarak iki ayrı başlığa ayırmışlar ve ben bunun ne demek olduğunu anlamadım. Üşenmedim saydım Combi olarak 73, Panorama olarakta 34 farklı doblo var( toplam 107) Ha birde Doblo Cargo var 44 adet seçenekte orada. (hadi bunu anlarım, ticari, koltuksuz kapalı kasa yani panelvan) Çık işin içinden çıkabilirsen.
 

MEHMET78

KARABÜK YÖNETİCİSİ
Yetkili Kişi
İl Yöneticisi
Başka Araç
Kayıt
14 Aralık 2011
Mesaj
10.865
Adı
MEHMET
Kan Grubu
B RH +
Şehir
Karabük
Aracınız
Başka Araç
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2016
Renk
BEYAZ
Panaromalar otomobil ruhsatlıdır. Diğerleri kamyonet. Yıllara göre birkaç özellik ekleyip isim değiştiriyorlar maalesef.
 

mesutsubasar

Aktif Üye
Doblo
Kayıt
12 Aralık 2016
Mesaj
57
Adı
MESUT SUBASAR
Kan Grubu
0 +
Şehir
İstanbul
Aracınız
Doblo
Modeli
Maxi Safeline
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2016
Renk
BEYAZ
İşte bu yüzden bazı japon marka ve modellerini çok seviyorum. Örneğin Mazda 6, Honda Accord tek motor tek donanım yalnızca sevdiğiniz rengi seçip biniyorsunuz :) şaka bir yana donanım işi çok sıkıntı hele ki Fiat grubu için bir yılı diğer yılı tutmuyor maalesef ee maliyette büyük etken mesela Egea’ların park sensörleri 4’den 3’e düştü sağda solda ve ortada belki ileriki yıllarda 2’ye bile düşer ya da tampon altına bir sensör koyarlar tampon üstüne hiç koymazlar bunlar tamamen maliyetle alakalı ayrıca son kasa Puntolarda ilk çıktığında ledli stoplu çıktı 2 sene sonra şaka gibi eski kasa stoplu halde satılmaya başlandı