beyaz duman atıyor

isa95165

Azimli Üye
Adı
isa mert
Modeli
Renk
beyaz
Merhaba abilerim yaklaşık 1 haftadır doblomda beyaz duman atma sorunu yaşıyorum.şöle oluyor:aracı ilk çalıştırdığımda pis bir kokuyla beraber yaklaşık 3 dk felan beyaz duman atıyor sonradan motor ısındıktan sonra beyaz duman kesiliyor.ustama sordum normal bişeyi yok dedi.bir sorunmu vardır acaba ne dersiniz?

Son düzenleme:
@isa95165
Merhaba benim 1.6 doblom da aynı durumda gerçi benimki 15 20 saniyeyi geçmiyor ilk çalışmada beyaz duman atıyor benim ustada normal dedi

soğuk motorun ilk bikaç saniye atması normal bi problem değil bu olay

Aynı sorun bende de var . Usta! kızdırma bujisi sökerken kırdığı için silindir kapağı söküldü takıldı. Contayı ve trigeri de değiştirdik o esnada. Ondan sonra sabahları ilk çalıştırmada egzosdan beyaz duman sorunu başladı max. 2 dakika sürüyor, sonrasında kesiyor. Bu iki dakika içerisinde de devir aynı ama motor çok sarsıntılı çalışıyor. Ben de servise gösterdim normal sorun yok dediler.

Bu bir sorun değil arkadaşım....aracınızın soğukken beyaz duman atması normaldir marş yaptıktan sonra soğuk morurun ısınması için minumum üç dakika rolantide müsade edin daha sonrasında duman kalmadığını göreceksiniz

@bakiergul
Aynen öyle beyaz duman ve sarsıntılı çalışma kışın biraz daha uzun sürer

teşekkürler içimi rahatlattınız.ama bende birde birinci viteste gaz yememe gibi bi sıkıntı oluştu dumana bağlı olabilirmi diye düşündürüyo beni duman olayı olan abilerim sizdede varmı gaz yememe sorunu çok değil ama yinede hissediliyo ?

Bende o şekilde bir sorun yok. Zaten duman olayında da sıkıntılı bir durum yokmuş. Dumana bağlama onu ama rahatsız edici nitelikteyse göster bence. Sorun küçükken çözülmesi daha basit oluyor en azından.😉

Merhabalar benim 2012 model classic kasa doblo cargom var sabah çalıştığında 3 ile 5 dakika arası duman yok ondan sonra beyaz duman atmaya başlıyor sebebi ne olabilir

Back